reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Ale się dziewczęta rozpisałyście:) Normalnie nie nadążam...Moje samopoczucie jest chyba coraz gorsze... jestem senna, zmęczona i rozdrażniona... mój mąż na szczęście spróbuje sprostać wymaganiom drapie po pleckach, przytula, głaszcze, całuje i gotuje:) jest cudowny.
Mam jednak problem.. chyba złapałam jakieś grypsko.. katar i osłabienie... macie jakies pomysły jak to leczyć... :(

reklama
Ja dziś mam wyjątkowy spadek formy, głowa mnie boli, spać mi się chce i czuję jakbym miała temperaturę. No ale cóż w pracy siedzieć trzeba. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w jakąś chorobę, już wystarczy, że córeczka chodzi mi i smarcze.

Ja dziś mam wyjątkowy spadek formy, głowa mnie boli, spać mi się chce i czuję jakbym miała temperaturę. No ale cóż w pracy siedzieć trzeba. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w jakąś chorobę, już wystarczy, że córeczka chodzi mi i smarcze.
Witam w gronie:) jak doświadczona mamusia możesz mi powiedzieć jak mogę sie leczyć, żeby nie zaszkodzić :-)

Witam w gronie:) jak doświadczona mamusia możesz mi powiedzieć jak mogę sie leczyć, żeby nie zaszkodzić :-)
Z tą doświadczoną mamusią to bym nie przesadzała :-) szczególnie, że ciążę przechodziłam 6 lat temu więc i tak sama już malutko pamiętam z tamtych czasów. Jeśli chodzi o leczenie się to wiem, że można tylko leki na bazie paracetamolu (np. panadol), poza tym herbatka i miodem i cytrynką, rutinoscorbin, czosnek (też ponoć bez przesady) no i kołderka co niestety w moim przypadku na razie przez pracę niemożliwe.

Ale się dziewczęta rozpisałyście:) Normalnie nie nadążam...Moje samopoczucie jest chyba coraz gorsze... jestem senna, zmęczona i rozdrażniona... (

Ja dziś mam wyjątkowy spadek formy, głowa mnie boli, spać mi się chce i czuję jakbym miała temperaturę.

ja tak miałam wczoraj, dzis jest juz o wiele lepiej :-)

Natka no to zaciskam kciuki za Twoja wizyte!! A na ktora idziesz??

Aneczka no to witaj w klubie... mnie maz nie mogl z lozka zciagnac a teraz godzina 6 a ja juz na nogach i siedze o 1 w nocy!!!!
Co do cery to ja jeszcze nie widze roznicy...

Ehtele ja tez nie nadazam za dziewczynami :tak::-D
A na chorobsko polecam imbir: korzen do herbaty, do zucia, a do mleka sproszkowany z miodem.... ja tak sie wykurowalam w ubieglym tygodniu!!

Joamar od kilku dni w ciagu dnia mam wrazenie jakbym miala temperature!!!

A tak w ogóle dziewczęta chłopczyk czy dziewczynka?? Oczywiście każdej zależy żeby było zdrowe:) Tak jak mnie, ale akurat ja baardzo chciałabym mieć dziewczynkę:)

Dzień dobry dziewczyny,
i ja się powitam porannie :-)
Od 2 nie mogłam spać, przysypiałam tylko na kilka minut, to chyba nerwy przed wizytą.
Oczywiście już mnie mdli, jakby nie było :-(
Trzymajcie kciuki dziewczyny :tak::-)
Miłego dzionka życzę :-)
Kiniusia już doczytałam, że jesteś po wizycie, trochę to dziwne, że nie zrobiła USG, przecież serduszko już powinno bić, sprawdziłaby gdzie umiejscowił się pęcherzyk, albo pęcherzyki, miejmy nadzieję, że następnym razem się pochwalisz:)
Hej dziewczyny, oj ja wczoraj miałam ciężki dzień. Niestety pomimo że nie mam mdłości mój żołądek przestał porządnie działać i muszę przejść na dietę łatwostrawną bo mam problemy z gazami :wściekła/y:
Poza tym ja mam chętkę na owoce ale raczej takie przetworzone, wczoraj jadłam kompocik wiśniowy (co chyba przy problemie z brzuszkiem nie było najlepsze ale cóż).
Niestety zaczęły się u mnie też humorki i stałam się nerwowa, mąż będzie musiał zacisnąć zęby.
Ostatnim już objawem jak na ten czas są trzy niezbyt ładne pryszcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dziewczynki życzę powodzenia na USG, ja już prawie się wczoraj załamałam i chciałam zadzwonić i przenieść wizytę na 11.12 z 18.12 no ale jakoś postaram się wytrzymać i moją fasolkę zobaczę jak już będzie troszkę większa. No chyba że nerwy całkowicie mi już pójdą i jednak się przepiszę.
Joamar jeżeli chodzi o mdłości to od wczoraj czuję, co to takiego, jest mi stale słabo i niedobrze, nic mi nie smakuje:( Powodzenia kobietko
Tak mnie nakręciłyście z ta betą że idę dziś. Miałam dobry sposób na zaśnięcie- liczyłam ile powinno być :p Wyszło mi,że dziś musi być ponad 500 żeby było "w normie" (liczyłam przyrost 100% na 48h). I potem idę w poniedziałek przed wizytą u ginekologa -wtedy musi być ok 2000...Podobno usg widzi już od 1000 więc mam nadzieję,że wreszcie zobaczę nie tylko pęcherzyk al i dzidzię!

Wczoraj czytalam,że serduszko zaczyna byc w 23 dniu od zapłodnienia. Hmm..u mnie cięzko to określić z dokladnością co do dnia, ale jest szansa, że w poniedzialek już coś zobaczymy :) Dziś mam 17-19 dzień od owu wic staram si być dobrej myśli , ze w poniedzialek się nie zawiodę.
Polianko, jeżeli chodzi o betkę to najważniejszy jest jej przyrost, a nie wartość także nie martw się na zapas:)

Miłego dzionka dla wszystkich:)

reklama
Do góry