reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Byłam u gina:tak:
Pan gin powiedzial ze narazie nic nie widac, ale mam sie nie denerwowac, mam przyjsc na 10 dni ( ale powiedzialam ze 21-go bede) i wtedy powino bic serduszko i da mi zdjecie juz :-) Narazie jedynie widzi ze jest ok, napewno nie ciaza pozamaciczna bo by bylo widac. mam brac narazie folik. na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazi i powie jakie witaminy brac i zaleci badania :tak: ogolnie jestem zadowolona, jest bardzo sympatyczny i widze ze ostrozny. Mowi zebym sie nie goroaczkowala ze wszystko w swoim czasie, ze czasem sie zdarza ze rozni lekarze za wszesnie inwzayjnie usg robia a potem fasolki nie przezywaja....:-( wiec wszystko w swoim czasie i bedzie dobrze:tak:
Nie poszlam juz do drugiego bo sie boje sie mi cos tam nagrzebie i sie cos satnie wiec zostane chyba przy tym, ew. caly czas mam umowiona wizyte na 10 lutego do tego najlepszego:tak:

no pewnie, w tak wczensej ciąży nie ma co panikować i trzeba byc dobrej myśli, to najlepsze i wlasciwie jedyne co mozna zrobić (oprocz dbania o siebie w szerokim tego słowa znaczeniu) :-). z badaniami też nie ma co przesadzać, zwlaszcza usg, 4 na całą ciąże spokojnie wystarczą, jeśli nie jest ona zagrozona)

reklama
Marzenixx no to super. Teraz tylko spokojnie czekaj do nastepnej wizyty!!
A z tym mandatem nie dalo sie zalatwic... ja bym tam od razu wypalila glinom ze to z emocji bo wracam od lekarza i sie dowiedzialam ze jestem w ciazy!!!

dziewczyny alez oczywiscie z eto powiedzialam!!:-D a on do mnie ze skoro jestem rozkojarzona ciążą to wogole powinnam nie wsiadac za kierownice :confused2:

Marzenixx a co to za gbur byl!!!!
Nie wiem skad jestes ale u mnie jest restauracja Jeff's i tam za mandat dostaje sie pizze. Jak dostalam dwa razy mandat to pojechalam sobie oslodzic ten "bol" :)

Ja również czekam na betę, za godzinę zadzwonię i się dowiem.

Co do badania- na pierwszej wizycie ginekolog też mnie nie badał tylko kazał się od razu położyć do usg. Stwierdził,że i tak wiele normalnym badaniem nie zibaczy bo za wcześnie.
W pierwszej ciąży przez kilkanaście tygodni chodziłam do babki ( cóż... złe wspomnienia), która zbadała mnie ginekologicznie i nacisneła jakoś tak od środka,że brzuch mi się "wypchnął", to dośc mocno zabolało a ona stwierdziła "ciąża jest, macica powiekszona- widziała pani?".
:-/

Marzenixx a co to za gbur byl!!!!
Nie wiem skad jestes ale u mnie jest restauracja Jeff's i tam za mandat dostaje sie pizze. Jak dostalam dwa razy mandat to pojechalam sobie oslodzic ten "bol" :)
u nas nie ma takich atrakcji :-D a wogole powiedzial ze za takie cos to 500 zl jest!! ale ze ida swieta to mi tylko 100 zl da pfff:confused2:
hmm..i co, dowiedzialas sie i mialas zostawic auto pod przychodnią na 9 miesięcy? :D
madrych policjantow mamy, nie ma co. :laugh2:
wogole ni cnie mowilam bylam w szoku hyhy bo myslalam ze to jakas rutynowa kontrola hehehe:sorry:

Ja również czekam na betę, za godzinę zadzwonię i się dowiem.wspomnienia), która zbadała mnie ginekologicznie i nacisneła jakoś tak od środka,że brzuch mi się "wypchnął", to dośc mocno zabolało a ona stwierdziła "ciąża jest, macica powiekszona- widziała pani?".
:-/
to czekamy na wyniki:tak:
a co za okrppne babsko cie badalo wczensiej!!! no szok! dobrze ze nic sie nie stalo!:no:

chodziłam do niej prywatnie... brala 80zł za dwi minuty. Karty ciąży nie założyła mi ,bo stwierdziła że to stary zwyczaj i już nie trzeba. W 17 tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha i każdy prosił mnie o kartę ciąży. Jak im powiedziałam że nie mam bo.... to zapisali sobie nazwisko tej lekarki.

reklama
chodziłam do niej prywatnie... brala 80zł za dwi minuty. Karty ciąży nie założyła mi ,bo stwierdziła że to stary zwyczaj i już nie trzeba. W 17 tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha i każdy prosił mnie o kartę ciąży. Jak im powiedziałam że nie mam bo.... to zapisali sobie nazwisko tej lekarki.
o jaka masakra:szok::szok::no::no: co za babsko!!! i zobaczcie na co sie kobiety w ciąży naraza!!!!!:wściekła/y::wściekła/y: dobrze ze nic ci sie nie stalo i malutkiej......:tak:

Do góry