reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Hi dziewczyny nie wiem czy zdolam Was nadrobic, ale moze uda mi sie chociaz troche zebym wiedziala o co chodzi. U mnie jak na razie po ostatniej wizycie jest wszystko w porzadku,,, nastepna wizyte mam 2 luty , bede miec USG, no i przymiarke z data na zabieg podszycia. Wow jak ten czas leci juz niedlugo zacznie sie 16 tydz, a pozniej to juz tylko bede odliczac ile jeszcze zastrzykow do 36, oj dziewczyny chocbyscie nie chcialy to zleci nam to bardzo szybko.:)))

Hej !
Co to znaczy "zabieg podszycia"??? Czy to jest szewek zakłądany??
Pytam,bo ja w pierwszej ciązy miałalm rozwarcie do porodu w 6 miesiącu i mi "założyli szewek" i do końca ciązy miałam codziennie zastrzyki na podtrzymanie ciązy, nie martw się będzie dobrze, mój syn urodził wielki i zdrowy:-)!!!!!

Hej !
Co to znaczy "zabieg podszycia"??? Czy to jest szewek zakłądany??
Pytam,bo ja w pierwszej ciązy miałalm rozwarcie do porodu w 6 miesiącu i mi "założyli szewek" i do końca ciązy miałam codziennie zastrzyki na podtrzymanie ciązy, nie martw się będzie dobrze, mój syn urodził wielki i zdrowy:-)!!!!!
Tak chodzi oszew na szyjke, ja tez juz urodzilam dzieki temu zabiegowi jedna coreczke ale wczesniej stracilam 2 ciaze w okolo 23 tyg. Od 16 tyg. bede miec zastrzyki z progesteronem na powstrzymanie przedwczesnych skurczy, ale w stanach po zatym nie daj zadnych innych lekarstw na podtrzymanie. szew sciagli w 36 i z 3cm rozwarciem chodzilam jeszcze 3 tyg, az do wywolania porodu bo szyjka zaczela sie zamykac- zeby bylo ciekawiej:))

Ja mialam te zastrzyki co tydzien. A musialas lezec bo ja lezalam dobre 12 do 16 tyg. te 4 to tak bardziej fotelowo prowadzilam. A i mimo szwu u mnie szyjka nadal sie skraca i otwiera o wewnetrznej strony. :(( tego sie boje najbardziej bo jakby nie bylo mam ciagle coreczke przy sobie a przedtem to tylko sobie dogadzalam.:/

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny ja tez mam taka nadzieje i mysle ze dodam troche sily tym co sie ciagle martwia. Powiem szczerze ze mimo ze stracilam tamte ciaze to i tak nigdy ich nie zapomne bo to byly najwspanialsze przezycia. Z Wiktoria juz nie bylam taka rozpromieniana, teraz tez nie czuje jakiegos wiekszego entuzjazmu, raczej wszystko jest dla mnie takie realistyczne. Ciagle chce byc przygotowana na jutro a wtedy to chodzilam ciagle z 5 cm . nad ziemia i wszyscy mi powtarzali ze promienieje odemnie radosc- teraz jest normalnie i ten co nie wie pewno dopoki wyraznie brzuszka nie bedzie widac to tego niezauwazy;/
Niezmiernie sie ciesze z u Pajki wszystko w porzadku:)))

Ostatnia edycja:
Hi dziewczyny nie wiem czy zdolam Was nadrobic, ale moze uda mi sie chociaz troche zebym wiedziala o co chodzi. U mnie jak na razie po ostatniej wizycie jest wszystko w porzadku,,, nastepna wizyte mam 2 luty , bede miec USG, no i przymiarke z data na zabieg podszycia. Wow jak ten czas leci juz niedlugo zacznie sie 16 tydz, a pozniej to juz tylko bede odliczac ile jeszcze zastrzykow do 36, oj dziewczyny chocbyscie nie chcialy to zleci nam to bardzo szybko.:)))
Trzymamy kciuki ale na pewno bedzie wszystko ok:tak::tak:

Dziękuje za trzymanie kciuków sprawa powiedzmy załatwina przynajmniej wiemy co dalej robić:-)Jeszcze tylko jutrzejsza wizyta i bede mogła nieco oddechnąć :-):-)

reklama
Do góry