reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Drugi raz jestem w ciąży, ale dopiero tym razem odczuwam co to znaczy. Z Niki nie miałam żadnych objawów ani dolegliwości .. Może wiek robi swoje.. :cool2: ale cóż starość nie radość... W każdym razie teraz nie tylko mam dolegliwości, ale i większą schizę... :-)

reklama
super, że u Was dziewuchy wszystko ok. Ja we środę wieczorem mam genetyka i sprawdzanie tego krwiaka. Generalnie boje sie jak cholera i chce, żeby ten czas szybko minął, bo różne straszne mysli mnie nachodzą ...ale to tak zawsze przed badaniem chyba, mam nadzieję, że mój podwójny strach zamieni się w podwójne szczęście....

Fiuufiuu, czas szybko przyjdzie i środa nadejdzie. :tak: Jak zawsze przed badaniem się bardzo boimy, ale potem to jest dopiero radocha. :-D U Ciebie także będzie na pewno wszystko w porządku. Trzymam kciuki :-)

A ja się powoli kładę, bo w sumie zmęczona jestem dzisiaj bardzo, ale jakoś tak nie było czasu na drzemkę. Dobrej nocy sierpnióweczki :-)

Na ja też po badaniach,tak jak pisałam w odpowiednim wątku- ;) wszystko ok! ;)
Lekarz powiedzial,że dopiero od 4,5cm przeziernośc karku jest wiarygodna. Moj maluch ma 4,78 cm ;) więc się załapałam. Fikało to na wszystkie sposoby, między nóżkami jakiś "wyrostek" ;) ale lekarz stwierdził,że na obecnym etapie równie dobrze może to być chłopiec jak i dziewczynka,bo dziewczynce też tak odstaje.
Następna wizyta 23 lutego - obiecał,że określi już płeć. hehe...
Jestem spokojniejsza... teraz wiem,że wszystko będzie poprostu jak trzeba ! Wstępny termin mam na 8 sierpnia, ale podobno ostatecznie ustali to w 20 tygodniu.
Znowu muszę suwak przesunąć.

Witam.
Ach jakie miłe te poranki,jak mdłości mineły.Tym co jeszcze czekaja na lepsze czasy życzę,by nastąpiło to jak najszybciej.Oprócz bolących piersi, zero dolegliwosci,boooosko:-)
Ojej jak bym chciała wiedzieć co tam mi w brzuszku siedzi,a raczej kto,dziewuszka,czy syneczek..;-)

Witajcie kochane,

Pajeczko i Polianko gratuluję wam z calego serca....nie będę się rozpisywać później was nadrobię, bo od wczoraj wieczór mam wrażenie, że umrę. Głowa mnie tak boli, że chyba zwymiotuję....Całą noc się męczyłam:|(
Miłego dnia

Gratuluje udanych wizyt, tyle szczescia daja prawda? :-)

A ja przez to, ze wlasnie negatywne objawy praktycznie minely to znowu zaczynam sie zamartwiac czy na pewno wszystko jest w porzadku. Chce juz regularne ruchy czuc...aaa!

Witam,

u mnie termin się póki co zmienia. Utrzymuje się w przedziale 04/08 - 15/08.

Co do objawów - mdłości przeszły, ale wstawanie rano do pracy mnie wykończy. Mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała, co przy pierwszej ciąży było mi obce. Teraz zaś mam wrażenie, że jestem taaaaka stara i zgarbiona i bez sił, bleh. Paskudnie. Mam nadzieję, że to przez pogodę i jak zrobi się cieplej moje baterie się naładują i wszystko będzie git.

Witam,

u mnie termin się póki co zmienia. Utrzymuje się w przedziale 04/08 - 15/08.

Co do objawów - mdłości przeszły, ale wstawanie rano do pracy mnie wykończy. Mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała, co przy pierwszej ciąży było mi obce. Teraz zaś mam wrażenie, że jestem taaaaka stara i zgarbiona i bez sił, bleh. Paskudnie. Mam nadzieję, że to przez pogodę i jak zrobi się cieplej moje baterie się naładują i wszystko będzie git.

Widzę, że mamy podobne odczucia ;-)
a ja mam pytanie... wczoraj mój ginekolog powiedział mi, że są jakieś witaminy dla kobiet w ciąży do rozpuszczenia, bo ja niestety mam problem z tymi wielkimi pigułami... Może wiecie o jakie chodzi, bo szukam, szukam i nic ... :sorry2:

reklama
Witajcie!!
Milusia :( bidactwo- wiem co to znaczy, zimne okłady proponuję...

Wam mdłości mineły, mi niby też przez ostatnie 2 tygodnie zero problemów a dziś tylko czekam aż zawisnę nad muszelką.:-/ Piję specjalnie dużo wody,żeby w razie czego mieć czym...
grrr....

Do góry