Ciamajdka
Edusia'2010
Ciamajdko- ja nadal nie wiem o co chodzi....?
no o zamkniętą grupę... dostałam zaproszenie i nie zaglądałam tam wcale..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciamajdko- ja nadal nie wiem o co chodzi....?
martuska - w związku z tym,że owulka przesuneła się wg usg o 2 tygodnie termin mam na 13 sierpnia ale narazie tylko "umowny". Dopiero na genetycznym lekarz powie mi jaki określa termin porodu. Suwaczek mam wg ostatniego usg.![]()
Jak pójde na genetyke bedzie 11tydzien i 3 dzień. W poprzedniej ciąży byłam w 11 tygodniu i 6 niu - nikt nic ni mówił,że za wcześnie...
jadokladnie w tym czasie robilam usg genetyczne 11 tyg 5 dni i wszytsko bylo widac i dal rade zrobic wszystkie pomiary. takze spokojnie- dzidzia ma 4,1 cm
Witam późnym wieczorem,
byłam dzisiaj na badaniach genetycznych i dzięki Bogu wszystko jest ok.:-) Dzidziolek ma dwie rączki i dwie nóżki i mierzy 4 cm i 81 mm (bez nóżek). Fałd karkowy ma 1 mm i wyraźnie widać kość nosową także lekarz mówi, że jest w porządku. Widziałam też żołądek i pęcherz... oczywiście dzidziolka nie mój;-) Dużo strachu ale cieszę się że tak się skończyło... przynajmniej do następnego badania
Fotkę wstawię pod odpowiednim tematem
Zdaje mi się,czy dzisiaj koncze 11 tydzień?hehe
Witajcie dziewczyny
Byłam wczoraj na USG, lekarz zbadał przezierność karkową i inne wymiary maleństwa. Nie pytałam o szczegóły, ale wszystko jest ok
Jest to lekarz, który pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić i będzie prowadził moją ciąże więc jestem już spokojna i zadowolona. Mam zrobić teraz kolejne badania krwi i pokazać się za 2tygodnie.
Dzidziuś szybko rośnie - ma 6,4cm (!) co wskazuje na 12t5d a wg OM powinien być 11t6d (nie mówiąc już o tym, że wg pierwszego USG robionego w 8tc powinnam być wczoraj w 11t3d
Tak więc termin porodu waha się między 31.07 a 08.08, ale będę się trzymała tego wyliczonego na podstawie OM czyli 06.08.
Ciężko było lekarzowi zrobić badanie bo mały cały czas się wiercił i obracałZarówno mnie, jak i męża kompletnie rozbroiło to, jak dzidziuś machał rączką i było widać maleńkie paluszki
))
martuśka czytałam, że się zastanawiasz czy możesz już zrobić to USG - jak widzisz na moim przykładzie dało radę, z tym że było robione dopochwowo, bo przez brzuch jeszcze nie było wyraźnie widać.
Dziewczyny mam do Was pytanko czy Wam sie tez czasami tak odbija?? madsakra u nie zgaga wieczorami a rano sie odbija masakra jakas
Co do odbijania, to ja to nazwę po imieniu "bekam jak świnka" i czkam cały dzień, najgorsze jest to , że jest takie niekontrolowane![]()
Oj dziewczynki zarażacie mnie tymi pysznościami,
Ehtele - zupa ogórkowa mniammmm
Pajkaa - fasolka pychaaaa
Dzisiaj jak będę wracała z pracy wstąpię do sklepu i kupię sobie taką fasoleczkęWzdęcia będą pewnie, ale co tam, wytrzymam
![]()
yhmmm...
Ciamajdko mam tak samoszkoda, ze nie witasz do nas do grupy tam
Krzynka dostałas zaproszenie??
Ja nie miałam i nie będę kupować-prawdę mówiąc nigdy o czymś takim nie słyszałamdziewczyny mam pytanie co sądzicie o detektorach tętna u plodu warto to kupić?
Nie wiem, jak temperatura w Twojej miejscowości, ale we Wrocławiu tak zimno, że nawet dzisiaj z moim zdrowym dzieckiem nie wychodziłamWitam się z rana ide układać puzzle w auta mojemu dziecku sie już nudzi jak myślicie moge z nim jutro wyjść na krótki spacer bo w domu to już mi głupawki dostaje w niedziele kończy antybiotyk na nzapalenie ucha
Witajcie dziewczyny
Byłam wczoraj na USG, lekarz zbadał przezierność karkową i inne wymiary maleństwa. Nie pytałam o szczegóły, ale wszystko jest ok
Jest to lekarz, który pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić i będzie prowadził moją ciąże więc jestem już spokojna i zadowolona. Mam zrobić teraz kolejne badania krwi i pokazać się za 2tygodnie.
Dzidziuś szybko rośnie - ma 6,4cm (!) co wskazuje na 12t5d a wg OM powinien być 11t6d (nie mówiąc już o tym, że wg pierwszego USG robionego w 8tc powinnam być wczoraj w 11t3d
Tak więc termin porodu waha się między 31.07 a 08.08, ale będę się trzymała tego wyliczonego na podstawie OM czyli 06.08.
Ciężko było lekarzowi zrobić badanie bo mały cały czas się wiercił i obracałZarówno mnie, jak i męża kompletnie rozbroiło to, jak dzidziuś machał rączką i było widać maleńkie paluszki
))
Gratulacje
martuśka czytałam, że się zastanawiasz czy możesz już zrobić to USG - jak widzisz na moim przykładzie dało radę, z tym że było robione dopochwowo, bo przez brzuch jeszcze nie było wyraźnie widać.
Moja mała też juz w brzuszku należała do tych nadaktywnych-utrzymało się do dnia dzisiejszego;-)Ja się chyba boję. Znając mni byłabym wiecznie u lekarza "bo nie słyszę".
![]()
Mała w brzuchu była wiecznie kopiąca. NIe było chyba sytuacji żebym denerwowała sie małą ilością ruchów. Pod koniec modliłam się, żeby przestała się rozpychać bo wyląduje na nefrologi z odbitymi nerkami ;P
Też zdałam jakimś cudem za pierwszym razem, po 7 latach robienia kursu i zmianie przepisów-zdałam dokładnie w pierwsze urodziny Basi, a przed egzaminem na prawko zastanawiałam się, który egzamin będzie trudniejszy-poród czy prawkoMadziujka tak piszę, że nie, ale boję się, że w końcu zamówię, wiesz jak to jestnie chcę go kupić, ale.... jest zawsze ale
I muszę się pochwalić, że udało mi się zdać za pierwszym razem, w co w ogóle nie wierzyłam, ja to taki chaotyk, jak mi egzaminator powiedział proszę otworzyć maskę, to ze stresu pobiegłam szarpać bagażnikAle tego nie widział bo przechodził inny egzaminator i do niego zagadał
A mi Darek zza ogrodzenia krzyczał że "z drugiej strony" Ja wtedy puknęłam się w głowę i poszłam otworzyć maskę
Jak wyjechałam na miasto to już wiedziałam, że chyba zdam.... Po 35 min wróciliśmy i z płaczem pobiegłam do Darka (obecnego męża) i krzyczałam na cały ośrodek "Zdałam, zdałam, zdałam..." a on wariat wziął ze sobą winko, na wypadek jakbym zdałaAle i tak stwierdziłam, że sama nie piję
Także Ehtele trzymam kciuki żeby Ci się trafił dobry egzaminator i wszystko poszło dobrze
![]()
Ja mam zgagę wieczorem-normalnie nigdy jej nie miałam, pojawia się tylko w ciążyDziewczyny mam do Was pytanko czy Wam sie tez czasami tak odbija?? madsakra u nie zgaga wieczorami a rano sie odbija masakra jakas
Fefe - fajnie, tyle że z tym terminem to jets u mnie jeszcze sprawa niejasna.
Lekarz w książeczce wpisał według ostatniem miesiączki - 22.08. Suwaczek mi liczy wg dnia owulacji (wiem dokładnie keidy była), więc bardziej wierzę suwaczkowi... a dzidzia pewnie sama sobie okresli kiedy wyjść. Możne najbliższe usg coś więcej powie?.....
W kazdym razie gratuluję i witam na sierpniówkach.
buziole!
Witajcie kochane![]()
No witamyja się już powoli gubię, może z czasem Was ogarnę wszystkie... na razie kojarzę skład tzw. "stały"
![]()