reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam dziewczyny , oj bardzo rzadko do was zaglądam, :-(bo forum budowlane przy naszej budowie jest dużo częściej okupowane przeze mnie , i w ogóle tyle spraw z nią związanych że ledwo starcza mi czasu na jakikolwiek odpoczynek , oj z tęsknotą wspominam te czasy kiedy w pierwszej ciąży miałam dużo czasu na gadu gadu na forum na czytanie i pisanie i na spanieeee

cieszę się że u większości z was wszystko jest dobrze , a że macie wymioty i mdłości no to niestety trzeba przetrwać i tyle ,ale bardzo tym wszytskim dziewczynom współczuje , oj mnie też męczyły ale jakimś cudem przeszło :-) i wiecie co coś chyba jest w tym popcornie , byłam, w kinie na AVATAR (2razy) i zjadłam mega pudełko popcornu / 2 razy / aż szczęką nie mogłam potem ruszać :tak:
i wiecie co pewnie to zbieg okoliczności ale od tego czasu naprawde było coraz lepiej :) także jest zdecydowanie lepiej jak przy córeczce i mam nadzieje ,że wymioty juz nie wrócą też dostałam czopki od lekarza ale nie chciałam ich brać zbyt wiele , na szczęście nie mam juz takiej potrzeby , ufff

ja na wizycie byłam 2 tyg temu widziałam 2 rączki , 2 nózki , maluszek miał już prawie 5cm , no a zobaczymy sie znowu za tydzień

wyczytałam że pisałyście swojego czasu o wózeczkach ja tylko tak wtrące że mam wózek BEBECAR
Bebecar,
troszke inna tapicerka , ale uważam że wózek pomimo swojej wagi jest rewelacyjny prowadzi się bardzo lekko , nie ma problemu z jazdą zimą i po każdym terenie
ja na to mówię taka mała terenówka wśród wózeczków , jedyny minus to mały koszyk na zakupy ale widzę , że chyba to poprawili w nowszych modelach , skrętne koła z przodu oraz blokada regulowana nogą , gondolka i siedzisko montowane przodem i tyłem no i najlepsze nosidełko zintegrowane ze stelażem co uważam ze to bardzo dobre rozwiązanie gdy dziecko zasypia nam np podczas jazdy w samochodzie bez problemu przenosimy je na stelaż z wózeczka i można przez chwilę coś załatwić , bo nie jestem zwolenniczką wychodzenia na spacerki w nosidełkach , cena może nie jest najniższa ,ale przy pierwszym dziecku uważam że warto zainwestować , jeżeli oczywiście tylko jest taka możliowść ,pamiętam jak moja siostra chcąc zaoszczędzic na wózku kupiła dla pierwszego dzieciaczka wózek za 1300 zł który do drugiego dzieciątka juz nie dotrwał no i kupiła drugi za kolejne 1500 zł z którego i tak nie była zadowolona

mam pytanko do dziewczyn które korzystają z więcej niż jednego lekarza czy wy dostałyście 2 karty ciąży ?, czy przyznajecie się do wizyt u dwóch lekarzy ?
ja wybieram się do drugiego lekarza ponieważ dokładnie jeszcze nie wiem gdzie wyląduje na cc , bardzo chciałabym rodzic u swojego lekarza w Mikołowie , ale podczas pierwszej ciąży ze względu na moje przebyte operacje serca , ordynator szpitala z Mikołowa nie chciał mnie przyjąć tam na oddział ze względu na bezpieczeństwo moje i dziecka , teraz czuje że sytuacja pewnie się powtórzy i dlatego chciałabym mieć w razie czego swojego lekarza w Klinice w CSK gdzie pewnie znowu wyląduje ,mam tylko nadzieję że nie będzie miał akurat w tym czasie urlopu , ale miałabym pecha , wogóle lato to taki kiepski czas troche na porody personel na urlpach nie zapomne jak przy pierwszym porodzie na całym oddziale była tylko jedna położna , która nie dawała rady ,a my w większości po cc bardzo to odczuwałyśmy , jedyny plus to brak studentów ;-)
no ja się rozpisałam znowu rzadko bo rzadko ,ale gaduła ze mnie jest
pozdrawiam

reklama
witam dziewczyny , oj bardzo rzadko do was zaglądam, :-(bo forum budowlane przy naszej budowie jest dużo częściej okupowane przeze mnie , i w ogóle tyle spraw z nią związanych że ledwo starcza mi czasu na jakikolwiek odpoczynek , oj z tęsknotą wspominam te czasy kiedy w pierwszej ciąży miałam dużo czasu na gadu gadu na forum na czytanie i pisanie i na spanieeee

cieszę się że u większości z was wszystko jest dobrze , a że macie wymioty i mdłości no to niestety trzeba przetrwać i tyle ,ale bardzo tym wszytskim dziewczynom współczuje , oj mnie też męczyły ale jakimś cudem przeszło :-) i wiecie co coś chyba jest w tym popcornie , byłam, w kinie na AVATAR (2razy) i zjadłam mega pudełko popcornu / 2 razy / aż szczęką nie mogłam potem ruszać :tak:
i wiecie co pewnie to zbieg okoliczności ale od tego czasu naprawde było coraz lepiej :) także jest zdecydowanie lepiej jak przy córeczce i mam nadzieje ,że wymioty juz nie wrócą też dostałam czopki od lekarza ale nie chciałam ich brać zbyt wiele , na szczęście nie mam juz takiej potrzeby , ufff

ja na wizycie byłam 2 tyg temu widziałam 2 rączki , 2 nózki , maluszek miał już prawie 5cm , no a zobaczymy sie znowu za tydzień

wyczytałam że pisałyście swojego czasu o wózeczkach ja tylko tak wtrące że mam wózek BEBECAR
Bebecar,
troszke inna tapicerka , ale uważam że wózek pomimo swojej wagi jest rewelacyjny prowadzi się bardzo lekko , nie ma problemu z jazdą zimą i po każdym terenie
ja na to mówię taka mała terenówka wśród wózeczków , jedyny minus to mały koszyk na zakupy ale widzę , że chyba to poprawili w nowszych modelach , skrętne koła z przodu oraz blokada regulowana nogą , gondolka i siedzisko montowane przodem i tyłem no i najlepsze nosidełko zintegrowane ze stelażem co uważam ze to bardzo dobre rozwiązanie gdy dziecko zasypia nam np podczas jazdy w samochodzie bez problemu przenosimy je na stelaż z wózeczka i można przez chwilę coś załatwić , bo nie jestem zwolenniczką wychodzenia na spacerki w nosidełkach , cena może nie jest najniższa ,ale przy pierwszym dziecku uważam że warto zainwestować , jeżeli oczywiście tylko jest taka możliowść ,pamiętam jak moja siostra chcąc zaoszczędzic na wózku kupiła dla pierwszego dzieciaczka wózek za 1300 zł który do drugiego dzieciątka juz nie dotrwał no i kupiła drugi za kolejne 1500 zł z którego i tak nie była zadowolona

mam pytanko do dziewczyn które korzystają z więcej niż jednego lekarza czy wy dostałyście 2 karty ciąży ?, czy przyznajecie się do wizyt u dwóch lekarzy ?
ja wybieram się do drugiego lekarza ponieważ dokładnie jeszcze nie wiem gdzie wyląduje na cc , bardzo chciałabym rodzic u swojego lekarza w Mikołowie , ale podczas pierwszej ciąży ze względu na moje przebyte operacje serca , ordynator szpitala z Mikołowa nie chciał mnie przyjąć tam na oddział ze względu na bezpieczeństwo moje i dziecka , teraz czuje że sytuacja pewnie się powtórzy i dlatego chciałabym mieć w razie czego swojego lekarza w Klinice w CSK gdzie pewnie znowu wyląduje ,mam tylko nadzieję że nie będzie miał akurat w tym czasie urlopu , ale miałabym pecha , wogóle lato to taki kiepski czas troche na porody personel na urlpach nie zapomne jak przy pierwszym porodzie na całym oddziale była tylko jedna położna , która nie dawała rady ,a my w większości po cc bardzo to odczuwałyśmy , jedyny plus to brak studentów ;-)
no ja się rozpisałam znowu rzadko bo rzadko ,ale gaduła ze mnie jest
pozdrawiam

ta sama karta ciąży

Czesc dziewczynki

wczoraj pojawily mi sie na powiekach bardziej na zewnątrz takie malutkie czerwone kropeczki na jednej jest ich wiecej na drugiej mniej.. sa to bardzo maciupkie ale widoczne.. czy ktos kiedys cos takiego mial?

Witam dziewczyny,
na imię mam Anna i jak wszystko dobrze pójdzie, a pójdzie bo tym razem musi to będę w sierpniu tulić w ramionach moją dzidzię kochaną. Termin mam na 5.08.2010 jejciu jeszcze tyle czasu.
Mam w planach przeczytać co tu wyskrobałyście, aby Was troszkę poznań, niemniej jednak od listopada jest to ponad 300 stron, ale dam radę - chyba :-D:-D:-D
Póki co pozdrawiam weekendowo :-)

pajka , no ale dwóch lekarzy tam się wpisuje ? i żaden o nic nie pyta czemu dwóch ?
a możesz napisać dlaczego chodzisz do dwóch ?

Ja tez bede chodzila do dwoch ginow.Jeden ktory prowadzi mi ciaze od samego poczatku ale chodze do Niego prywatnie (to On zaczal nas leczyc z naszych problemow z zajsciem w ciaze) a do drugiego ide 29 stycznia i do tego bede chodzila po skierowania na wszystkie zlecone przez pierwszego gina badania (ten drugi to ginek jakiego mam w ramach pakietu z pracy). A jak to bedzie wygladalo to dopiero powiem po mojej wizycie w piatek :tak::tak:

Dobranoc kassia :) I obyś jutro lepiej się czuła.

Lilijanna, witaj. Też byłam dziś po zalogowaniu w szoku, że sierpniówki takie płodne ;) Ja niestety nie mam fizycznej możliwości doczytania tych blisko już czterystu stron. Skutecznie utrudnia mi to Maja :)

reklama
Witam Was :)

Nie było mnie parę dni, dnie przesypiam całe na wieczorami oglądam TV, potem śpię i tak w kółko nic mi się nie chce ... nawet włączyc laptopa

Jak zauważyłyście coś świruje mi ten mój suwaczek tylko nie wiem czemu ... może któraś z Was zna przyczynę jak wstawiałam go było wszystko w porządku 12 tydzień i 1 dzień ciąży a teraz nagle w ciągu paru dni : D zrobiło się nagle (13 tydzień i 5 dni)

Postaram się zaglądac do Was częściej jak minie mi ta moja ciążowa śpiączka

Do góry