reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kiedy najlepiej zrobić USG 3D, słyszałam , żę ok 20tyg. Zastanawiam się czy jest możliwość zrobienia państwowego 3D, ale podobno tylko przy podejrzeniu wad serca sie robi na fundusz. Nie wiem ile w tym prawdy.
Tylko prywatnie.
Rozalka gratulacje kochana, cieszę się, że Twoje maleństwo się dobrze rozwija. Nie ma nic piękniejszego jak ruch małych rączek na monitorze:)
Miłego dnia kobietki:)
Dzięki.
Myślałam,że przy drugim diecku juz tak nie bede przeżywać,ale oglądam zdjecie chyba co godzinę:-D
mężą siostra robiła ponoć coś niesaamowitego dostala film i jest zachwycona pamiątka na całe życie po za tym można wszystkie choroby wyklóczyć jest dokładniejsze i bardziej można wszystko sprawdzić:-)

To prawda.jeżeli kogoś stać ,to polecam,choc fakt,jest bardziej dla rodzica niz dla lekarza.
Ale wam powiem,że super sprawa dla facetów,jak maz zobaczył ta buzke na monitorze,jak maluszek ssie palec,jak łapie sie za nóżke,czy główke,to łzy same leciały ze szczęścia.mąż był bardziej przejety niz ja.Jakos kobiecie łatwiej sobie dzieciątko wyobrazić,mazczyzni muszą zobaczyc.:tak:

reklama
A propos liczenia tygodni ciazy, to my jak mamy 12 tydzien i 4 dzien to mowimy, ze biegnie 13 tydzien, a zauwazylam, ze lekarze czesto licza, ze to 12 tydzien. Juz w pierwszej ciazy jak lezalam w szpitalu i mialam 38,6 tc to mowili, ze mam 38 tydzien, jak urodzilam w 41t6dniu to wpisali mi, ze urodzilam w 41. I to wszyscy lekarze u mnie w szpitalu tak liczyli.

madziujka hejka ;-)

A propos liczenia tygodni ciazy, to my jak mamy 12 tydzien i 4 dzien to mowimy, ze biegnie 13 tydzien, a zauwazylam, ze lekarze czesto licza, ze to 12 tydzien. Juz w pierwszej ciazy jak lezalam w szpitalu i mialam 38,6 tc to mowili, ze mam 38 tydzien, jak urodzilam w 41t6dniu to wpisali mi, ze urodzilam w 41. I to wszyscy lekarze u mnie w szpitalu tak liczyli.

madziujka hejka ;-)

Lekarze liczą SKOŃCZONE tygodnie.
Czyli ja mam skończone 12 i tak mówił lekarz.Z reszta ja tez tak mówię.

Słuchajcie mierze i mierzę dzis ciśnienie i mam 120 na 80,to chyba nie biorę leków na obniżenie ciśnienia(dostałam Dopegyt,bo miałam wysokie u lekarza,a w pierwszej ciązy nadciśnienie)?No kurka nie wiem,ale po co tak na chłopski rozum obniżać?
Jeszcze jutro pomierzę i chyba sie przejdę do gina.

madziujka hejka ;-)

Lekarze liczą SKOŃCZONE tygodnie.
Czyli ja mam skończone 12 i tak mówił lekarz.Z reszta ja tez tak mówię.

Słuchajcie mierze i mierzę dzis ciśnienie i mam 120 na 80,to chyba nie biorę leków na obniżenie ciśnienia(dostałam Dopegyt,bo miałam wysokie u lekarza,a w pierwszej ciązy nadciśnienie)?No kurka nie wiem,ale po co tak na chłopski rozum obniżać?
Jeszcze jutro pomierzę i chyba sie przejdę do gina.

no to teraz juz wiem, na czym stoje, bo usg pokazalo mi 6t 6d, a zarowno moj gin jak facio od usg stwierdzili, ze to 6tc. ale nieco to dziwne, bo w takim razie wszelkie kalkulatory internetowe, ktore pokazuja tydzien ciazy przekłamują.
a powiedzcie czy na pewno sie nie myle z tym usg genetycznym - robi sie je miedzy 12. a 14. tc, tak?

ja skończyłam 39 tc w dniu porodu a wpisalimi 38 tydzien ;-)

Rozalko a bierzesz dopegyt caly czas czy tylko doraźnie?

Martuska chyba po skonczonym 11 ale dzidzia musi miec nie mniej niz 4 cm jakos tak ale z reguly robia miedzy 12 skonczonym a 14

witam!!! 26 stycznia bede miala robione usg genetyczne papp a bedzie to moj 11tydz5d , 14.01 moj babelek mial 3 cm boje sie ze bedzie zawczesnie.

ja narazie tak szybciochem na moment bo po odwiedzinach babć padam ale zajrzałam i aż mi się pysio śmieje
madziujko witaj :-):-):-) nigdy bym nie pomyślała że się akurat tutaj ciężarówko spotkamy :-)

reklama
a tak poza tym to tu w Grecji te badanie jest o wiele tansze usg3d +badanie krwi 120 euro a z tego co wiem w polsce samo badanie krwi kosztuje 500zl

Do góry