reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

I ja się witam po świętach.

Luizka - Adrianna w kościółku też była ze swoją święconką, tylko w pewnym momencie cisza w kościele, a Ona zdjęła serwetkę, którą miała przykryty koszyczek i zaczyna "am am mniam mniam mniam, am am mniam" I tak jedzie, na cały kościół :laugh2::laugh2::laugh2: No śmiechu mieli ludzie co niemiara. :-p A my zamiast się wstydzić to dumni jak te pawie. ;-)

Lea28 - przeczytaj książkę "język dwulatka", jest dostępna w pdf w Internecie, poszukaj, warto. Mi kilka spraw rozjaśniło i jest ok, kilka udało mi się zawczasu zaniechać, bo już wiedziałam co robić. No i trzymaj się w dwupaku jak najdłużej.

Agulek80 - jak u rodzinki?

Roseann - jak się czujesz?

Różyczk@ - hop hop?

Anecia1111 - jesteście po śmingusie?

panienka - co tam u Was?

Misssi - teściowa grzech obcięcia syńciowi włosków przetrawiła przez święta? :-p

Pajkaa - laliście wodą?

My pomimo chłodnej pogody, słoneczko grzało, jeszcze mocniej wiało, spacerki codziennie zaliczaliśmy i to wcale nie takie krótkie. Ale warto było od stołu odejść, choć u nas napadów na żarło nie było. Normalnie jedzenie, dodatkiem było słodkie, które gdzieś tam trzeba było upchnąć.

Pochwalę się naszymi mazurkami ;-)

Załączniki

• mazurek1.jpg
    mazurek1.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 27
  • mazurek2.jpg
    mazurek2.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 31
reklama
hej laseczki!

i ja się witam po świętach.... zleciały jak zwykle szybko, ale generalnie bylo fajnie

Adaśko miał mega ubaw przy szukaniu prezentu od zajączka a jak znalazł to jego zadowolenie i mina bezcenne ;-) dostał od nas furę slodyczy i kolorowanki (my na zajączka nigdy nie szalejemy), od rodzinki też słodycze, kolorowanki, poza tym rajstopki, samochód w z filmu "auta", zestaw małego ogrodnika, książkę i bajki z kubem przyjaciól myszki miki i 100 zł więc kupię mu jakieś bluzeczki z długim rękawkiem na wiosnę

poza tym wsio ok, dyngus był ale to ja z Adasiem polałam Macieja wodą ;-) bo on zapomniał :-D

luizka no ładnie Piotruś uzbierał :-) ja generalnie też wolę kase, bo zawsze coś konkretnego kupię małemu ale że wiedziałam ze tym razem to będą głownie słodycze to nic nikomu nie wspominałam i w sumie fajnie wyszło bo maly z każdej duperelki się cieszył :-)

Lea kurcze to widzę że młody na prawdę szaleje.... ale wiesz co... czytałam ostatnio fajny artykuł tu na BB... oooo tutaj Napady złości u dzieci - BabyBoom
a w dwupaku kulaj się jeszcze.... maleństwo ma czas!!!! trzymam kciuki!

Lilijanna hehe a Adaśko jak poszliśmy do kościoła to pierwsze co to się darł że "idzie ksiądz" hehe jak szedł i świecił, a później przechodziliśmy przed samym ołtarzem a Adaś oczywiscie "ogien" bo się świece paliły ;-) zresztą my co tydzień chodzimy do kościoła i Adaś zawsze musi sobie pogadać ;-) nie drze sie ale mówi a to do nas a to do innych dzieci, a to sam do siebie ;-)
hehe oczywiscie że jesteśmy po dyngusie ale to ja z Adasiem polałam M a nie on nas, bo zapomniał :-D
oooo a Twpje mazurki piękne!!!!!!! a ja nie robie bo my nie lubimy akurat ale te wyglądają apetycznie :-)

uciekam w kimono bo jutro znowu trza do pracy wstać, chociaż akurat to mnie cieszy hehe

witam sie

Lea
witaj wśrod buntu dwulatka... ja w ogole nie reaguje... najpierw darl się 40 minut teraz widzi, ze to nic nie daje drze sie przez 5 i przychodzi się przytulać i nie ma placzu także też to przerabiamy wtedy mu tlumaczę, ze nie wolno itd... musisz miec anielską cierpliwość

Liljanna
nie u nas bylo tak potwornie zimno, ze odpuścilismy...

Aneciu
jak tam u Ciebie?? u nas też Sebcio szukał Zajączka i też byl ubaw a jak znalazł kręgle to ja pierdziu usmiech taki, ze szok:)
Jejciu jedna sierpniówka nadal mnie prześladuje, ze jej się to nie nudzi jak bede miala nerwa to chyba do admina napiszę :Dbo zaczyna mnie to wnerwiać ...:D:D
Ja się spotykam za niedługo z Milusią pamiętasz ją??:)

Liljanna napisalam Ci Pw moze mi doradzisz ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie:) po swiatecznie!
U nas dzis pieknie za oknem wiec za raz sie na spacerek wybierzemy:tak:
Swieta mineły wyjazdowo wiec teraz odreagowujemy... Olo maruda.... A zajaczka u nas nie ma:no:
lea ja tez polecam "Jezyk dwulatka":tak: u nas Olo tez odstawiał histerie itp ale my nie reagowalismy wogóle i mu przeszło, bicie nas tez przeszło.... Trzymaj sie jeszcze kochana w dwupaku!
lili mazurki wygladaja apetycznie:tak: przeslij kawałek:-D jeszcze nigdy nie jadłam mazurka... u nas sie nie piecze, króluja babki!

Dziewczyny na sierpniówkach są moderatorzy, którzy się tutaj nie udzielają.

Moja propozycja to zdjęcie ich z tej funkcji i wybrania spośród nas dwóch nowych moderatorów. Nie dzieje się u nas wiele, więc i roboty za dużo nie będzie, ale przynajmniej będzie to osoba/osoby od nas.

Zdarzają się jednak spamy, które co jakiś czas się pojawiają i ja je sama zgłaszałam do administracji i zostawały na bieżąco usuwane, a tak będziemy mieć moderatora, który będzie tu działał.

EDIT: Teraz wracam do pracy, odezwę się wieczorową porą :-)

Ostatnia edycja:
Liljanna ja widzę, ze tutaj w ogóle nie ma moderartorów... teraz...

dziewczyny zgadzam sie z Liljanna wybierzcie z Waszego grona 2 dziewczyny, najlepiej te co się często udzielają :))

Acha czyli moja prośba do adminów zostala wysłuchana, no to tylko dziewczyny wybierzmy teraz 2 osóbki.

A tak w ogóle to co u naszego Jasia gaduły słychać????

Witam Kobietki,
wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu. Teraz tylko daję znak życia, później poczytam wstecz i napiszę więcej. Teraz piorę, sprzątam itd ;-)
Miłego dnia!

hejka!

ja oczywiście w pracy i szybko mykam stad ;-)

Pajeczko o co chodzi z tą dziewczyną? o mnie? bo nie zakumałam
a z Milusią cały czas mam kontakt :-)
a co do buntu dwulatka to ja robie tak jak Ty-po prostu nie reaguję i w sumie moge powiedzieć ze nie wiem co to bunt dwulatka o został szybko zażegnany

a co do moderatorów to wybierzcie kogoś kto się odzywa częściej i po sprawie

reklama
hejka!

ja oczywiście w pracy i szybko mykam stad ;-)

Pajeczko o co chodzi z tą dziewczyną? o mnie? bo nie zakumałam
a z Milusią cały czas mam kontakt :-)
a co do buntu dwulatka to ja robie tak jak Ty-po prostu nie reaguję i w sumie moge powiedzieć ze nie wiem co to bunt dwulatka o został szybko zażegnany

a co do moderatorów to wybierzcie kogoś kto się odzywa częściej i po sprawie

Aneciu nieeeeeee :):):) to Ty nie wiesz kto mnie prześladuje od prawie 2 lat???? :):-D

Do góry