reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Misssi aż się popłakałam :-( miałam więcej napisać ale nie dam rady....to straszne, że taki człowieczek umarł zanim się urodził....strasznie współczuję tym rodzicom...nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czują :-( Boże miej w opiece tych ludzi, a dziecko przyjmij do swojego grona aniołków
[*]

reklama
Missi boże to straszne..... światełko dla tego aniołka.... niestety i czasem tak bywa ale dlaczego??????? chociaz sama mam znajomą która niestety 2 razy w ten spobó straciła swoje dzieci w 37 i 38 tyg ciąży....

koralowa Twój post przypomniał mi że w biedronce mają byc płaszcze przeciwdeszczowe po 10 zł na maluszki i muszę jutro isć kupić :-) a kalosze to dopiero na jesień :-)
Anecia, tego rodzaju plaszczyk kupilam malemu w zeszlym roku w pepco (w dotyku grubszy niz najgrubsze plastikowe reklamowki). Tez za ok 9 zl. Pierwotnie bylam zadowolona, bo za mala kwote nabylam cos przeciwdeszczowego. ;) Do niego dokupilam tylko spodnie z lidla. Niestety stroj ten okazal sie na jeden raz. Maly sie wywalil w kaluzy. Spodniom nic sie nie stalo, ale podczas podnoszenia malemu pekl wlasnie ten plaszczyk pod pacha. W zasadzie caly rekaw odszedl. :p Takze dnia nastepnego bylam zmuszona zajechac ponownie do lidla i zakupic ich kurteczke, ktora jest zdrobiona z bardzo grubego pcv. Znacznie grubszego niz plaszczyk z pepco. ;)

Misssi, straszne to co opisujesz. No ale niestety takie jest zycie. Widac dziecko mialo jakas wade, albo pepowina sie spetlila lub byla niewydolna. :( DLatego wlasnie pod koniec ciazy kaza liczyc ruchy plodu i gdy tylko cos sie dzieje nie tak nalezy niezwlocznie udac sie do szpitala.

wpadam tylko na chwilę powiedziec że po szczepieniu ok, Adaśko dzileny zapłakał na sam koiec jak babeczka wstrzykiwala chyba resztę tego co w strzykawce, ale po sekundzie już cisza i jakby zapomniał że go kłuli :-) ma ok 13 kg bo nie dał się dokładnie zważyć więc babeczka ciut odjęła :-) ciemiączko zarośnięte, wszystko ok i w sierpniu bilans

Witam Dziewczyny,
pusto bo pewnie każda szykuje smakołyki na Święta ;-) ja w sumie niewiele szykuję, bo wyjeżdżamy z domu. Trochę ogarnę dom i w drogę ;-) Wczoraj Marcin wszedł na 3 szczeble po drabinie i cieszył się przy tym ogromnie :-) a ja byłam w szoku, zejście jest nieco bardziej skomplikowane ale powoli daje radę ;-)

Kochane życzę Wam i Waszym Rodzinom, a przede wszystkim Dzieciaczkom, wesołych, pogodnych, rodzinnych Świat Wielkanocnych. Smacznego jajka i lekko kropionego Dyngusa ;-)

Szkoda ze taka brzydka pogoda na te swieta bo cale moje plany nie wyjda . ;pNo i jednak w domku a nie na dzialce bedziemy;(
A Piotras 2 dni temu obczail ze mozna jezdzic samochodem(jezdzikiem) No dzis bylismy na dworzu i juz jezdzil sobie wokolo placu z kumplami:) No I mowi jeszcze pa pa powoli a sie rozkreci bo jak narazie mowi (czesc,papa,tak,maja,tata,ewa,dziadzia,) Teraz spi wiec troche czasu dla siebie mam:)

reklama
hejka laseczki!

no na pewno każda co może to robi, a przy dzieciach wiadomo że trzeba więcej czasu ;-)

Misssi no tak, bilans w sierpniu :-) a jak się kulasz? ;-)

Agulek hehe wejść na drabinę to juz wyższa szkola ;-) gratki!

luizka może akurat pogoda zrobi nam psikusa i jednak będzie ładnie... bynajmniej się łudzę ;-)
super że Piotruś sie tak ładnie rozgaduje!!!! poczekaj jeszcze trochę a bedziesz błagała o chwilę ciszy ;-)
a co do jeździka to Adaś po domu śmiga na nim jak szalony, ale na dworze jeszcze nie był... w święta myślę że nim wyjedziemy :-)

A dla wszystkich Was, dla Waszych rodzin i maluszków:

Niech zajączek w koszyk wskoczy,
Mokry dyngus Cie zaskoczy,
jajko będzie smakowało,
i brzuch będzie radowało

Wesołych Świąt Alleluja !

Do góry