reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczyny ,
u mnie lipa zab mnie boli :angry: od kilku dni a mlody chyba rozrkecil sie jesli chodzi o "bunt dwulatka!:crazy: no nie mam sil na niego matko co za fochy to moje dziecko ma od rana do wieczora ryk.pisk,wrzask,tupanie nogami wszystko jest na nie doslownie wszystko , wykancza mnie to fizycznie i psychicznie!!! dlatego tak pisze egoistycznie:zawstydzona/y:buziam was kochane!!!!

ps... a drugi lobuz w brzuchu rozpycha sie na calego:sorry2: najgorzej wieczorem i w nocy:baffled: jak jeden synek da mi spokoj to drugi zaczyna:oo2:

reklama
koralowa - trzymam kciuki by z tych alergii szybciutko wyrósł :tak:
Lea28 - jak pięknie być mamą :laugh2::-p

Się wyspałam i w sumie nie wiem czy jest 4 czy już po zmianie czasu 5 :-p

Witajcie,
wizyta Kuzynów za nami. Małych nie można było spuścić z oczu, bo zaraz Marcin był pokrzywdzony tzn ugryziony, popchnięty lub uderzony :-( ale ogólnie było fajnie :-) w piatek byliśmy na szczepieniu. Na razie z głowy do bilansu. Pielęgniaka mówiła żeby już nie karmić w nocy bo szybko się zęby popsują...czytałam artykuł o tym, że tak nie jest ale sama nie wiem co myśleć...jedno jest pewne będziemy powoli się szykować do odstawiania :-)
Lea trzymaj się już niedługo maluch nie będzie się rozpychał w brzuchu ;-) a bunt minie...a z ząbkiem trzeba wybrać się do stomatologa:tak:
koralowa również życzę żeby alergie minęły :-)
Pajkaa fajnie, że przesypiacie całą nockę. Marcin najada się w dzień ale nocki jeszcze z pobudkami...

I ja mam szczęście, że noce przespane, czasami sekundowe pobudki, na rozeznanie terenu gdzie tu znowu łeb przyłożyć i śpi dalej, mało tego moje dziecię gada przez sen :szok::-D

My po spacerku, obiad uszykowany, jeszcze tylko marchew trzeba zetrzeć na surówkę. ;-)

A i dzisiaj robiłam porządki w Ady szafie, Ada mi dzielnie przeszkadzała :-p Pożegnałyśmy zimę, przywitałyśmy wiosnę i lato i jestem zaskoczona jakie zakupy zrobiłam w zeszłym roku na wyprzedażach letnich i wiosennych, Ada jest ubrana, a ja się martwiłam, że przy obecnym kryzysie finansowym jaki mamy w domu to będzie krucho, a tu miła niespodzianka, A. się na pewno też ucieszy jak wróci i Mu powiem.

Agulek80 - i jednak zrezygnowałam z tych pieluch co podawała Koralowa, choć są super, ale budżet domowy nie pozwala, za to w ruch pójdą pieluchy tetrowe. I to i to trzeba wyprać, a różnica w cenie kolosalna, ba nawet tetrowe są w szafie, dzisiaj je poprałam i poukładałam - są gotowe do użycia. :tak:

Różyczk@ - jak tam zdrówko Łobuza? ;-)

Żyjecie? No i nastała środa, a jak nastała środa to u mnie kolejny tydzień się zamknął, znowu, nie dowierzam jak co tydzień ;-)

Miłego dnia, u nas póki co słońce za oknem, ja piję kawkę i skreślam dni do 31 maja, kiedy to od Dnia Dziecka idę sobie na L4 :tak:

hej dziewczyny!

nie jestem w temacie tzn nie wiem co u Was, ale chociaż cieplutko pozdrawiam :-)

u nas wsio ok, ja pracuje, eMek też, młody z babcią, dziadkiem lub prababcią okupuje dom :-) poza tym gada jak najęty już tak po "polskiemu" ;-) chociaż po swojemu też jeszcze sie zapędza-wiadomo :-) poza tym je wszystko, łącznie z czekoladą w dosyć dużych ilościach ostatnio hehe ;-) całe popołudnia spędzamy na dworze, śpi całe noce (idzie spać po zmianie czasu o 21)-czasem sie przebudzi bo szuka smoka (dydoli go tylko do spania) albo śnią mu się koszmary, no i gada przez sen ;-)
waży ok 13, ciuszki nosi na 92-98 (częściej te większe), a nawet zdarzą się na 104, butki 23

to tyle co u nas

wieczorkiem może poczytam co u Was

Hejka u nas tez jakos leci .Codziennie jezdzimy na rechabilitacje i jakos brak czasu na wszystko do tego w weekendy szkola no i egzaminy sie zaczynaja wiec mamy urwanie glowy.....Maly ok bylismy u pani neurolog i byla z niego zadowolona mowila ze jest nieco zmiejszone napiecie w nozkach ale i tak jest super jak na dziecko po przepuklinie oponowo rdzeniowej .Mały robi sie łobuz strasznie pisz-czy a ma bardzo donosny glos wiec uszy pekaja!!! w cieplejsze dni jezdzimy na dialke to maly sie wylata za wszystkie czasy:) My ciuszki jeszcze nosimy tak 86-92 maly nalezy do tych nizszych raczej a waga cos ok 12 z zebami narazie cisza a czekamy na 3i i 5i. 17 mamy szczepienie na ospe i kontrole rechabilitacyjna zobaczymy czy dalej jakies skierowania czy koniec....

reklama
Witajcie,
dziś byłam w pracy, a Marcin był z Tatusiem. Teraz śpi od jakiegoś czasu. Jak wstanie, coś przekąsi i może pojedziemy na rowerową przejażdżkę. Jest ładna pogoda, która podobno jutro ma się popsuć.
luizka cieszę się, że z Piotrusiem wsio ok. U nas 3-ki już są, czekamy na 5-tki. Marcin nosi ciuszki tak na 86. Ma 83 cm, więc nie ma co szaleć z większymi ;-)
Lilijanna masz rację z tym L4, nie ma co się forsować ;-)
Anecia, powiadasz Twój Maly ładnie mówi, super! U nas niewiele jest słów ale coraz więcej.
Miłego dzionka!

Do góry