reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja nie dostalam zaproszenia:-(Wiecie co? ja musze koniecznie zmienic lekarza!Dobrze, ze ide na wizyte prywatnie we wt:tak:Nie mam pojecia o badaniu przeziernosci(choc tu na forum sie nieco uswiadomilam)lekarz pow, ze kolejne Usg bd jak juz dziecko bd mialo wszystkie kosci wyksztalcone, to za jakies 2 miesiace sprawdzi czy wszystko ok, na grupe krwi dostalam dopiero skierowanie i to za 2 tyg bym je miala robic, zadnych badan toxo:no:poza tym musialam isc na szybko do innego lekarza 2 tyg temu bo mialam jazde w pr i potrzebowalam L4(z trudem dotsalam)to dostalam dopiero fotke i materialy dla kobiet w ciazy...moj lekarz tego nie ma:no:

ja niestety nie mam zaproszenia :baffled:

dziewczyny masakrycznie jestem niewyspana :nerd: nic mi się nie chce..... chyba jusze się sama w d** kopnąć :-p

wysłałam Wam obu :wściekła/y: zaraz zrobie ponownie dajcie znac czy dostałyscie OK?

reklama
brałam globulki już w 5 tc i chyba będę musiała powtórzyć serię:-( Myślałam że to normalne, ze w ciąży pojawiają się upławy.

Ja nie dostalam zaproszenia:-(Wiecie co? ja musze koniecznie zmienic lekarza!Dobrze, ze ide na wizyte prywatnie we wt:tak:Nie mam pojecia o badaniu przeziernosci(choc tu na forum sie nieco uswiadomilam)lekarz pow, ze kolejne Usg bd jak juz dziecko bd mialo wszystkie kosci wyksztalcone, to za jakies 2 miesiace sprawdzi czy wszystko ok, na grupe krwi dostalam dopiero skierowanie i to za 2 tyg bym je miala robic, zadnych badan toxo:no:poza tym musialam isc na szybko do innego lekarza 2 tyg temu bo mialam jazde w pr i potrzebowalam L4(z trudem dotsalam)to dostalam dopiero fotke i materialy dla kobiet w ciazy...moj lekarz tego nie ma:no:
Zmień lekarza jak najszybciej i zrób badania na toxoplazmoze cytomegalie i rózyczke bo to bardzop ważne. mnie wyszła toxoplazmoza i biorę antybiotyk. Napisz mi co to za badanie przezierności.

brałam globulki już w 5 tc i chyba będę musiała powtórzyć serię:-( Myślałam że to normalne, ze w ciąży pojawiają się upławy.

do pewnego stopnia wydzielina w ciąży może być normą... ale wydaje mi się że regularne upławy już nie - w ciąży kobieta jest bardzo podatna na infekcje "tam" stąd na przykład wyraźny zakaz spożywania np sera pleśniowego, żeby żywych kultur za wiele nie wprowadzać do wrażliwego organizmu.. Ja bym zgłosiła lekarzowi - on zawsze może przecież zbadać pod mikroskopem czy to się kwalifikuje do leczenia czy nie...:tak:

Yeeeaaa dostalam:tak:a co to jest to po toxo:szok:?rozyczke mialam na pewno:tak:A to przeziernosc karkowa o ile dobrze pamietam- obowiazkowe ponoc, pomary dziecka, jesi czegos nie pokrecilam:tak:

reklama
Pomiedzy 11 a 14 tygodniem na karku dziecka wytwarza sie taki fald skorny z plynem. Udowodniono, ze wielkosc tego faldu moze swiadczyc o zwiekszonym ryzyku wad genetycznych - np. zespol Downa. Norma to 0,1 -2,4 cm o ile dobrze pamietam z tego co mowil mi wczoraj lekarz. Oprocz tego wazna jest kosc nosowa, ktora przy zespole Downa wytwarza sie duzo pozniej i w przeplywach zylnych istnienie jakiejs fali alpha, jesli jest to wszystko jest prawidlowo :tak:

Do góry