reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam! :-)

Ola nie musisz się martwić - konflikt serologiczny zachodzi gdy kobieta ma czynnik Rh ujemny a mężczyzna dodatni, polega on na tym, że organizm kobiety w pierwszej ciąży wytwarza przeciwciała, które zwalczają każdą kolejną ciążę, traktując ją jak intruza.. aby temu zapobiec zaraz po porodzie podaje się immunoglobulinę. Ogólnie konflikt serologiczny nie jest taki straszny - moja koleżanka ma konflikt z mężem i urodziła 3 dzieci :-D

reklama
Witam was serdecznie. O konflikt się nie martw. Wystąpołby gdybys ty miała Rh - a mąż Rh + i dziecko miałoby jego Rh czyli +. Przy pierwszej ciąży zadko występuje konflikt.

Witam
ja jestem po wizycie okazalo sie ze serduszko mojej fasolki nie bije przestalo bic oklo 8 tygodnia a dzisiaj mamy 10 ponad mam skierowanie do szpitala jutro jade w czwartek bede miec zabieg .Nie wiem co napisac ,nie mial krwawienia
trzymajcie sie dziewczy ny i zycze powodzenia

nieeeeeeeeeeeeee... ;( ;( ;(
i nie mialas zadnych objawow, podejrzen? cholera..:shocked2:

Witajcie dziewczyny,

ja rowniez mam termin na sierpien - 1 sierpnia dokladnie. Wczesniej nie ujawnialam sie, bo jestem po jednej stracie i bardzo sie balam. Wczoraj jednak bylam na wizycie i mialam usg i wszystko jest pieknie. Nie zmienia to faktu, ze nadal sie boje, bo straty sa i pozniej, lezac w szpitalu naogladalam sie. Ale ten najgorszy czas minal, wiec troche spokojniejsza jestem. Dzidzius ma 6cm i pieknie fika. Oby dalej tak rosl zdrowo :happy2:

Pozdrawiam :happy2:

jestesmy z Toba, bedzie dobrze :tak:

Witam
ja jestem po wizycie okazalo sie ze serduszko mojej fasolki nie bije przestalo bic oklo 8 tygodnia a dzisiaj mamy 10 ponad mam skierowanie do szpitala jutro jade w czwartek bede miec zabieg .Nie wiem co napisac ,nie mial krwawienia
trzymajcie sie dziewczy ny i zycze powodzenia

Kurde coraz bardziej boj sie isc na te badania przykro mi strasznie:-(

Super:-) aż w szoku jestem... ja pracuję w Oddziale, jako kasjero-dysponent w regionie Łódź:blink: no tak dokładniej napisałam ciut:tak: Pajkoo a Ty?:sorry2:

Myslałam, że już nie będę miała okazji tego przeczytać na tym forum, a jednak... naprawdę, im więcej takich wiadomości tym bardziej uznaje urodzenie fasolki jako cud.
Anetko trzymaj się... już nawet nie wiem jak napisać, że mi przykro...:no::-(

Dziewczyny co się dzieje? ja się boję...

Ja centrala Katowice:tak:

:-( Kolejna zła wiadomość.... teraz już nie mam wątpliwości. Nie wytrzymam do końca stycznia!
Zastanawiam się czy nie iść jutro do ginkologa. Mąż dostał wolne bo sam też idzie do lekarza i mógłby bez problemu być ze mną na wizycie... Tylko czy to nie za wcześnie na USG miedzy 11 a 14tygodniem?
Jutro będzie 10tydz6dzien - to właściwie 11 tydzień..hmm
co myślicie?

W każdym razie jeśli chcę iść jutro to muszę dzisiaj pobiec do laboratorium wykonać wszystkie badania bo inaczej karty ciąży znowu nie dostanę.
Ile czekałyście na żółtaczke albo wassermana czy tsh?

Ja mam dokładnie to samo, ale staram sie nie denerwowac chociaz juz bym jechała sprawdzic - chociaz ja byam tydzien temu w szpitalu i wsio było dobrze

Dziecwzynki dostałyscie zaproszenia do grupy??

Witajcie:tak:
Kolejna smutna wiadomosc:-(Anetha tak mi przykro:-(
Ja pomimo tych przygnebiajacych wiadomosci jestem dobrej mysli:tak:Staram sie nie myslec, ze moze byc cos nie tak....kazdego dnia i wieczora glaszcze brzuszek i wierze, ze jest wszystko oki-najwyzej sie rozczaruje i bd mi przykro. Naprawde nie dajcie sie smutkowi - musicie byc szczesliwe dla malenstwa:tak:
Ja mam dzisiaj wolne od pr ale za to sprzatanko mnie czeka:baffled:Ktoras z dziewczyn pisala, ze planuje wziac cywilny i ja wlasnie tez sie zastanawiam bo potem formalnosciowo latwiej ze wszystkim...ale z drugiej strony moj nie chce takiego slubu:no:ma byc huczny slub z weselem a na conajmniej 3 lata nie bd mogli sobie na to pozwolic ze wzgledu na splate kredytu na samochod:-(Nie wiem jak Go przekonac?

no ja juz tez sie znow zaczelam stresowac. a wizyta dopiero za 2 tyg. z tej strony dobrze, ze jest sesja, przynajmniej mam na czym sie skupic procz tych myśli..

ja dostalam zaproszenie, dzieki, juz przyjelam :)

Witajcie:tak:
Kolejna smutna wiadomosc:-(Anetha tak mi przykro:-(
Ja pomimo tych przygnebiajacych wiadomosci jestem dobrej mysli:tak:Staram sie nie myslec, ze moze byc cos nie tak....kazdego dnia i wieczora glaszcze brzuszek i wierze, ze jest wszystko oki-najwyzej sie rozczaruje i bd mi przykro. Naprawde nie dajcie sie smutkowi - musicie byc szczesliwe dla malenstwa:tak:
Ja mam dzisiaj wolne od pr ale za to sprzatanko mnie czeka:baffled:Ktoras z dziewczyn pisala, ze planuje wziac cywilny i ja wlasnie tez sie zastanawiam bo potem formalnosciowo latwiej ze wszystkim...ale z drugiej strony moj nie chce takiego slubu:no:ma byc huczny slub z weselem a na conajmniej 3 lata nie bd mogli sobie na to pozwolic ze wzgledu na splate kredytu na samochod:-(Nie wiem jak Go przekonac?

to my mamy taki zamiar :-)
sprobuj Mu wytlumaczyc, ze to dla dobra Waszej Trojki - a zwlaszcza Maleństwa. faceci czesto po prostu nie wiedza, jaka to roznica.

Dziewczyny nie popadajmy w paranoje co ma byc to bedzie i tak na to nie mamy wpływu trzeba myśleć pozytywnie - powiem Wam, ze zaczynam bac sie tutaj pisac - bo gdybym nie wiedziała o tych wszystkich sytuacjach byłabym wiele spokojniejsza :-(

reklama
Do góry