reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Yeeeaaa dostalam:tak:a co to jest to po toxo:szok:?rozyczke mialam na pewno:tak:A to przeziernosc karkowa o ile dobrze pamietam- obowiazkowe ponoc, pomary dziecka, jesi czegos nie pokrecilam:tak:

Toxoplazma robi sie badania bo w ciąży jest to niebezpieczne miec moze spowodowac poronienie wiec warto zrobic.i Chlamydie tez.

Przezierność nie jest obowiązkowa zależy niestety od lekarza a powinna byc obowiążkowa.

Marulka wsłałam dotarło?

reklama
Pracuje w Getin Banku:-D:-D więc nie Lew, ale to zawsze ta sama branża:-D:-D

Milusia, tak myślę, że moje dzieciątko duże bo prawdopodobnie chłopak,
zresztą ja 172cm, mój mąż 184cm więc dużo mierzymy :-D:-D:-D:-D
Jedz kochana zdrowo, bo dużo to chyba nie zawsze dobrze.
Jestem pewna, że u Ciebie będzie wszystko w porządku, bo jesteś świadomą mamusią:-D:-D

Ehtele, no nie mogę ja też w Getin Banku w Centrali w Katowicach

Pajka nie mam ani informacji na poczcie, ani w powiadomieniach na profilu..... nie wiem - może coś źle sprawdzam? no ale zwykle zaproszenia pojawiają się i tu i tu :szok:

Drugie badanie między 10-12 tygodniem ciąży. Jedno z dwóch najważniejszych badań w trakcie trwania ciąży. Wymaga ono niezwykłej starannośći i doświadczenia
¨ [FONT=&quot]W czasie tego badania oprócz dokładnych pomiarów płodu i określenia prawidłowj budowy anatomicznej charakterystycznej dla tego okresu ciąży należy koniecznie zbadać grubość tzw. przezierności karkowej oraz trzeba uwidocznić obecność kosci nosowej. Obydwie wymienione powyżej rzeczy są niezwykle ważne we wczesnej diagnostyce wad getetycznych m in. zespołu Downa[/FONT]
¨ [FONT=&quot]Do wykonania powyższego badania niezbędny jest odpowiedni sprzęt ponieważ należy zmierzyć struktury z dokładnością do 0,1 mm. Przezierność karkowa np. maksymalnie może mieć 2,6 mm przy długości płodu 85 mm[/FONT]

Pajka bo ja chyba trudny przypadek jestem.... wejszłam na twoje grupy (powiadomienia żadnego nie mam) no i przyłączyłam się do 'zaczynamy od nowa..' i już tam jestem ja :-) wiesz... ja prosty człowiek jestem i zemną to jak chłop krowie na rowie trzeba :-D

Pajka bo ja chyba trudny przypadek jestem.... wejszłam na twoje grupy (powiadomienia żadnego nie mam) no i przyłączyłam się do 'zaczynamy od nowa..' i już tam jestem ja :-) wiesz... ja prosty człowiek jestem i zemną to jak chłop krowie na rowie trzeba :-D
moze zaakceptowałas juz wczesniej zaproszenie i dlatego Ci sie nie pokazywało :baffled:ale nie wiem ważne ze jestes:-D:-D:-D

reklama
Do góry