reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Roseann hehe może faktycznie coś z "wampirka" mam i dlatego tak mało śpie:D. No to Cie ładnie Maja urządziła, w takiej sytuacji chyba faktycznie lepiej brać wózek, bo nawet jak mała będzie chciała sama iść to Ty do wózka wpakujesz sobie zakupy i nie będziesz musiała ich nosić:)
Mls dziękuje za miłe słowa:) Jasio na zimę ma kurtkę, spodnie narciarskie i jeden kombinezon jednoczęściowy, ja już Jasia uberałam w kombinezon ale jak mialam wolne i mogliśmy sobie pozwolić na kilku godzinny spacer, ale pod spodem miał tylko bodziak z długim rękawem i rajstopy:). A tak na codzien teraz jak Jasio idzie na dwór to ma rajstopki, na to jakies spodenki, bodziak z krótkim rekawem i na to cienka bluzka z długim rękawem, albo bodziak z długim rekawem i na to bluzeczka z krótkim rekawem i na góre ciepła kurtka, jak jest bardzo zimno to zakładam mu jakąś cieplejszą bluzę albo sweterek
pod kutkę dodatkowo, do tego czapka, jakis szalik, i narazie jeszcze pół buty:)
Agulek to jeszcze troszkę i Marcinek będzie miał pełne uzębienie:) u nas nadal 8 ząbków, choć do końca nie wiem bo Jasio nie daje sobie sprawdzić czy ma w buzi coś nowego:)

A ja się nudze w pracy, dobrze ze jeszcze dobra godzina i idę do domu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzin dyybryyy!!!
wykorzystuje ze mlodziez spi :sorry2: co tam u was dziewuchy:-) ja nie mam sil na bb zawsze wieczorkiem sobie usiadlam i poczytalam co sie tu dzieje a teraz wieczorkiem jak mlody zasnie ja uciekam szybko do wyra zeby przespac to samopoczucie bo nadal nie jest lepiej:no:. malo tego jakis pech nas przesladuje od jakiegos czasu w zeszly czwatrek mialam wizyte u gin strasznie sie denerwowalam bo nie moge nic jesc, nie jem zadynych witamin i balam sie czy fasolka w brzuchu zyje:-( no ale na usg bylo wsio ok dzidzia ma juz 3,2 cm serducho pika jak szalone takze sie uspokoilam dostalismy sliczne zdjecie i bylam cala happyyyy no i sobie wymyslilam ze po wizyzcie u gin pojedziemy na cemntarz do naszej cioci .....pojechalismy zapalilismy swiatelka wracamy do samochodu a tu ..........szyba wybita od strony pasazera :angry::wściekła/y::crazy: i co ja wariatka jedna zostawilam torebke w aucie:no: dlatego nam szybe wybili no i sobie skurw.....ny ukradli a w torebce portfel z dokumentami klucze od domu i co najgorsze karta ciazy ze zdjeciami matko jak sie zdenerwowalam. najbardzej mi tych zdjec szkoda bylo bo ich juz nie odtworzy lekarz a kolejna wyizyta za miesiac:-:)-:)-:)-:)-( no i dodam ze moj M do domu musial po drabinie wchodzc ale wyobrazcie sobie w sobote zadzwonila pilicja ze cos znalezli M pojechal ale okazalo sie ze tylko moj dowod osobisty na jakims placu zabaw jakies dziecko znalazlo no to my z M sruuu na ten plac zabaw zeby poszukac moze cus jeszcze znajdzeimy ... taaa znalezlismy torebke jakis innej kobiety z wszystkimi dokumentami to chociaz ktos mial szczescie ale to jeszcze nie koniec.......................wczoraj dzwonia do mnie z gabinetu mojej gin wyobrazcie sobie jakies malzenstwo znalazlo moja katre ciazy tez na placu zabaw i zanioslo do mojej lekarz no poporstu az mi sie cieplo zrobilo dzis M pojechal odebrac i na szczescie zdjecia sa w srodku takze mozecie sobie wyobrazic co przezylam!!!! to tak w skrocie expresem naskrobalam....
no to uciekam buziam was i trzymajcie kciuki zeby mi juz przeszlo bo brakuje mi BB

Lea28 super, że z fasolką wsio ok :) Nie ma czym się stresować i denerwować :) Co do zaistniałej sytuacji to współczuję nerwów, po jaki kij komuś dokumenty, karta ciąży, jak chce to niech weźmie klucze, adres, pieniądze, skoro taki złodziejaszek z niego, a resztę niech zostawi. Ale skoro ktoś znalazł dowód to nie mógł zanieść na policję, tak jak zrobili to inni z kartą ciąży. Jak przez moją głupotę K. zgubił portfel to znalazł się na policji z całą zawartością. Ktoś znalazł i odniósł, nie brakowało nawet 1 funta.

Dziewczyny jeśli mogę prosić o oddanie głosu jeśli znajdziecie chwilkę czasu na Gajunię (w szlafroczku )
Głosowanie na zdjęcie miesiąca - eMaluszki.pl

Ostatnia edycja:
Lea nie denerwuj się, choć wiem, że to trudne. Cieszę się, że z fasolką wsio ok:tak:
mls Marcin ma na zimę dwie kurteczki i dwa kombinezony. Mamy też kilka par grubszych spodni. Teraz ubieram Marcina bardzo podobnie, z tym że nie zakładam jeszcze sweterków, tylko bluzki z długim rękawem na bodziaka.
Madziu Marcin też nie jest zbytnio chętny do pokazywania swojego uzębienia ;-) najlepiej wymacać je palcem:tak:
Zaraz muszę nastawić zupkę na jutro. Dziś zrobiłam pulpety również z myślą o jutrzejszym obiadku ;-) potem jeszcze ćwiczonka. M zajmie się Marcinem, bo On uwielbia mi przeszkadzać np siada mi na brzuch. Wolę poćwiczyć wcześniej, bo później to już za bardzo mi się nie będzie chciało ;-) jak na razie idzie mi nawet ok, ale to dopiero początek 6w, więc zobaczymy co będzie dalej.
Miłego wieczorku!

mlsm, zagłosowane:) U nas już przymrozki rano, dlatego ubieram Mai dwa bodziaki długie+ sweterek+ kurtka i czapka ale jeszcze nie zimowe. Na zimę mam puchowy kombinezon na śnieg i kurtkę+spodenki do chodzenia.
agulek, podziwiam Cię za te cwiczenia. Ja nadal nie mogę się zmotywowac:/

lea, oby temu komuś ręka uschła, jak mawiała moja Babcia:/ Trzymam kciuki za ustąpienie mdłości:)
Madzia, "nudzę się w pracy", hi hi ,dobre:)

Witajcie,
Marcin drzemie, coś dziś jakiś marudny. Jutro idziemy do kontroli. Niby jest lepiej ale jeszcze nie jest zdrowy. Zobaczymy co powie dr.
Madziu ja też czasami się nudzę w pracy ale na szczęście mam fajnych kolegów w pokoju. Najczęściej jeden z nich jest zajęty ale z drugim często gadamy głupoty ;-) przed porodem siedziałam sama w pokoju i było mi trochę nudno.
roseann mam nadzieję, że będzie widać efekty z moich ćwiczeń i że dotrwam do końca. Dziś dopiero 7-my dzień, a jest 42:szok:ja ogólnie co jakiś czas sobie ćwiczę i najgorzej jest zacząć, a potem za parę dni, to się wciągam ;-)

agulek80-zdrówka:)tez kiedys robiłam 6w udalo mi sie 8 dni;p
lea28- współczuje calej tej sytuacji:(
mls- ja kupiłam małemu kombinezon w całości a tak na zmiane ma spodnie narciarskie i kurtke jeszcze tylko czpeczke musze kupic :)a teraz ubieramy :rajstopki,body sweterek spodnie i kurteczke taka jesienno -zimową no i szaliczek oraz czapeczka obowiazkowo:)

Piotrek coraz wiecj chodzi juz potrafi sam bez zachecania pojsc na nozkach do pokoju swojego albo do łazienki:) wczoraj udało mu sie nawet wstac z kucków bez podtrzymywania:) Jestem z niego berdzo dumna:) zębów nastepnych dalej nie widac. Kurcze musze czesciej pisac na bb bo jakos sie opusciłam:) postanawiam sie poprawic hehe:)kupilismy malemu gigant wywrotke na allegro i jest nia zachwycony nic teraz po za nia nie widzi a jak idziemy na podwórko to wkladam go na pake mam sznurek do ciagniecia ni i nie musze wtedy go nosic mowie wam super sprawa:) No i mamy problem bo mały na wszystkie nkanapy, krzesła fotele wchodzi a nawet na szawki nawet na sekunde go zostawic nie mozna . dobrze ze chociaz umie schodzic ale i tak sie boje ze sie zapomni i spadnie na główke.

macie jakies propozycje prezentów na swieta??? bo ja nie mam zbytnio pomysłu:)

Ostatnia edycja:
Witam :)

U nas pogoda się popsuła i pada deszcz :/ Zdecydowałam się na zakup kombinezonu jednoczęściowego i jeszcze jednej pary spodni narciarskich i kurtkę. Zobaczymy co tak naprawdę się sprawdzi.

Kupiliśmy małej konia na biegunach :) Teraz czekamy na przesyłkę i jestem ciekawa jej reakcji :)

Pozdrawiamy :)

reklama
hej a co do konika na biegunach to moja corcia dostala na chrzciny ale go schowalismy bo byla za mala dzisiaj go wyciagnelismy a jej reakcja byla taka ze zaczela uciekac i sie go bac:( zabaczymy co jutro zrobi :)

Do góry