reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

panienka - Gabryś cały czas na cycu, w dzień i w szczególności w nocy. a na katar to też ważne wietrzenie, dużo świeżego powietrza i przed spaniem dobrze wywietrzyć pokój. do tego sól morska, oj duuużo soli. u nas sprawdził się też nasivin dla dzieci.

agulek - nasz też sie zdujał na podłogę, a pieluchę skubaniec sam ściągnął :p najgorsze, że się pluskał w tej kałuży siurów...bleee

zobaczymy co bedzie za kilka tygodni, na razie zaczynam mierzenie temp i obserwację cyklu. może przez kilka miesiecy w miare się ureguluje, żeby móc się zaczaić na kolejnego bobasa :) a właśnie, przy kolrjnym dzieciaczku to wam bedzie obojetnie, czy chcecie celować w chłopca albo dziewczynkę ?

reklama
Czesc ciotki!:-)
co tam u was? u nas lepiej bo goraczki juz nie ma za to jest mega marudzenie :no: wszystko jest na nie .... mlody nie chce jesc,pic ogolnie tylko by piszczal jest nie do zniesienia:baffled::crazy: Ale najlepszy numer moje dziecie z tych leniuchowatch;-) i co dzisiaj rano zabawa na podlodze a Leo co.... raczkuje w najlepsze:oo2::-D a myslalam ze pominie raczkowanie :-D

Agulek no niezla historia z tym nocnikiem:-D i troszku pozno ale Wszystkiego najlepszego dla Marcinka!!!!!!!!!!!!!!!!

Panienka my katar mielismy dwa razy i ja tez polecam masc majerankowa i woda morska i w miare mozliwosci jak najczesciej oczyszczac nosek:tak:

Madzia u nas wlasnie dzisiaj debiut raczkowania i to z szybkoscia swiatla:-D takze bedzie ciekawie:tak:

Andzia u mnie pierwszy okres trwal 4 dni pierwszy dzien lekkie plamienie drugi i trzeci potok i czwarty tyz plamienie, jesli chodzi o mnie to po porodzie jest inaczej nie boli mnie brzuch jak kiedys , jest krocej ale w dwa dni to najlepiej zebym nie ruszala sie z domu bo powodz. Ale super ze mogliscie sobie wyjsc :tak: tez bysmy z M sobie gdziec poszli ale nie mamy z kim Leo zostawic:sorry2: Teraz doczytalam u mnie dzis @ przylazla to znaczy plamienie lekkie wiec jak tylko sobie pojedzie to ...do roboty no jak to bym chciala dziewczynke i smieje sie do M ze bedziemy celowac w dziewuszke ale to tak z ;-) przymruzeniem oka co ma byc to bedzie moze byc kolejny pindolek jakos tylko tak bym chciala szybko o!:-D

Anecia jak tam stopka Adasia?

Dobrej i spokojnej nocy mamuski!

Ostatnia edycja:
Agulek80 - wszystkiego dobrego dla Marcina - dużo radości.
Andzia - mi wsio ryba czy chłopiec czy dziewczynka, ale dziewczynki są takie urocze :)
Panienka - no właśnie dobrze jest wietrzyć pomieszczenia

My mamy na katar to - chwila moment po katarze - - - > Inhalator dla dzieci Mr Beetle biedronka - Powered by BST

Na dzisiaj sorka, ale spadam już :)

luizka - no co za małe oblechy z tych siusiaków :p

Lea - no to do roboty :) jak to mawia moja kumpela "niech facet pobawi się w ogrodnika i zasieje fasolę" ;)

Pajkaa - no właśnie ja chyba też drugiego siusiaka bym wolała :p ostatnio pakowałam ciuszki Gabulca,z których wyrósł, w tym zajebiaszczy garniak z chrztu, wyglądał w nim po prostu świetnie :D i tak sobie pomyślałam, że fajnie by było mieć takiego drugiego małego facecika :p Gabryś miałby kompana do zabawy samochodzikami, a mąż drugiego pomocnika w swoich dalekosiężnych planach przy majstrowaniu w starych Voklswagenach (chce przerobić garbusa, wsadzić silnik od porsche czy coś tam w tym stylu ).
dziewczynka może na potem jako trzecie dziecię :p

Witam,
zaraz idziemy na spacerek z psami, a potem na rowerek po raz pierwszy:tak:Marcina roznosi energia, więc muszę wyjść z domu:-D
andzia mi jest zupełnie bez znaczenia płeć kolejnego dziecka, najważniejsze żeby było i żeby było zdrowe:tak:
Miłego dnia, odezwę się później!

Witam i zaraz znikam! :angry: :crazy: kurcze no i znowu siakas mega burza idzie duchota jak niewiem co cimno jak w d....e a ze mnie sie leje:wściekła/y::baffled: mlody sniadanie oczywisice nie chce jesc co mu podrzuce na "parapet" to laduje na podlodze:evil: skonczy sie dzisiaj kaszka bo musi cus zjesc przeciez antybiotyk dostaje:no: no to se ponarzekalam:-p

Milego dnia dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ojej jakie puuustki :-(
Mój Mały śpi, po wielkim płaczu i po cycu. Dziś znowu były dwie wyprawy do miasteczka. Podczas pierwszej Marcin usnął, ale już byłam niedaleko piekarni, więc podjechałam pod drzwi i poprosiłam o pomoc. Jakaś starsza, życzliwa pani odeszła z kolejki (właśnie kupowała) i potrzymała rower, ja w tym czasie kupiłam chleb :-) jednak życzliwi ludzie się zdarzają:-) W nocy była wielka burza, znowu pozalewało podwórka. Na ulicy niedaleko jest wielka kałuża, jak przejeżdżałam to musiałam zdjąć buty i nogi były mokre :-)
Lea mam nadzieję, że Twój Mały lepiej się czuje. A jeść nie chce bo gorąco no i chory. U nas kasza ogólnie nie wchodzi za bardzo ;-)

Do góry