reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

panienka - Gabryś cały czas na cycu, w dzień i w szczególności w nocy. a na katar to też ważne wietrzenie, dużo świeżego powietrza i przed spaniem dobrze wywietrzyć pokój. do tego sól morska, oj duuużo soli. u nas sprawdził się też nasivin dla dzieci.

agulek - nasz też sie zdujał na podłogę, a pieluchę skubaniec sam ściągnął :p najgorsze, że się pluskał w tej kałuży siurów...bleee

zobaczymy co bedzie za kilka tygodni, na razie zaczynam mierzenie temp i obserwację cyklu. może przez kilka miesiecy w miare się ureguluje, żeby móc się zaczaić na kolejnego bobasa :) a właśnie, przy kolrjnym dzieciaczku to wam bedzie obojetnie, czy chcecie celować w chłopca albo dziewczynkę ?

reklama
Czesc ciotki!:-)
co tam u was? u nas lepiej bo goraczki juz nie ma za to jest mega marudzenie :no: wszystko jest na nie .... mlody nie chce jesc,pic ogolnie tylko by piszczal jest nie do zniesienia:baffled::crazy: Ale najlepszy numer moje dziecie z tych leniuchowatch;-) i co dzisiaj rano zabawa na podlodze a Leo co.... raczkuje w najlepsze:oo2::-D a myslalam ze pominie raczkowanie :-D

Agulek no niezla historia z tym nocnikiem:-D i troszku pozno ale Wszystkiego najlepszego dla Marcinka!!!!!!!!!!!!!!!!

Panienka my katar mielismy dwa razy i ja tez polecam masc majerankowa i woda morska i w miare mozliwosci jak najczesciej oczyszczac nosek:tak:

Madzia u nas wlasnie dzisiaj debiut raczkowania i to z szybkoscia swiatla:-D takze bedzie ciekawie:tak:

Andzia u mnie pierwszy okres trwal 4 dni pierwszy dzien lekkie plamienie drugi i trzeci potok i czwarty tyz plamienie, jesli chodzi o mnie to po porodzie jest inaczej nie boli mnie brzuch jak kiedys , jest krocej ale w dwa dni to najlepiej zebym nie ruszala sie z domu bo powodz. Ale super ze mogliscie sobie wyjsc :tak: tez bysmy z M sobie gdziec poszli ale nie mamy z kim Leo zostawic:sorry2: Teraz doczytalam u mnie dzis @ przylazla to znaczy plamienie lekkie wiec jak tylko sobie pojedzie to ...do roboty no jak to bym chciala dziewczynke i smieje sie do M ze bedziemy celowac w dziewuszke ale to tak z ;-) przymruzeniem oka co ma byc to bedzie moze byc kolejny pindolek jakos tylko tak bym chciala szybko o!:-D

Anecia jak tam stopka Adasia?

Dobrej i spokojnej nocy mamuski!

Ostatnia edycja:
Agulek80 - wszystkiego dobrego dla Marcina - dużo radości.
Andzia - mi wsio ryba czy chłopiec czy dziewczynka, ale dziewczynki są takie urocze :)
Panienka - no właśnie dobrze jest wietrzyć pomieszczenia

My mamy na katar to - chwila moment po katarze - - - > Inhalator dla dzieci Mr Beetle biedronka - Powered by BST

Na dzisiaj sorka, ale spadam już :)

luizka - no co za małe oblechy z tych siusiaków :p

Lea - no to do roboty :) jak to mawia moja kumpela "niech facet pobawi się w ogrodnika i zasieje fasolę" ;)

Pajkaa - no właśnie ja chyba też drugiego siusiaka bym wolała :p ostatnio pakowałam ciuszki Gabulca,z których wyrósł, w tym zajebiaszczy garniak z chrztu, wyglądał w nim po prostu świetnie :D i tak sobie pomyślałam, że fajnie by było mieć takiego drugiego małego facecika :p Gabryś miałby kompana do zabawy samochodzikami, a mąż drugiego pomocnika w swoich dalekosiężnych planach przy majstrowaniu w starych Voklswagenach (chce przerobić garbusa, wsadzić silnik od porsche czy coś tam w tym stylu ).
dziewczynka może na potem jako trzecie dziecię :p

Witam,
zaraz idziemy na spacerek z psami, a potem na rowerek po raz pierwszy:tak:Marcina roznosi energia, więc muszę wyjść z domu:-D
andzia mi jest zupełnie bez znaczenia płeć kolejnego dziecka, najważniejsze żeby było i żeby było zdrowe:tak:
Miłego dnia, odezwę się później!

Witam i zaraz znikam! :angry: :crazy: kurcze no i znowu siakas mega burza idzie duchota jak niewiem co cimno jak w d....e a ze mnie sie leje:wściekła/y::baffled: mlody sniadanie oczywisice nie chce jesc co mu podrzuce na "parapet" to laduje na podlodze:evil: skonczy sie dzisiaj kaszka bo musi cus zjesc przeciez antybiotyk dostaje:no: no to se ponarzekalam:-p

Milego dnia dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ojej jakie puuustki :-(
Mój Mały śpi, po wielkim płaczu i po cycu. Dziś znowu były dwie wyprawy do miasteczka. Podczas pierwszej Marcin usnął, ale już byłam niedaleko piekarni, więc podjechałam pod drzwi i poprosiłam o pomoc. Jakaś starsza, życzliwa pani odeszła z kolejki (właśnie kupowała) i potrzymała rower, ja w tym czasie kupiłam chleb :-) jednak życzliwi ludzie się zdarzają:-) W nocy była wielka burza, znowu pozalewało podwórka. Na ulicy niedaleko jest wielka kałuża, jak przejeżdżałam to musiałam zdjąć buty i nogi były mokre :-)
Lea mam nadzieję, że Twój Mały lepiej się czuje. A jeść nie chce bo gorąco no i chory. U nas kasza ogólnie nie wchodzi za bardzo ;-)

Do góry