reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam :)

Aneciu witaj :):) milo, ze zaglądasz:) tęsknię za starymi sierpniówkami, nie, zeby te obecne byly zle, ale wiesz o co chodzi:)

Madzia dziękuję :) pogoda nam kompletnie nie dopisąła:( cały tydzień lało i było zimno, ale nawdychalismy się jodu :)

Koralowa ja butów nie kupuje na razie bo u mojego to wygląda tak, ze teraz nosi rozmiar 18... cały czas... i jeszcze ma za duże...

reklama
Hej. IMPREZKA UDANA POGODA BYLA PRZEPIEKNA LEPSZEJ NIE MOGLISMY SOBIE WYMARZYĆ. PIOTREK PIERSZE CO ZŁAPAŁ TO BYŁ RÓZANIEC TAK JAK MYSLAŁAM BO UWIELBIA KORALIKI A NASTĘPNY BYŁ KIELISZEK. PREZENTY DOSTAŁ SUPER : PIASKOWNICA DREWNIANA, SOFKA,DRESIK, ROWEREK,I 600ZŁ . BYŁO 17 OSOB RAZEM Z NAMI. TORT BYŁ SUPER I WYSZEDŁ NAPRAWDE TANIO(72 ZŁ NA 17 OSOB . IMPREZA TRWAŁA OD 15 -21 .

A Z NOWOŚCI MAMY 6 ZĘBOLA:)
JUTRO IDZIEMY NA SZCZEPIENIE ZDECYDOWAŁAM SZCZEPIC NORMALNIE MAMA NADZIEJE ZE BEDZIE WSZYSTKO OK.
PO SZCZEPIENIU JEDZIEMY KUPIC KASK NA ROWER MAŁEMU BO TEN CO BYŁ Z SIODEŁKIEM JEST ZA DUZY:)

WSZYSTKIM SOLENIZANTOM STO LAT!!!

Koralowa my też jakieś super imprezy Jasiowi nie robimy, tzn może i mamy miejsce tylko gości jakoś dużo nie będzie, mój mąż ma duża rodzinę ale oni raczej nie przyjadą na roczek Jasia, teraz byliśmy u nich to nic nie mówili że się wybierają. Najważniejsze żeby Karolek miał tego piętrowego torta:) i wielką jedną świeczkę na nim:) Ja zakupów na zimę jeszcze nie robię, a buty to też bym nie wiedziała w jakim rozmiarze kupić, teraz stopa Jasia ma tak 11,5-12cm:)a jaka będzie za te 3 miesiące ciężko stwierdzić:). Teraz kupiłam Jasiowi troszkę ciuszków ale głownie były to spodnie dresowe i bluzeczki, żeby mały miał wygodnie bawić się w żłobku i myślę że na jasień nic więcej nie będę kupować, no jakieś butki ale poczekam jeszcze troszke może Jaś zacznie chodzić:)kurtke taką przejściową mamy, przed zimą dokupi się jakąś cieplejszą kurtkę, ciepłe buty, czapkę, rękawiczki, szalik i jakiś kombinezon.
Luizka obejrzałam zdjęcia:) urodzinki piękne:) Piotruś uśmiechnięty od ucha do ucha więc czego chcieć więcej:)
Pajko tak to już jest z tą pogodą, w trójmieście ładna pogoda była od drugiego do siódmego sierpnia, a potem my wyjechaliśmy do rodziny męża tak ok 50km za Warszawę i tam też pogoda mieliśmy w porządku, a jak w czwartek wróciliśmy do Gdańska to masakra deszcz i zimno:( wczoraj jedynie było ładnie i podobno od jutra ma się pogoda poprawić, ale niestety trzeba wracać do pracy:( Dobrze że brzydka pogoda Was nie zraziła i korzystaliście z urlopu i wydychaliście jod:) taka zmiana klimatu przynajmniej raz w roku dobrze robi, niezależnie od tego jaka jest pogoda:)

Dzindyyyybryyyyy!:-)

Witam mlody siedzi i je sniadanie .....jakies 40 minut:angry:!!! ja sie wykoncze odkad je normalne sniadanko ( nie kaszke) to idzie mu to straaaaasznie dluuuugo niom ale je... wiec musze byc cierpliwa:evil::rolleyes2:

Dziewczyny ale mnie wzielo na drugiego bobasa juz nie moge sie doczekac jak @ przylezie a potem do roboty:-D bo ostatni cykl z jednymi przytulankami stracony:zawstydzona/y: ...ostatnio pol wieczoru siedzialam na BB na watku "jak zaplanowac plec dziecka" oczywiscie podchodze do tego z dystansem ale bedziemy celowac w dziewuszke:tak:.

Koralowa my mielismy roczek w bardzo malym gronie byla tylko tesciowa i jedna ciocia i to wszystko..... ale my mamy malusia rodzine wiec takie urodzinki mojego dziecka beda niestety zawsze :-:)-:)-( a jesli chodzi o rozmiar bucikow to moj maly lew ( ktory jeszcze nie chodzi) nosi w tej chwili rozmiar 18 planuje mu na jesien kupic buciorki 19-20 a pozniej moze dopiero na zime jakies ciepluchne . to wszystko zalezy od tego jak pogoda sie rozwinie tzn czy bedzie zima czy nie. narazie upatrzylam sobie w H&M takie fajne buty jesienne a jesli zima bedzie lagodna to starcza na zime tyz;-)

Pajko no malo kto teraz moze pochwalic sie ladna pogoda jesli chodzi o urlop:-( no ale najwazniejsze ze "najodowani" jestescie:-D ehhh a starym sierpniowkom to bym na gola doooooo...pe naszczelala nic a nic sie nie odezwa ciotki jedne no!!!:-D

Luizka no takim to dobrze super prezenty;-) fajnie jest jak ma sie duza rodzinke:tak:.

no to uciekam , dziecie wzywa wkurzony jest bo mu pomidor "po parapecie na krzeselku jak ja to nazywam" ucieka:-D

hej mamuśki powiedzcie mi gdzie klupic dobre i w rozsadnej cenie (moge zaplacic, ale za jakosc, nie za firme) buty do nauki chodzenia? w Wawie najlepiej
bede wdzieczna za pomoc :)
pozdrawiam Was i pociechy!

hej babeczki!

ja chyba oszaleję hehe, raz nocki masakryczne a raz cudowne... i od czego to zależy? chyba jednak te zęby ostro dają mu w kość bo ciągnie sie za uszy, dłubie w nich, bije sie po buźce, pcha łapki, no i ślini się znowu, ale dzisiejsza nocka miodzio więc jako tako wróciłam na siłach do pracy ale nic mi się nie chce hehehehe

anussia ja też mam super mamę która zawsze chętna do pomocy, czego nie mogę powiedzieć o teściu i jego żonie....
a w domku upału nie mam mimo że okna dachowe i skosy bo u nas zbyt ciepło to nie jest, a poza tym mały śpi tylko w body na krótki rękaw i przykrywamy go flanelową pielusią... ale chyba jednak winowajcą są idące wciąż czwórki...

koralowa a może np dwie mniejsze imprezki zrobić a nie byc od nikogo zależnym?
a co do bucików to ja młodemu kupiłam na lato sandałki w romiarze 20 i myślałam ze spokojnie przechodzi całe lato a tu niespodzianka, obecnie są akurat ... ale już nowych nie będę kupowała bo bez sensu i kupię odrazu jesienne ale myśle że na 22 muszą być bo przyjdzie grubsza skarpeta i dooopa blada
no a z praca chałupniczą ciężko... sama kiedyś szukałąm i łatwo idzie się "przejechać"...

Pajeczko wiem o co chodzi :-) ja też tęksnie za "tamtymi" sierpniówkami ale obecnie jak wbiłam sie w teamty to też mi tu fajnie z tymi osobami :-)

Luizka fajnie że imprezka udana, najwazniejsze że pogoda dopisała i ze zadowoleni z prezentów :-)
powodzenia na szczepieniu!

Madzia ja też już dzisiaj w pracy więc nie jesteś sama ;-)

Lea hehe mój też już je sam i czasami to i godzina mu schodzi, nawet kupiłam mu takie pozakręcane sztućce i wcina ładnie tylko powoli...
życze powodzenia w starankach!!!!
hehe a z kolejnym bobo też bedę celowała w dziewusię :-D
ejjj no a Ty bić mnie chcesz? przecież jestem :-D córka m,arnotrawna wróciła ;-)

Martuśka ja pierwsze butki dla małego kupiłam z firmy befado, dostaniesz raczej w każdym sklepie z dzieciecymi butkami

Lea super że Lionel je sam:) musze spróbować kiedyś w weekend z Jasiem czy będzie chciał sam jeść:) teraz na śniadanko je jeszcze kaszke, ale jak potem my jemy kanapki to Jasio też od nas podjada:) Powodzenia w staraniu się o drugą dzidzie:) ja czasem też mam takie dni że bardzo bym chciała mieć drugiego malucha w domu, ale boję się że nie damy sobie rady finansowo, nie boję się okresu ciąży i potem macierzyńskiego bo bym poszła szybko na zwolnienie i bym zajmowała się Jasiem więc mielibyśmy przez te kilknaście miesięcy większe dochody:), tylko ciężko jest jak się wróci potem do pracy, my z jedej pensji byśmy sobie nie dali rady, a wysłanie dwójki dzieci do żłobka to spory wydatek:). Stwierdziliśmy z meżem że będzie co ma być:) jakoś bardzo nie uważamy żebym nie była drugi raz w ciąży, więc jak los będzie chciał żeby była druga dzidzia to będzie:)

Anecia u nas też Jasiu podobnie się zachowuję jak Adaś i to też raczej przez zęby tylko my mamy tylko jedego narazie:) który też wyszedł bardzo późno a pozostałe też się nie spieszą. U nas nocki ok, bo mały całe przesypia, tylko ostatnio jak śpi to siada w nocy i tak śpi, więc i tak się budzę co jakiś czas i sprawdzam czy Jaś siedzi czy leży:) i jak siedzi to go kłade:) chyba mały lunatyk nam rośnie:D

Martuśka w sprawie butków nie pomogę:) sama teraz zaczne się rozglądać za jakimiś dla Jasia:)

A ja dziś mialam pobudkę o 4:50, myślalam że gorzej będzie mi się wstawać po 2 tygodniach wolnego, ale było spoko i nawet bardzo mi się nie chce spać:) i jeszcze 3 dni i weekend:D. W pracy luz, zrobiłam rano to co miałam zrobić, a potem dokończyłam rzeczy z mojej dodatkowej pracy, więc chyba będę miała luźniejszy wieczór:). Jasio podobno rano też wstał w dobrym humorze, jak mąż go zostawił w żłobku to nie płakał, więc myślę że też będzie miał miły dzień:) panie też się za nim stęskniły:) i Jasio tęsknił już za dziećmi, bo na spacerach w ostatnie dni zaczepiał wszystkie maluchy:) a w domu zaczepiał swoje odbicie w lustrze:)

Ostatnia edycja:
nussia, uspokoilas mnie z ta 3dniowka. :)

luizka4don, fajnie, ze imprezka sie udala. Kurcze tez chcialam kupic siodelko na rower dla malego, ale chcialam taki bym mogla go pochylic do spania a ten drogi jest. No i juz nie kupie, bo z pogoda kiepsko. Najwyzej na przyszly rok cos poszukam. Teraz kupilam za to kije do nordic walking i wieczorami bede sobie smigac. :p

madzia, swieczka z 1 juz dawno jest. ;) A tort pietrowy chyba i tak zrobie. No i doszlismy do wniosku, ze zrobimy imprez u siebie na 10 osob z nami wlacznie. Jakos sie upchniemy.

kurcze, to chychodzi, ze moj to jakas gigantyczna stope ma. on buty w rozm nosil na poczatku czerwca. wtedy to kupilam mu sandaly rozmiar wieksze z mysla, ze przechodzi w nich cale lato. A on JUZ ma stope w rozmiarze... 21. Po kim on ma te "giry'? Chyba po wujku, bo ojciec takich nie ma wielkich.

martuska, ja pierwsze buty do chodzenia (ze znakiem zoltej stopy) kupilam w sklepie ortopedycznym. Tylko licz, ze wydasz ok 120 zl. To tzw. buty profilaktyczne. Obecnie chce mu kupic "Gucie", ale wez traf z rozmiarem, jak mu tak stopa rosnie...

reklama
Do góry