reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

anussia a jak zabieg wygląda? Jakie znieczulenie? Bo szkoda Malutką męczyc, ale z drugirj strony, dzieciaki są w pewnym wieku okrutne i moga się np. śmiac w przedszkolu. No chyba, że to faktycznie mało widoczne.
luizka fajne sanki!!! My mamy jeszcze po P. i już w tę zimę Majka jeździła w gondoli jak mega dowaliło śniegiem.
Lea i inne Staraczki- trzymam kciuki. Wy trzymajcie proszę, żeby mi @ wróciła bo też chcę:)

reklama
roseann-z tego co słyszałam to zabieg nie jest trudny ale ból jak po każdym zabiegu jest a poza tym palce znów mogą się zrosnąć.Jest to bardzo widoczne np.jak obcinam jej paznokietki trudno mi tam wymanewrować nożyczkami.Może z czasem to będzie mniej widoczne tak jak u E.

hej mamuśki

dokładnie rok temu czekałam na magiczne 10 cm :p tak mniej wiecej o tej godzinie byłam już na sali narodzin i zaczynało już konkretnie boleć :p jutro o 5:07 mój synek skonczy roczek :D

a dwie godzinki później będziemy w drodze nad morze :)

pozdrawiam i do "zobaczenia" za tydzień :*

Lea, Anussia - to już jest nas trójka staraczek sierpnióweczek hehe, ja nie ukrywam, że chciałabym też bobasa z lipca/sierpnia najlepiej, wtedy wiele ciuchów po Adriannie by spasowało i oszczędniej, tym bardziej, że wsio co pochowałam jak nowe ;-)
Andzia - udanych wakacji :tak:
Roseann - kciuki z @, choć bez @ tez idzie zaciążyć :-p
Agulek - jak już dach będzie to potem już tylko kosmetyka
Luzika4don - a my mamy sanek, że hoho :tak: Także zakupimy narty! Takie co do normalnych butów się zakłada, a na następną zimę już profesjonalne :tak: Nie ma bata mama kocha narty, Adzika tą pasją zarazi :tak:

My całą trójką wczoraj padliśmy po kąpieli razem z Adą :-p

Miłego dnia wszystkim i słońca życzę!

Wszystkiego dobrego dla dzieciaczków Andzi1987, rozalki i Izuni23 - dziewczyny zdrówka dla roczniaków, miłości i szczęścia!

hej kobietki! ostatnio nie dałam rady nadrobić wszystkiego co chciałam ale dzisiaj znowu mam chwilke w pracy więc jestem :-)

na początek chciałam sie pochwalić że mały coraz lepiej przesypia nocki... ostatnie 2 noce (albo 3) śpi tak mniej więcej od 21.30 do 6-7.30 z jedną pobudką nad ranem... jak dla mnie to miodzio!!!!! bo do tej pory pobudek było od cholerki i trochę ;-) obym tym postem nie zapeszyła ;-)

Lilijanna ja też zabiorę się wczesniej za jedzonko na roczek i też mam zamiar mrozić bo nikt mi niestety nie pomoże więc jakoś trza sobie radzić ;-) kurde a menu fajne mielsićie...chyba zgapię od Ciebie co nieco :-D
oooo widze że Ty na całego starasz się o maluszka więc życze owocnych starań!!!!
hehe super że córcia tak papuguje... mój też papuga :-D ale cieszy mnie to bardzo że mam taką papugę w domu
co do zakupów jesiennych to myślisz o ciuszkach dla córci? bo jeśli o to Cio chodzi to my planujemy pod koniec miesiąca albo we wrześniu jechać na jakieś mega zakupy ciuszkowe bo w szafie robi się pusto, tak mi młody wyrasta że szok

Lea hehe mi też czasami posta wciągało dlatego teraz piszę tak jak Andzia w wordzie i wrzucam tu po napisaniu całości

Andzia u mnie bedzie w sumie tylko 3 (lub 4) maluszków łącznie z Adasiem tzn miedzy rokiem a 3 latkami, no i później już 3 starsze "kobietki" miezy 9 a 12 lat i sama nie wiem jakie atrakcje dla nich przygotować bo też myślałam ale chyba za duże są na wymyślanie a dla tych maluchów to wystarczy fura zabawek ;-) chyba że masz np możliwość załatwienia trampoloiny albo jakies zjeżdżalni to fajnie by bylo :-)
hehe z tym planowaniem dzidzi masz rację albo wpadka albo szybka decyzja, u nas tak było tzn szybka decyzja bez zbędnego gadania... ale tym razem jednak planujemy tak za rok zaciążyć :-D ale co z tego wyjdzie to się okaże

Agulek hehe fajnie macie ze możecie np grilla zrobić pod dachem :-D
a ja chciałam sie zalogowac na tej stronce żeby zagłosowac ale nie przyjmuje mojego formularza bo nie podałam tel a mam zasadę że nie podaję w żadnych takich "zabawach" więc niestety nie zagłosuję

Madzia bank nawet powinien wszystko we frankach przeliczać a nie w złotówkach skoro macie kredyt we frankach... mój mąż pracuje w jednym z banków i nawet go o to pytałam i oni zawsze wszystko liczą we walucie w której kredyt jest zaciągnięty. A Wy gdzie macie kredyt?

mls torcik super!!!! masz zdolności! ja zamawiam u babeczki w pracy :-)

marii hehe to ty tak jak ja.... co do tortu ręki nie mam ale placki upiekę sama :-) ehhhh a takich zadrapań na buźce, łokciach, kolanach itp to jeszcze wiele będzie... ale buziak dla "poturbowanego" :-)

luizka to nie zostało Wam nic jak tylko kupić małemu jeździk :-D ja "zamówiłam" sobie taki prezent dla Dasia od moich rodziców... w sbobotę jade kupić a dziadkowie dają kasę :-) o taki az* DUZY JEZDZIK crazy rider SWIATLA MELODI kolory (1762638610) - Aukcje internetowe Allegro jest świetny bo podobny (tylko inny wzór) ma synuś mojej siorki więc polecam
my mamy podobny fotelik na rower, tylko ze podłokietniki mamy proste ale jesteśmy zadowoleni, tylko że my dostaliśmy od brata po jego dzieciach więc jeden wydatek mniej
co do roczku to ciesz się a nie smuć, najważiejsze ze masz swojego Skarba przy sobie, że super się rozwija, że jest taki kochaniutki! a o złym staraj się zapomnieć
a co do sanek to my mamy drewniane z oparciem, mały dostał na "Mikołaja" hehehehe

anussia jeszcze raz hejka :-) ja tez kujawsko-pom ale z Mogilna :-) hehe to masz na prawdę łobuziak a w domu
ooo i starasz się o maleństwo więc trzymam kciuki!

Neftis ale mała idzie jak burza z ząbkami :-)

Czesc dziewczyny! mlody spi a mamusia sie obija;-)

Anussia ja bym poczekala z tym zabiegiem , jak Nati pozniej bedzie chciala i jesli bedzie to dla niej bardzo uciazliwe to tak.

Roseann kciuki trzymamy i wolamy @ wracaj!!!!!! :-D

Andzia Wszystkiego najlepszego dla Gabrysia!!!!!!!!!!! i milego pobytu nad morzem no i zeby pogoda dopisala!!!!!

Lilijanna niom ja tez bym chciala lipcowo-sierpniowe no ale moze byc tez wiosenne dziecie no i dziewczyneczke. :-D poprosze przepis na dziewuszke:-D:-D:-D

Anecia1111 no kochana to moze juz takie nocki beda oby mamuska.

no to lew sie obudzil uciekam pa

reklama
Witajcie,
Wszystkiego najlepszego dla maluszków obchodzących dziś roczek!
Trzymam kciuki za staraczki, ja też chętnie poproszę o przepis na dziewczynkę ;-)
Lilijanna no niby po dachu to już kosmetyka ale jaka kosztowna ;-) ale jak wszystko dobrze pójdzie następną zimę spędzimy już w nowym domku. A w tym roku będą okna i domek sobie będzie osiadał. Mężulek będzie coś robił w zimie ale co i jak się okaże. Lipiec/sierpień to dobry czas na urodzenie dzidzi ale w sumie każdy miesiąc jest ok :-)
Anecia dzięki za chęci na głosowanie:-)i tak moja gmina jest daleko więc pewnie nici z placu zabaw:-(szkoda ale cóż, ja głosuję i przynajmniej jestem na 1 miejscu lokalnych bohaterów:-Dfajnie, że masz przespane nocki, ja nadal czekam ale mam nadzieję, że się doczekam niebawem ;-)
W sobotę wyjeżdżamy do rodzinki, ale od wtorku już będę sama z Marcinem w domu i będę już na BB jak wcześniej :-)
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Do góry