hej mamusie
zdycham dzisiaj, brzuchol mnie boli jak na @ ale na razie nic nie widać :/ qrde, w sumie mogła by już przyjść bo bym wiedziała, że moje jajniki cykają jak dawniej
co do chodzenia to mój łobuziak rwie się jak szalony. sam staje przy ławie, kanapie, szafe tv i próbuje chodzić trzymając się krawędzi. no i cfaniak nauczył się tyłkiem schodzić z łóżka!
jest strasznie ruchliwy. prostuje nogi jak druciki i stawia kroczki nawet w miejscu. każdy dzieciaczek ma swoje tempo. niektóre chodzą majac nawet 7 msc. szkrab mojej koleżanki ma 10 msc i już śmiga dość sprawnie. nie ma co na siłę bo szkoda kregosłupa, ale tez nie ma co ograniczać i hamować rozwoju naszych ruchliwych robaczków
ło jezu, alanek wcina danio a Gabulski ostatnio nawet śledzia w śmietanie degustował
ale rzeczywiście te sztuczne serki i jogurty to chemia paskudna. od jakiegoś czasu kupujemy tylko jogrt naturalny i dodają sobie domowy sok, płatki albo owocki ze słoika lub suszone. pyszota!
mój facecik kilka razy nawet dostał jajecznicę ze szczypiorkiem na masełku, wcinał aż mu się uszy trzesły i zadnych wysypek czy problemów z brzusiem nie było.hitem są kulki z kaszki manny i ciasto marchewkowe
generalnie je to co my, tyle że jego porcji nie doprawiam, bynajmniej nie tak jak naszych. a no i mój dzieć uwielbia parówki
ale tych akurat nie chce mu dawać bo to same śmieci. znalazłam info ze w sklepie ze zdrowa zywnoscią mają parówki dla dzieci z cieleciny bez syfiastego składu
podchodzę bardzo spokojnie i bezstresowo do diety mojego dziecka. dostaje dużo warzyw, owoców i często ma okazję posmakować czegoś nowego. nasz zaufany lekarz mówi, że wsio jest ok.