reklama
Mysza84
Fanka BB :)
ethele dzięki za info. No właśnie na ostatnim L4 miałam już literkę B. Więc nie będę gin dzisiaj zawracać głowy jakimiś dodatkowymi zaświadczeniami któe są niepotrzebne...
Ja się chyba nie doczekam dzisiaj tej wizyty... A od rana przeglądam allegro, oczywiście dział dla dzieci :-)
Ja się chyba nie doczekam dzisiaj tej wizyty... A od rana przeglądam allegro, oczywiście dział dla dzieci :-)
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
i z tego co przeczytalam moglabys je zrobic z Nfz ale to zadkie przypadki bo ogolnie nie chca tego refundowac
Dzisiaj jestem na momencik bo do pr ide niebawem, mam teraz srednio po 6 godz,w miare oki ale pewnie tylko do momentu kiedy indeks sprzedzy mi nie spadnieale zobaczymy co mi lekarz pow za tydz. Ide prywatnie bo nie chce zeby obecny lekarz prowadzil moja ciaze a w NFZ jest problem ze zmiana
Buzki
W poprzedniej ciązy miałam na NFZ na pewno przeziernosc karkową sprawdzaną.
Teraz pójde prywatnie ,bo chce dokładnie sprawdzić mój jajnik i torbil,co tam rosła...
Z innej beczki,czy macie tez tak opuchniete sutki i otoczke wokół?,bo ja strasznie i to z jednej strony bardziej.Piersi sie powiekszyły i bolą,normalka,ale reszta tak opuchnieta,że masakra.w pierwszej ciąży miałam tak przy końcu dopiero...

Mysza84
rozalka mnie też się sutki powiększyły i to znacznie. Jeszcze do ubiegłego tygodnia piersi miałam strasznie napięte, ale teraz jakoś to minęło.
Dziewczyny które już pierwsze ciąże mają za sobą...czy możecie coś doradzić odnośnie bielizny, a dokładniej biustonoszy. Te które do tej pory nosiłam już mnie cisną, chciałabym sobie pokupić kolejne zastanawiam się tylko czy nie będzie tak, że kupię teraz kilka a za miesiąc znowu się okaże że są małe...Czy macie jakieś sprawdzone, które posłużą choć dłużej niż 1 miesiąc ?
Dziewczyny które już pierwsze ciąże mają za sobą...czy możecie coś doradzić odnośnie bielizny, a dokładniej biustonoszy. Te które do tej pory nosiłam już mnie cisną, chciałabym sobie pokupić kolejne zastanawiam się tylko czy nie będzie tak, że kupię teraz kilka a za miesiąc znowu się okaże że są małe...Czy macie jakieś sprawdzone, które posłużą choć dłużej niż 1 miesiąc ?
rozalka
Mysza84 ja miałam dokładnie taki
Biustonosz miękki bawełniany bez fiszbin r. 80 B (892398029) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem Ci,że posłużyły mi do końca ciązy,bo moje piersi aż tak bardzo sie nie powiekszyły,a bawełna ładnie sie rozciąga wiec spoko.Pózniej po porodzie tez je nosiłam.
Biustonosz miękki bawełniany bez fiszbin r. 80 B (892398029) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem Ci,że posłużyły mi do końca ciązy,bo moje piersi aż tak bardzo sie nie powiekszyły,a bawełna ładnie sie rozciąga wiec spoko.Pózniej po porodzie tez je nosiłam.
polianna
Co do biustonosza. W poprzedniej ciąży nosilam przez połowę te do karmienia. Są wygodne, miękkie ale efekt był taki,że piersi mi obwisły nieco.
Obecnie szukam bawełnianych i mimo wszystko usztywnianych (znalazłam takie w LaSenzie w promocji 2sztuki za 70zł. Żałuję,że nie wziłam więcej.) Co innego oczywiście przy karmieniu ale póki co stawiałabym nie tylko na wygodę ale też na utrzymanie jędrności.
Ni wydaje mi się tez, by piersi rosły przez całą ciążę...z tego co kojarzę to najwieksze powiekszenie jest na początku. Później dopiero przy karmieniu.
Obecnie szukam bawełnianych i mimo wszystko usztywnianych (znalazłam takie w LaSenzie w promocji 2sztuki za 70zł. Żałuję,że nie wziłam więcej.) Co innego oczywiście przy karmieniu ale póki co stawiałabym nie tylko na wygodę ale też na utrzymanie jędrności.
Ni wydaje mi się tez, by piersi rosły przez całą ciążę...z tego co kojarzę to najwieksze powiekszenie jest na początku. Później dopiero przy karmieniu.
rozalka
rozalka Oj tak - opuchniete i sutki bardzo wrazliwe. Podobno w drugiej ciąży wszystko jest inaczej.
To mnie pocieszyłaś,bo ja mam jakieś sutki -giganty teraz:-)
A i wiecie,wczoraj zjadłam wieczorem czekoladę i czułam takie łaskotanie w podbrzuszu,albo sobie wmawiam,albo fasola szaleje na całego.
Zobacze dziś,czy sie powtórzy.

reklama