reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

A miałaś do pracy robione badania krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii, przeciwciał itp? Bo mi właśnie takie badania z krwi zlecił lekarz i z tego co słyszałam to bardzo ważne, żeby je zrobić... Więc jeśli nie robiłaś, to myślę, że warto je zrobić:tak:
Ja dzisiaj takie badanie zrobiłam na własną kieszeń, nie mogę bezczynnie siedzieć do 22, z resztą czuję się lepiej, nie jestem już taka słaba, brzuch mnie nie boli, mam nadz., że wszystko tam w brzusiu w porządeczku.
Buziaki

reklama
Hej dziewczyny, ale mi się ciśnienie podniosło. W środę miałam mieć wizytę u ginekologa na fundusz, a dzisiaj dostaję telefon, że środki im si skończyły i mogę przyjść dopiero w styczniu! :wściekła/y: Tak się zeźliłam, że musiałam iść na spacer...
Na szczęście zadzwoniłam do innej przychodni, teoretycznie wizyta dopiero po 20 grudnia, ale powiedziałam, że ciąża może być zagrożona, że łykam tabletki na podtrzymanie, to o dziwo zwolniło się miejsce w środę także :-D O 8 mam wizytę i modlę się tylko, żeby doktorowa umiała robić USG, to bym od razu miała zrobione :-)
Część badań m. in. na toxo miałam już wcześniej zrobiona, ale pewnie dostanę masę skierowań...
Teraz gotuję sobie ziemniaczki, bo mam ochotę na takie z masełkiem i do tego maślanka. :tak::-D Na wszystko inne mnie odrzuca. :-(

Hej dziewczyny, ale mi się ciśnienie podniosło. W środę miałam mieć wizytę u ginekologa na fundusz, a dzisiaj dostaję telefon, że środki im si skończyły i mogę przyjść dopiero w styczniu! :wściekła/y: Tak się zeźliłam, że musiałam iść na spacer...
Na szczęście zadzwoniłam do innej przychodni, teoretycznie wizyta dopiero po 20 grudnia, ale powiedziałam, że ciąża może być zagrożona, że łykam tabletki na podtrzymanie, to o dziwo zwolniło się miejsce w środę także :-D O 8 mam wizytę i modlę się tylko, żeby doktorowa umiała robić USG, to bym od razu miała zrobione :-)
Część badań m. in. na toxo miałam już wcześniej zrobiona, ale pewnie dostanę masę skierowań...
Teraz gotuję sobie ziemniaczki, bo mam ochotę na takie z masełkiem i do tego maślanka. :tak::-D Na wszystko inne mnie odrzuca. :-(
Tak jest niestety z naszymi przychodniami, człowiek odprowadza mnóstwo skladek na ZUS, a jak przyjdzie co do czego, to gorzej jak za komuny....

milusia83, no niestety właśnie tak to jest i to jest bardzo przykre. :-(
Jeszcze jak Ci powiedzą, że jak Pani wcześniej chce lekarza to proszę iść prywatnie. :wściekła/y: Tylko jak z wypłaty zabierali bo grube setki złotych to było dobrze, a tak to proszę prywatnie :wściekła/y: Ach... :-( Gdyby miała na ten moment dodatkowe pieniądze to nawet bym się na nich nie oglądała, ale niestety końcówkę roku zawsze mam kiepską :-(

A miałaś do pracy robione badania krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii, przeciwciał itp? Bo mi właśnie takie badania z krwi zlecił lekarz i z tego co słyszałam to bardzo ważne, żeby je zrobić... Więc jeśli nie robiłaś, to myślę, że warto je zrobić:tak:
To jest moja 2 ciąża więc wszystkie te badania miałam robione przy pierwszej . Wtedy to dopiero w 8 tyg. się dowiedziałam o fasolce, bo nieplanowana, a teraz jak wcześniej to z jednej strony fajnie a z drugiej zbędne nerwy.

Cześć Dziewczyny,
ja dzisiaj robiłam cały kompleks badań krwi + mocz. Jutro wyniki, mam nadzieję, że ok.. No i liczę na to że dostanę skierowanie na USG przed świętami, tak się nie moge tego doczekać.
A tak poza tym, chciałam zapytać jak Wy się czujecie, bo ja mam wrażenie że tryskam energią bardziej niż przed ciążą, nadal pobolewa mnie tylko brzuch, z jedzonkiem też nie mam problemu.

dziewczyny tak gwoli ścisłości to owszem badania na obecność przeciwciał toksoplazmozy, różyczki i cytomegalii są zalecane ale właśnie zalecane co oznacza że nie są refundowane przez NFZ
Kiniusia to chamstwo z tą kasą w przychodniach a potem jakiś głupek w TV pitoli o polityce prorodzinnej:wściekła/y:

Kaarinka gratulacje!!! :-) kreseczki jak namalowane :tak: a różnią się bladością bo raz że robione na innych testach a dwa że jeden rano a drugi po południu! :tak:

Kiniusia no wnerwić sie można wiem o tym :wściekła/y: i jak tu kobiety w ciąży mają się nie denerwować :wściekła/y: ale dobrze że udało Ci sie dostać do innej przychodni :tak: już niedługo może zobaczysz fasolke ale super! :-) trzymam kciuki!

Joamar za każdym razem powtarza się te badania! to bardzo ważne! :tak:

Aneczka trzymam kciuki za wyniki! :tak: ja nie tryskam energią wręcz przeciwnie nic mi się nie chce!

Milusia dobrze że zrobiłas sobie te badania! :tak: ja miałam robione wszystkie te badania tuż przed starankami więc teraz poczekam do wizyty! :tak:

Oj dziewczynki mam mase pracy a tak mi się nie chce :wściekła/y:

Pozdrawiam! Buziaki

Kaarinka gratulacje!!! :-) kreseczki jak namalowane :tak: a różnią się bladością bo raz że robione na innych testach a dwa że jeden rano a drugi po południu! :tak:

Kiniusia no wnerwić sie można wiem o tym :wściekła/y: i jak tu kobiety w ciąży mają się nie denerwować :wściekła/y: ale dobrze że udało Ci sie dostać do innej przychodni :tak: już niedługo może zobaczysz fasolke ale super! :-) trzymam kciuki!

Joamar za każdym razem powtarza się te badania! to bardzo ważne! :tak:

Aneczka trzymam kciuki za wyniki! :tak: ja nie tryskam energią wręcz przeciwnie nic mi się nie chce!

Milusia dobrze że zrobiłas sobie te badania! :tak: ja miałam robione wszystkie te badania tuż przed starankami więc teraz poczekam do wizyty! :tak:

Oj dziewczynki mam mase pracy a tak mi się nie chce :wściekła/y:

Pozdrawiam! Buziaki

dziekuje bardzo ;* ale chyba jeszcze sama do konca w to nie wierze :) ze ja..ze juz.. :) za duzo tez z w necie sie naczytalam-ze te dwie kreski moga tez oznaczac torbiel etc(a u mnie to chyba mozliwe;/)
wstawie tez fotke z dzisiejszego porannego testu-Quick Vue. jest ona ciemniejsza niz rano, byla naprawde ledwo widoczna(i z tego co czytalam po kilku godz.nie powinno sie patrzec na intensywnosc kreski) ..

a tamte dwa byly robione testem Pink test ;)

Kiniusia ojj znam ten bol.zrobienie czegokolwiek na fundusz graniczy z cudem..;/ grrr

ja ogolnie zaczynam lapac stresa..przed dzisiejsza wizyta u gin. ide tez przy okazji z wynikami badan (ktore robilam miesiac temu na pco) jestem ciekawa co ten lekarz powie..i co z ta ciaza:) oby tesciki sie nie mylily )

Załączniki

• 07122009040.jpg
    07122009040.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Kaarinko ja też tak miałam, wmówiłam sobie torbiel, raka, chorobę nadnerczy i tarczycę, bo strasznie skakała mi tempka:) Jutro dowiem się o drugi wynik beta hcg:)
Kaarinko nie ma co czekać zrób sobie beta hcg koszt ok. 25 zł, we wczesnej ciąży lekarz nic nie widzi na USG.
Buziaki

Do góry