reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny,kochane jesteście naprawdę. Dziękuję Wam!
Dziś jużhmm..spokojniej , choć smutno. Noc była koszmarna, bolał mnie brzuch i nerwy nie puszczały... Teraz już ok.

Co do Twojego pytania o ten 6 tydzień- tez się zastanawiam bo kolejna wizyta i usg właśnie w 6 tygodniu ( właściwi w 7 ale u mnie to się inaczej liczy). Teoretyczni w 5-6 tygodniu widac pęcherzyk, a dalej zarodek z serduszkiem.

reklama
Witajcie ;-)
U mnie tez szaro buro :-(
Obudzil mnie dzisiaj boł podbrzusza i mega bol cycka jakby mialby mi zaraz eksplodowac!!:szok: ale naszczescie przeszlo po chwili:tak:

Shira ja mysle ze napewno bedzie cos widac, fasoleczka bedzie tylko pytanie czy juz serduszko bedzie, chociaz wczoraj przeczytalam na Babyboom, ze serduszko powstaje sie w 21 dniu od zapłodnienia..... wiec juz nie wiem co o tym myslec..:sorry:

Poliana bardzo mi przykro z powodu Twojego teścia, ale teraz musisz być silna :*
Głowa do góry, chcociaż wiem, ze to nie jest proste ... Całuje i tule mocno :*:*:*

Dziewczyny ... Jak myślicie, jak pójde w środe do lekarza -to będzie równo 6 tydzień- to gin coś już będzie widział? Nie moge czekać jeszcze tydzień bo oszaleje !! Wole dmuchać na zimne ...

ale 6 pelnych tygodni minie (42 dni od 1. dnia ostatniej miesiaczki), czy zacznie sie 6. tydzien (czyli minie 35 dni)?

Polianna dobrze że już choć troche lepiej się czujesz :tak:

Shiraa jak nie możesz wytrzymac to idź teraz :tak: będziesz spokojniejsza a najwyżej za tydzieć czy 2 pójdziesz jeszcze raz :tak:

Ja dzisiaj zaczynam 7 tydzień i mam usg wieczorem :-) więc jako zywy przykład posłużę i przekażę Wam, czy i co u mnie widać było :-)
a szczerze mówiąc, ciągle w nocy się dzisiaj budziłam, czy to już rano, czy to już dzisiaj moją kruszynkę zobaczę:tak::tak: strasznie doczekać się nie mogę!! wiem, że serduszka może jeszcze nie być widać/słychać, ale mam nadzieję, że jednak nam się uda :-p

Martuśka jutro minie 42 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a tym samym zacznie się 6 tydzień ... I nie wiem czy iść czy nie ... Ale chyba pójde bo nie wytrzymam z niepewności :((

Ja dzisiaj zaczynam 7 tydzień i mam usg wieczorem :-) więc jako zywy przykład posłużę i przekażę Wam, czy i co u mnie widać było :-)
a szczerze mówiąc, ciągle w nocy się dzisiaj budziłam, czy to już rano, czy to już dzisiaj moją kruszynkę zobaczę:tak::tak: strasznie doczekać się nie mogę!! wiem, że serduszka może jeszcze nie być widać/słychać, ale mam nadzieję, że jednak nam się uda :-p
Joanna myśle że u Ciebie serduszko już bedzie widać :tak: koniecznie zdaj relacje po USG :tak::-) trzymam kciuki!

Joanna zofia alez ci zazdroszcze:-D jak ja bym juz chciala zobaczyc serduszko mojego cudenka :-) mam nadzieje ze przed swietami zobacze :tak: daj koniecznie znac co i jak:tak:

kurcze ja chyba najmlodsza z was mam ciąże i najdluzej bede czekac na serduszko:sorry:

A powiedzcie mi w ktyrm tyg bedzie wasza pierwsza wizyta?? dopiero juz na usg? wczoraj wyczytalam ze zaraz po tescie powinno sie isc do gina zeby sprawdzil np czy ksztal macicy jest dobry itp i wtedy zapisze na druga gdzie bedzie juz serduszko i zalozy karte ciązy.......:confused:

Ostatnia edycja:
Joanna zofia alez ci zazdroszcze:-D jak ja bym juz chciala zobaczyc serduszko mojego cudenka :-) mam nadzieje ze przed swietami zobacze :tak: daj koniecznie znac co i jak:tak:

kurcze ja chyba najmlodsza z was mam ciąże i najdluzej bede czekac na serduszko:sorry:

A powiedzcie mi w ktyrm tyg bedzie wasza pierwsza wizyta?? dopiero juz na usg? wczoraj wyczytalam ze zaraz po tescie powinno sie isc do gina zeby sprawdzil np czy ksztal macicy jest dobry itp i wtedy zapisze na druga gdzie bedzie juz serduszko i zalozy karte ciązy.......:confused:

Ja byłam u lekarza 3 dni po spodziewanej miesiączce i wykonanych 3 testach :) Niestety było za wcześnie na zauważenie jakichkolwiek zmian macicy itp, ale dał mi skierowanie na badanie beta HCG (które zrobiłam od razu tego samego dnia - nie trzeba być na czczo), na badanie krwi i na USG (które zalecił zrobić ok7-8tyg, bo właśnie wtedy można usłyszeć serduszko dziecka).

Ale rozumiem Waszą niecierpliwość, ja też już bym chciała zrobić USG i wiedzieć, że jest wszystko ok...

Mam możliwość pójść na USG jutro (będzie to 5t4d), ale sama się zastanawiam czy jest sens i czy nie lepiej poczekać do 18go (będzie wtedy skończony 7tydz)...

reklama
Dziewczyny ... Jak myślicie, jak pójde w środe do lekarza -to będzie równo 6 tydzień- to gin coś już będzie widział? Nie moge czekać jeszcze tydzień bo oszaleje !! Wole dmuchać na zimne ...
No kochana już powinno bić serduszko:)
Trzymam kciukasy, żeby wszystko było w porządeczku:)

Marzenko panuje taka reguła, że do lekarza idzie się w ok. 6 tyg, wcześniej nie ma sensu, jeżeli wszystko jest w porządku. Gdyby twoja temperatura bardzo skakała lub pojawiły się silne plamienia, wówczas należy biec do lekarza. Moja pierwsza wizyta będzie po 7 tc i 3 dniach:) Dzisiaj miałam koszmary całą noc śniło mi się, że jestem chora na toksoplazmozę, no i z rana pobiegłam do laboratorium na badania...
Buziaczki i słonecznego dnia dla wszystkich, zwłaszcza dla Polianny.

Do góry