reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

tak a propos liczenia dni ciąży troszkę zamieszania wprowadzają nasze suwaczki BB ponieważ na nich powinno być napisanie na moim przykładzie jestem pięć tygodni i cztery dni w ciąży co oznacza że jest to szósty tydzięn ciąży :tak:
ja się ogólnie dzisiaj w przychodni bardzo wkurzyłam bo nie ma wolnych terminów do 15 stycznia a ja po pierwsze bym oszalała jakbym miała tyle czekac a po drugie pierwsza wizyta u ginka musi byc do 10 tygodnia ciąży inaczej nie dostanę becikowego :wściekła/y::wściekła/y:na prywatną wizytę nie chcę wydawać bo i tak krucho z kasą więc pozostaje mi iść w czwartek albo w piątek i czekac na łaskę lekarza:crazy: jestem zła i tyle

reklama
tak a propos liczenia dni ciąży troszkę zamieszania wprowadzają nasze suwaczki BB ponieważ na nich powinno być napisanie na moim przykładzie jestem pięć tygodni i cztery dni w ciąży co oznacza że jest to szósty tydzięn ciąży :tak:
ja się ogólnie dzisiaj w przychodni bardzo wkurzyłam bo nie ma wolnych terminów do 15 stycznia a ja po pierwsze bym oszalała jakbym miała tyle czekac a po drugie pierwsza wizyta u ginka musi byc do 10 tygodnia ciąży inaczej nie dostanę becikowego :wściekła/y::wściekła/y:na prywatną wizytę nie chcę wydawać bo i tak krucho z kasą więc pozostaje mi iść w czwartek albo w piątek i czekac na łaskę lekarza:crazy: jestem zła i tyle

Mam pytanie a'propos becikowego: może być zaświadczenie od prywatengo lekarza? Czy musi być od państwowego?

Polianna życie już takie jest i nie mamy na to żadnego wpływu.
Mnie gdy byłam w pierwszej ciąży umierał rodzony brat(na sepse), może dlatego urodziłam miesiąc wcześniej.
Dziwiłam się że świat dalej "idzie" własnym torem... bez mojego brata?!.
Myślałm że tego nie przeżyję, jednak z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej, chodziaż nigdy nie będzie tak samo:(

W każdym bądź razie nie zdajemy sobie czasem sprawy jak dużo człowiek potrafi znieść.
Trzymaj się mocno.

Ja w sumie zrobiłam tylko 1 test, bety nie miałam. Teraz czekam na 18 grudnia stwierdziłam, że im później tym więcej będzie widać, choć nie powiem, że trochę się niecierpliwię i zastanawiam czy wszystko jest ok. Badania krwi mam zrobione bo do pracy potrzebowałam i wszystko jest ok, więc czekam teraz na USG.

Ja w sumie zrobiłam tylko 1 test, bety nie miałam. Teraz czekam na 18 grudnia stwierdziłam, że im później tym więcej będzie widać, choć nie powiem, że trochę się niecierpliwię i zastanawiam czy wszystko jest ok. Badania krwi mam zrobione bo do pracy potrzebowałam i wszystko jest ok, więc czekam teraz na USG.

A miałaś do pracy robione badania krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii, przeciwciał itp? Bo mi właśnie takie badania z krwi zlecił lekarz i z tego co słyszałam to bardzo ważne, żeby je zrobić... Więc jeśli nie robiłaś, to myślę, że warto je zrobić:tak:

czesc dziewczyny:-)

mozna do Was dolaczyc(nie pewnie pytam bo nie wiem jeszcze na 100%)?
dzis jest moj 35 dc (w 18dc byl albo nie pekniety pecherzyk jeszcze albo juz b.wczesna ciaza) zrobilam do tej pory cztery testy-pierwszy 30 dc negatywny, kolejne dwa wczoraj,czyli 34 dc i jeden dzisiaj..i mam watpliwosci bo kreseczka jest baaardzo slaba (dzisiejsza slabsza chyba niz wczorajsza, test robilam innej firmy Quick Vue, a wczoraj dwa Pink test)

wkleje foteczki moich wcz. testow i powiedzcie prosze co o tym sadzicie (pierwszy z rana, a ok 18)?? dzis ide do mojego gin i zobaczymy czy cokolwiek mi juz powie..

Załączniki

• 06122009034.jpg
    06122009034.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 31
  • 06122009038.jpg
    06122009038.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Witaj Kaarinko, ja miałam w 33 dc bardzo bledziuchne te drugie kreseczki, ale beta rozwiązała moje wątpliwości:)
Kochana gratulacja, krechy jak się patrzy:D To są blade kreski? Blade to takie, które ledwo widać gołym okiem:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Kaarinko, ja miałam w 33 dc bardzo bledziuchne te drugie kreseczki, ale beta rozwiązała moje wątpliwości:) Wklejaj szybciutko swoje testy.
Pozdrawiam

wklelilam. widac?:)
dzis ide do gina,zobacze co on mi powie, a na bete moze wtedy pojde jutro.. :-)

nie moge uwierzyc ze moge byc w ciazy, odstawilam 2mce temu tabletki anty (leczniczo, podejrzenie pco..) i mowiono mi ze nie bedzie latwo zajsc w ciaze..a tu dwie kreseczki.oby tesciki sie nie mylily:-)

ps.mi sie wydawaly blade..;d dzisiejsza z rana na pewno jest bledsza(Quick Vue) niz ta wczorajsza z poludnia

Do góry