reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
andzia1987 - hehe poogladalam swietnie to wyglada,ale normalnie niewiarygodne :-) musze mojemu spróbować tak zaserwować ciekawe co on na to:-D
Bambusia - dzieki poturlalismy sie za Twoja rada i misiek bardzo zadowolony:-) dziekujemy:tak: mam nadzieje,ze jakos sie zmotywuje mi:tak:
Lea28 - dzieki za info:-)

hej :) Jak wam mija niedziela? My niedługo wybieramy się na spacerek.
BOMBUSIA mieszkam na dąbrowie,kurcze,wszędzie mam daleko.... i żadnego parku ... ale mam plan,żeby podjechać z Tommym autobusem do tego parku na Politechniki ,super tam jest !
FARRAH u nas to różnie bywa,raz prześpi całą noc , raz nie. Ale ogólnie to ja popołudniu daję małemu jeść częściej,co 2 godz. mleczko z kaszką . a wczoraj pierwszy raz zjadł samą kaszkę na kolację ! wcześniej pluł i wcale nie chciał jej jeść.. zapcha się troszkę na noc i śpi spokojnie :)

U nas jest inny problem.... Tommy pręży sie cały czas....jęczy,stęka...nie wiem już co robić,muszę chyba w poniedziałek umówić się do gastrologa... bo brzuszek nie jest wzdęty,jak dotykam pod pępkiem to go nie boli( tzn. nie reaguje jakoś specjalnie inaczej,płaczem itp.) , kupki idą 3 dziennie,apetyt ma.... nie wiem o co chodzi.... :( a co za tym idzie,prawie cały dzień jest na rękach,bo jak leży na pleckach to już jest tragedia..... prostuje nóżki i heja...od nowa krzyki.... już nie mam siły.... no i jego mi szkoda....
:(

Aha,jeszcze mam do was pytanie, czy któraś z was kupiła ten gryzaczek? bo wydaje mi się świetnym rozwiązaniem(szczególnie , że mój skarbek bez smoczka nie wytrzyma chwili...) tylko nie wiem jak to w praktyce wyjdzie....
2

Bombusiu dzięki za radę :-) dzis będziemy się kulać na golaska :-) tj. Mikołaj będzie miał gołą pupcię, ja raczej coś na siebie wrzucę ;-)
Agness my jeszcze nie podajemy kaszki, bo Mikołaja brzuszek chyba nie jest na nia gotowy, jak ostatnio daliśmy, to go bolał i był problem z kupą, może brzuszek Tommiego tez jeszce nie jest gotowy na tę kaszkę i stąd problem?

Hej Dziewczyny,
my już po spacerku, jak zwykle mój M marudził, że Mu zimno:wściekła/y:Marcin dosypia. Znowu nie ma kupy od 3 dni:-(ja wymiękam, chyba nie będzie jadł nigdy marchewki. Podaję śliwki, morele, nawet troszkę pije herbatki, sok (kiepsko Mu wychodzi;-))
Bombusiu kupiłam takie coś: OKAZJA AB ROLLER KOŁYSKA DO BRZUSZKÓW Z MATĄ (1439515063) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy czekam aż przyjdzie i do dzieła...może na Świeta będzie jak kiedyś;-) gratki za dietę i spadek wagi:-) moja stoi:-(
Niestety więcej się nie odniosę, bo Maly wstał i trzeba szykować brokułka.
Miłego po południa i wieczorku.
Jeszcze proszę o głosowanie, dziękuję (głosujemy do końca lutego i daję na luz)
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

agness ja mieszkałam kiedys jak urodziłam Adriana na Dąbrowie przy Pionierze i do parku chodziłam z nim takiego wielkiego super tam jest,:-) nie wiem jak on sie nazywa w kazdym bądź razie na mojej Retkini mi go b. brakuje.grrrrr:wściekła/y:
Jesli chodzi o Twojego maluszka to mysle, ze jak idą kupki, wali bąki i ma miękki brzuszek to jest wsio ok kochana, on poprostu jest teraz na tym etapie, ze nie chce lezec i juz:eek:, nasz tez nie lubi lezac, 2 sek. i juz na brzuchu jest, a jak tatus weźmie w nosidełko to anioł nie dziecko:szok:, majda sobie nóżkami i zgrywa wazniaka do mnie:szok::-D

.....a własnie wieczorami jak go puszczamy z goła puką na kanapę to co on wyczynia dziewczynki, lezy na brzuszku i tak wysoko podnosi puke, ze staje na stopach i bach na plecy:szok: i nie wie co sie dzieje i od nowa i sie czołga, długosc kanapy pokonuje migusiem! hi hi:-)......wczoraj niestety sie zesiusiał nam na swieżą posciel,:sorry::eek: no cóz bede teraz rozkładała cosik:tak:;-)
agulek super ten sprzęcior !!!!!!!!

reklama
hej dziewuszki :-):-)

i juz prawie po weekendzie, ale tym razem nie lapie dola, bo jutro przylatuje moja muska :-D:-D:-D i to na ponad tydzien jupi!!!!!! ale sie ciesze :-):-) dzisiaj bylismy na pchlim targu, kilka ciuszkow malemu kupilam, nie bylo zbyt duzo stoisk z ciuchami,m ale cos tam wygrzebalam :) niestety znowu mamy zime :wściekła/y::no::no::cool: pelno sniegu, a tak pieknie juz bylo....
Bombusiu - no kochana mamy tych naszych pudziankow hehehe :-):-):-) nasze mleko nr 2 jest tak samo kaloryczne jak 1, tylko jest roznica w witaminach

Cosya - dowcip rewelka!!!!! :tak::tak::tak::-D:-D:-D oj matulu, 7 zab :szok::szok::szok::szok: my czekamy na 3 :-)
LOBELIA - my spacerujemy niezaleznie od pogody, nawet przy -15 st. mamy mniej wiecej stale sciezki i wychodzi to okolo godzinki. co do ubierania, nie przesadzam z przegrzewaniem. Oli zawsze mial spocone lapki jak wracalismy, wiec zaczelam go luzniej ubierac. dodam, ze jeszcze ani razu nie bylismy chorzy ;-):-). w domu mamy okolo 20 st :-)
Natka - kurcze nie wiem jakie dokladnie badania robilismy :-( lekarz pobral krew do 3 fiolek. dzwonilam w piatek to mi powiedzieli, ze wynikow na alergie jeszcze nie ma, ale sa ogolne i mamy jakiegos wirusa. nic wiecej nie wiem. nie jest to jednal nic powaznego, bo termin mamy na piatek i nie musimy predzej przychodzic. mam nadzieje, ze to naprawde nci powaznego, no ale chyba by naz wezwali gdyby bylo inaczej?? :crazy:
Lea - my bardzo powoli wprowadzamy mleko 2, bo maly budzi sie nam w nocy. tzn, nie placze, nic go nie boli, ale sie rzuca, rozbudza, gada i tak mysle ze to przez to. a jak kochana Wam kazali z tym glutenem?? masz normalnie kupic jakis sloiczek, ktory go zawiera i pewnego dnia go dac?? tak moja muska leci z Gdanska WizzAir :-):-):-)

andzia - nie slyszalam o tej metodzie :no::no: musze poczytac, bo tez uwazam, ze jedzenie wlasnymi raczkami to bardzo wazny element wychowawczy. zreszta lekarz mi o tym mowil.
agness - witamy :-):-)
Missi - wspolczuje sytuacji w domku :wściekła/y::wściekła/y: pogon tesciowa, kurna co za teksty, ale bym jej powiedziala, dobrze ze sie nie dajesz i wychodzisz :tak:. ja tez nie jezdze sama i nie bede dopoki nie zmienimy na siedzonko nr 2, wtedy bede go dobrze widziec, bedzie starszy itp.

Do góry