reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
andzia1987 - hehe poogladalam swietnie to wyglada,ale normalnie niewiarygodne :-) musze mojemu spróbować tak zaserwować ciekawe co on na to:-D
Bambusia - dzieki poturlalismy sie za Twoja rada i misiek bardzo zadowolony:-) dziekujemy:tak: mam nadzieje,ze jakos sie zmotywuje mi:tak:
Lea28 - dzieki za info:-)

hej :) Jak wam mija niedziela? My niedługo wybieramy się na spacerek.
BOMBUSIA mieszkam na dąbrowie,kurcze,wszędzie mam daleko.... i żadnego parku ... ale mam plan,żeby podjechać z Tommym autobusem do tego parku na Politechniki ,super tam jest !
FARRAH u nas to różnie bywa,raz prześpi całą noc , raz nie. Ale ogólnie to ja popołudniu daję małemu jeść częściej,co 2 godz. mleczko z kaszką . a wczoraj pierwszy raz zjadł samą kaszkę na kolację ! wcześniej pluł i wcale nie chciał jej jeść.. zapcha się troszkę na noc i śpi spokojnie :)

U nas jest inny problem.... Tommy pręży sie cały czas....jęczy,stęka...nie wiem już co robić,muszę chyba w poniedziałek umówić się do gastrologa... bo brzuszek nie jest wzdęty,jak dotykam pod pępkiem to go nie boli( tzn. nie reaguje jakoś specjalnie inaczej,płaczem itp.) , kupki idą 3 dziennie,apetyt ma.... nie wiem o co chodzi.... :( a co za tym idzie,prawie cały dzień jest na rękach,bo jak leży na pleckach to już jest tragedia..... prostuje nóżki i heja...od nowa krzyki.... już nie mam siły.... no i jego mi szkoda....
:(

Aha,jeszcze mam do was pytanie, czy któraś z was kupiła ten gryzaczek? bo wydaje mi się świetnym rozwiązaniem(szczególnie , że mój skarbek bez smoczka nie wytrzyma chwili...) tylko nie wiem jak to w praktyce wyjdzie....
2

Bombusiu dzięki za radę :-) dzis będziemy się kulać na golaska :-) tj. Mikołaj będzie miał gołą pupcię, ja raczej coś na siebie wrzucę ;-)
Agness my jeszcze nie podajemy kaszki, bo Mikołaja brzuszek chyba nie jest na nia gotowy, jak ostatnio daliśmy, to go bolał i był problem z kupą, może brzuszek Tommiego tez jeszce nie jest gotowy na tę kaszkę i stąd problem?

Hej Dziewczyny,
my już po spacerku, jak zwykle mój M marudził, że Mu zimno:wściekła/y:Marcin dosypia. Znowu nie ma kupy od 3 dni:-(ja wymiękam, chyba nie będzie jadł nigdy marchewki. Podaję śliwki, morele, nawet troszkę pije herbatki, sok (kiepsko Mu wychodzi;-))
Bombusiu kupiłam takie coś: OKAZJA AB ROLLER KOŁYSKA DO BRZUSZKÓW Z MATĄ (1439515063) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy czekam aż przyjdzie i do dzieła...może na Świeta będzie jak kiedyś;-) gratki za dietę i spadek wagi:-) moja stoi:-(
Niestety więcej się nie odniosę, bo Maly wstał i trzeba szykować brokułka.
Miłego po południa i wieczorku.
Jeszcze proszę o głosowanie, dziękuję (głosujemy do końca lutego i daję na luz)
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

agness ja mieszkałam kiedys jak urodziłam Adriana na Dąbrowie przy Pionierze i do parku chodziłam z nim takiego wielkiego super tam jest,:-) nie wiem jak on sie nazywa w kazdym bądź razie na mojej Retkini mi go b. brakuje.grrrrr:wściekła/y:
Jesli chodzi o Twojego maluszka to mysle, ze jak idą kupki, wali bąki i ma miękki brzuszek to jest wsio ok kochana, on poprostu jest teraz na tym etapie, ze nie chce lezec i juz:eek:, nasz tez nie lubi lezac, 2 sek. i juz na brzuchu jest, a jak tatus weźmie w nosidełko to anioł nie dziecko:szok:, majda sobie nóżkami i zgrywa wazniaka do mnie:szok::-D

.....a własnie wieczorami jak go puszczamy z goła puką na kanapę to co on wyczynia dziewczynki, lezy na brzuszku i tak wysoko podnosi puke, ze staje na stopach i bach na plecy:szok: i nie wie co sie dzieje i od nowa i sie czołga, długosc kanapy pokonuje migusiem! hi hi:-)......wczoraj niestety sie zesiusiał nam na swieżą posciel,:sorry::eek: no cóz bede teraz rozkładała cosik:tak:;-)
agulek super ten sprzęcior !!!!!!!!

reklama
hej dziewuszki :-):-)

i juz prawie po weekendzie, ale tym razem nie lapie dola, bo jutro przylatuje moja muska :-D:-D:-D i to na ponad tydzien jupi!!!!!! ale sie ciesze :-):-) dzisiaj bylismy na pchlim targu, kilka ciuszkow malemu kupilam, nie bylo zbyt duzo stoisk z ciuchami,m ale cos tam wygrzebalam :) niestety znowu mamy zime :wściekła/y::no::no::cool: pelno sniegu, a tak pieknie juz bylo....
Bombusiu - no kochana mamy tych naszych pudziankow hehehe :-):-):-) nasze mleko nr 2 jest tak samo kaloryczne jak 1, tylko jest roznica w witaminach

Cosya - dowcip rewelka!!!!! :tak::tak::tak::-D:-D:-D oj matulu, 7 zab :szok::szok::szok::szok: my czekamy na 3 :-)
LOBELIA - my spacerujemy niezaleznie od pogody, nawet przy -15 st. mamy mniej wiecej stale sciezki i wychodzi to okolo godzinki. co do ubierania, nie przesadzam z przegrzewaniem. Oli zawsze mial spocone lapki jak wracalismy, wiec zaczelam go luzniej ubierac. dodam, ze jeszcze ani razu nie bylismy chorzy ;-):-). w domu mamy okolo 20 st :-)
Natka - kurcze nie wiem jakie dokladnie badania robilismy :-( lekarz pobral krew do 3 fiolek. dzwonilam w piatek to mi powiedzieli, ze wynikow na alergie jeszcze nie ma, ale sa ogolne i mamy jakiegos wirusa. nic wiecej nie wiem. nie jest to jednal nic powaznego, bo termin mamy na piatek i nie musimy predzej przychodzic. mam nadzieje, ze to naprawde nci powaznego, no ale chyba by naz wezwali gdyby bylo inaczej?? :crazy:
Lea - my bardzo powoli wprowadzamy mleko 2, bo maly budzi sie nam w nocy. tzn, nie placze, nic go nie boli, ale sie rzuca, rozbudza, gada i tak mysle ze to przez to. a jak kochana Wam kazali z tym glutenem?? masz normalnie kupic jakis sloiczek, ktory go zawiera i pewnego dnia go dac?? tak moja muska leci z Gdanska WizzAir :-):-):-)

andzia - nie slyszalam o tej metodzie :no::no: musze poczytac, bo tez uwazam, ze jedzenie wlasnymi raczkami to bardzo wazny element wychowawczy. zreszta lekarz mi o tym mowil.
agness - witamy :-):-)
Missi - wspolczuje sytuacji w domku :wściekła/y::wściekła/y: pogon tesciowa, kurna co za teksty, ale bym jej powiedziala, dobrze ze sie nie dajesz i wychodzisz :tak:. ja tez nie jezdze sama i nie bede dopoki nie zmienimy na siedzonko nr 2, wtedy bede go dobrze widziec, bedzie starszy itp.

Do góry