reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Kochane musicie mnie uspokoic bo nie wiem dzis kupki znow brak chyba bo kupka w ksztalcie malego bobka taki ciemno zolty czy to normalne? czy takie kupki bedzie robila teraz? Bo jak byla tylko na moim mleczku to wodniste miala a teraz to nie wiem czy to dobrze. wizyte mamy w srode wiec pytam was teraz:-(

reklama
GSC po wprowadzeniu innych niż mleko pokarmów, kupa stała się gęstsza ale bobki są objawem zatwardzenia. Moim zdaniem. Takie ma właśnie obecnie Marcin i z nimi walczymy. A co dawałaś Oliwci?

hej dziewczynki
ja dopiero teraz moge wpasc do Was bo Sebus spi a wczoraj M okupował kompa.
Sebus drugi dzien bez kupy :( juz sama nie wiem chyba przestane mu podawac ten sok, ale w sumie kup nie robił nawet jak go nie pił :( wiec sama juz nie wiem. Jutro znowu skonczy sie pewnie na czopku :(

Natka no własnie tez kupiłam ten sytopek, ale boje sie podac bo czytałam, ze moze go brzus po tym bolec. Juz sama nie wiem co mam robic. Codziennie masuje mu brzuszek, duzo sam leży na brzusiu bo wtedy mu gazy odchodza nawet jak gomkłade do łózeczka spac sam przekręca sie na brzus i tak zasypia wiec cos musi byc nie tak. Nie wiem jak mu nie dam znowu czopka boje sie, ze sie uzależni od nich i sam kupki juz nie zrobi:(

GSC
a co dałas małej i w jakiej ilosci przede wszystkim.

Mala ostatnio zaczela jesc zupki jarzynowa z kurczakiem i zjadala po calym sloiczku 190g. To moglo byc przyczyna?:( co ja mam teraz zrobic:( Widac ze chce kupke zrobic a nie moze:(

słońce przede wszystkim nie panikuj to raz!!!!!!!!
Ponadto kup słoiczki Hippa śliwki i podaj na początek pół słoiczka i duuuuzo dawaj pic czy masz herbatkę Hippa "UŁATWIAJĄCA TRAWIENIE"???? jest naprawde skuteczna polecam!!!!!!!!!!!
nie martw sie na zapas, juz nie bedą kupki takie luźne, obserwuj i pomagaj :)))))

Hej Dziewczyny,
u nas ciągle czekamy na prawdziwą kupkę:-(po wielkich stękaniach wychodzi bobek, raz malutki, raz nieco większy. Dziś znowu śliwki i może coś ruszą...oby
Na razie świeci słoneczko, nie ma mrozu ale coś wieje:baffled:ale spacerek i tak będzie, jak zwykle. Jedynie ja będę musiała się odpowiednio ubrać żeby mi nie było zimno.
Mama Aneta witaj, co prawda Cię nie znam ale serdecznie pozdrawiam. Cieszę się, że macie dodatkowe pieniążki. A jaką niepełnosprawność ma Twoje dziecko?
Lea powodzenia na i po szczepieniu
koralowa powodzenia na siłce i małych zakwasów;-)
Bombusiu Twój Szkrab to wszystko słodko wcina, brawo:-)
Miłego dnia!

prośba i podziękowania
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Maja urodziła sie z wadą serduszka ,po urodzeniu miała robiony zabieg teraz jest ok ,ale lekarka która nas prowadziła w szpitalu namówiła abym składała wniosek no i sie udało przyznali nam do 2014 roku

WITAM!

MamaAneta hej fajnie, ze zajrzałaś napisz co tam u córeczki, jak sie czuje ???? a czemu ma tą niepełnosprawnosc?
Agulek u nas tez dzis sliwki na deser, bo jeszcze nigdy nie jadł to zapodam:)....oby u Was pomogły!
Lea poowdzenia na szczepieniu!

U nas dzis słonecznie, wiec chce sie zyc, na spacer obowiązkowo smigamy!
Na obiad dzis podam nowosc z Bobovity "Cukinia z łososiem i ziemniaczkami":))))

Mała rośnie ,po mału robi sie z niej pulpecik :tak:ostatnio opanowała nową umiejetność przekrecanie sie i suwanie na pupie wiec już nawet na sekunde nie moge jej zostawić :no:nawet na siedzonku :no:
Czuje sie dobrze zobaczymy co powiedzom teraz lekarze na kontroli ,a niepełnosprawność dostała na swoją wade .
Ja niestety słoiczków nie kupuje moja mała ich nie trawi więc od dawna już jej sama gotuje tylko to jej wchodzi zupełnie inaczej niż mój synek pamiientam że on słoiczki wprost uwielbiał :tak:
Witajcie , jestem kaput ale nie z winy Gabryska wczoraj po 13 M zadzwonił że o 17 mamy gości jego wujek chrzestny z POznania i teście wpadną z wizytą , no więc chipsy i paluszki nie wystarzcą , bajzel w całym domu a że nowy dom to goscie łażą jak po muzeum i wszędzie zaglądają , więc musiałam zakasac rękawy posprzatać , upiec jakie ciacho /oczywiście padło na szybkią szarlotek sypaną / i jakąs kolacje wymyślec i w mędzy czasie jeszcze zakupy zrobic żeby to wszytsko przygotować , dziewczyny nie wiem jak ale dałam rade ii wszytsko wyszło ok , dzisiaj przerwa i jutro znowu goście Masakra jakaś ;-)

andzia planujecie trójeczke dzieciaków , no no gratuluje odwagi :))))
LEA
powodzenia na szczepieniu no i oczywiście spokoju po ..
mama Aneta witaj całkeim niedawno myślałam o was , pamiętam że pisałaś o problemach z serduszkiem u małej , ale jak sie macie na tą chwile ?
Gscjak wiesz że idą jej ząbki to daj jej może może czopek on działa p/bólowo ja Gabrysiowi dawałam dwa razy jak ząbkował i dużo lepiej spał i nie męczył się tak
u nas pięknie świeci słoneczko ale wieje okropny wiatr , trzeba się opatlic i wyjść na chwile na spacerek
miłego dzionka
Teraz jest ok ,w marcu mamy wizyte trzy dniowy pobyt w szpitalu bedą robili wszelkie badania kontrolne i zobaczą jak ta zastawka sie zachowuje gdy mała urosła ,mam nadzieje ze kolejny zabieg nie bedzie potrzebny ,rozwija sie prawidłowo i wygląda na całkiem zdrowa wiec mysle ze bedzie ok :tak:

Agulek zagłosowane śliczne maleństwo

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
U nas też dziś pogoda nie dopisała więc spędziliśmy calutki dzień w domu, nawet na zakupy nam się nie chciało jechać. Mnie też dziś męczył ból głowy - podejrzewam że to przez tą paskudną aurę. Zrobiliśmy dziś pyszny obiadek - makaron z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowo-serowym. Jutro jedziemy na zakupy słoiczkowe i do sklepu ze zdrową żywnością.
MamaAneta - witaj, dobrze że u was wszystko ok, a Maja ładnie się rozwija
Sorki że nie odpiszę wszystkim ale muszę lecieć - obiecałam wieczór spędzić z mężem więc on odkłada lapka a ja zmykam od kompa i może zaszyjemy się na kanapie i obejrzymy jakiś fajny film.

Hej! Ja jeszcze sie wtrące w tematach kupkowych bo juz to przerobiłam i unormowałam sprawe na tyle ze mam 2 kupy dziennie!!! jupppii:-) Naprawde dawajcie maluchom dużo pić, powinny pić 200 ml, płynów-oczywiśnie nie mleka na dobe. Wszystko jedno co byle piły. Moja pije soczek, jabłkowy, gruszkowy, herbatke na trawienie, a nawet piła parzony ruminek. Włąśnie ten napar z rumianku bardzo pomógł. Dopiero sobie o nim przypomniałam. Normalny rumianek w saszetkach z apteki, parzyłam i dawałam z butelki. Na początku jak Basia nie chciała pić to mieszałam z moim mlekiem;-)zeby ją oszukać. Potem piła tylko słodziam glukozą. Naprawde bardzo polecam mocny napar z rumianku, no i te śliwki, koniecznie suszone. Od kiedy Basia pije dużo-podaje nawet w trakcie posiłku do popijania, to juz nawet śliwki odstawione. Ale jak tylko mniej wypijemy to widze ze kupa suchsza. Poprawa nie była z dnia na dzień, ale bardzo to pojenie polecam. Tylko sie nie poddawajcie, u nas ruszyło po 1-2 dniach solidnego pojenia. Poprostu jak widze teraz jak Basia pięknie kupka bez wysiłku, a pamietam co było to niebo, a ziemia:-)

reklama
Do góry