reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam sie Dziekuje jeszcze raz za porady.
Podaje duzo picia i dzis juz zrobila takie luzniejsze juz kupki wiec sie ciesze ale odstawilam zupki na jakies 2-3dni. I dalam dzis jej tylko jabluszko starte. No i na moim mleku jest i daje piciu.

Bombusiu super krzeselko!!! Ja tez juz mam ale jeszcze boje sie mala sadzac:p nie wiem czy juz moglabym?

reklama
Cześć Dziewczyny,
ja tylko na chwilkę, bo u nas nie ma prądu:-(strasznie wieje cały dzień, aż nam wyrwało antenę sat ze ściany:szok:
a co do kupowych spraw, to u nas nadal zaparcie:-(dziś już podałam śliwki i morele, które rozluźniają stolce oraz trochę soku jabłkowego. Ogólnie Marcin jest cycowy, więc niby cyc powinien Mu wystarczyć, a przystawiam Go często...ale jak nie chce, to na siłę nie wleję;-)
GSC cieszę się, że u Was już wsio ok. A jak podajesz picie, w butelce? Karmisz piersią?

Dziękuję wszystkim za głosowanie oraz proszę o jeszcze
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Co do kupek to u nas nie ma problemów, od kiedy mały dostaje home made słoiczki :p teraz to co wychodzi jest ciut gęstsze od tego co wchodzi :p i śmierdzi strasznie :p
doczytałam jeszcze, że do 4 - 5 dni bez kupki jak wprowadza się jedzonko to wszystko ok.

Lea - ty jesteś z bdg ? :) o aj cię, nie wiedziałam. kolejna bydgoska sierpniówa ;) A Lewek ma super wagę ;)

GSC - to nie twoja wina, oj spokojnie, brzuszki maluszków dopiero normują się ;)

Natka - wsio z gabrysiem jest dobrze ;) tak to jest że jedne maluszki szybciej zaczynają się kręcić a inne później, choćby dlatego, że każde ma inny temperament ;) jeżeli bardzo się martwisz zapytaj lekarza czy wsio dobrze.

Co do przekręcania się z plecków na brzuszek, to gabu już prawie wcale tak nie robi, bo na brzuchu leży się ciekawiej, wiec jak tylko kłąde go na plecach to od radu przefikuje się na brzuch.

Bombusiu - super krzesełko. nam kuzynka obiecała, więc nie musimy kupować..uff.
Gabulec też zaczął się czołgać. Przedwczoraj znalazłam go po ławą! kocyk ma położony obok, bawił się zabawkami, ciągle coś tam grzechotało. ja w tym casie byłam dosłownie 3 metry dalej (mamy salon z aneksem kuchennym). i coś nagle cicho się zrobiło, odwracam się a gabulec do połowy pod ławą! a dzisiaj znalazłam go w łóżeczku przekręconego w drugą stronę, głowę miał tam gdzie wczesniej stopy! trochę mnie to przeraża, trzeba 100Xbardziej uważać.

a my mamy nową najlepsza zabawkę :p małżon był u rodziców i wygrzebał z szafy keyboard dla dzieci, takie kolorowe Casio :p mały brzdąka i ma z tego mega ubaw ;) moja mama też ma klawisze, ale takie PRO. pokazała wnuczkowi, a ten chwilę później zaczaił i sam zaczął brzdkąkać. babcia nawet nagrała, także mamy mp3 z pierwszymi brzdękami gabcia ;D

uciekam do pisania i dziobania. pa!

agulek80 - tak picie podaje w butelce i karmie piersia :-)

Dzis mala grzeczniutka. Kochane przepraszam ze tak malo ale staram sie jak moge mam tyle do zalatwiania i biegania ze szok :-(BUZIAKI DLA WSZYCH MALENSTW

Natka mój tez do niedawna sie nie przewracal teraz juz sie przewraca i musielismy przysunąć nasze łózko do kaloryfera bo mlody spadłby z łózka...także nie martw sie każde dziecko idzie swoim torem:)

GSC zazdroszcze kupki u nas nic moze sie ruszy po tych śliwkach

Agulek ostrożnie z jabłkiem działa różnie u niektórych dzieci moze powodować zaparcia dlatego ja zrezygnowałam z jabłka i zobacze jak pojdzie kupa to wtedy bede wiedziała co bylo winowajcą.

Bombusiu krzesełko super:)

Pajkaa u nas juz dzis bylo z 6kupek ogolnie. Takich luzniejszych na szczescie. Ale i tak sie martwie bo teraz nie wiem czy nie za duzo hehe :tak: Chociaz lepiej jak robi jakby miala sie tak meczyc jak wczoraj.
Pomogly herbatki i jabluszko starte. Nie uzylam czopka ani termometru. No i odstawilam zupki. Ale juz jutro jej dam jak juz tak ladnie sie unormowalo :tak: Podaj Pajko jabluszko starte na prawde to dziala.

Uciekam zaraz sie kapac i spac wiec zycze wam wszystkim milych senkow!!

Pajkaa u nas juz dzis bylo z 6kupek ogolnie. Takich luzniejszych na szczescie. Ale i tak sie martwie bo teraz nie wiem czy nie za duzo hehe :tak: Chociaz lepiej jak robi jakby miala sie tak meczyc jak wczoraj.
Pomogly herbatki i jabluszko starte. Nie uzylam czopka ani termometru. No i odstawilam zupki. Ale juz jutro jej dam jak juz tak ladnie sie unormowalo :tak: Podaj Pajko jabluszko starte na prawde to dziala.

Uciekam zaraz sie kapac i spac wiec zycze wam wszystkim milych senkow!!

Sonce ja juz dalam starde, zmiksowane, w postaci soczku nic nie rusza mojego berbecia:) nadzieja w śliwkach :) a nie odstawiaj zupek dawaj po prostu mniej i codziennie zwiększaj ilość będzie dobrze:)

Pajka no to nie wiem ja wiesz ze ucze sie dopiero nie umiem doradzac sama sie was pytam :-) Ale napisalam to co pomoglo mojej ;-) Moze ruszy twojego niedlugo..

Ja jeszcze wstawie na odpowiednim watku fote jak moja sie unosi wydaje mi sie jak na swoje miesiace to malo ale kazdy rozwija sie w swoim czasie :-)

witam się z rana:)

Bombusiu my mamy podobne krzesełko po moim straszym synu, Peg perego. Ma odchylane oparcie i mała w nim karmię w zasadzie jak tylko skonczyłą 4 miesiące. teraz to juz cwaniara dosięga rączkami do blatu i się podciaga do siadu, i próbuje gryźć blat. Raz tak się zamachnęłą że uderzyłą się w buzię, więc trzeba pilnowac ją cały czas.

U nas jak były bardzo gęste kupki to było spowodowane nadmiarem wprowadzonych posiłków i za mało napojów. i musi byc obowiązkowo owocek. teraz kupki sa takie średnio gęste, ale ok. ale często podaję jej wodę do picia, po parę łyczków, pilnuję, żey nie przesadzić z manną w zupce i z kaszkami uwazam. często dodaję do kaszki trochę jabłka tartego lub pół słoiczka. Ale chyba kluczowe było dopajanie.
Zresztą maluszki są coraz większe i coraz lepiej pracuje ich przewód pokarmowy.

Lila trochę się leni jeśli chodzi o pełzanie. na brzuszku chwilę poleży ewentualnie zaczyna się przesuwać na boki i nawet kółeczko zatoczy, troszkę pupcię podsadza, ale raczki ciągle na boki i się denerwuje wtedy.

reklama
witam sie

tadam śliwki zadzialały Sebus zrobił malutką kupeczkę, ale kupeczka jest :) ide dalej dosypiac bo kiepska nocka byla :)

Do góry