reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczynki
bogusiu007 - pamiętam, witaj, odzywaj się jak tylko będziesz miała dostęp do netu, to nic że nie będziesz na bieżąco
Bombusiu - ja dziś w nocy też w ramach eksperymentu próbowałam małego oszukać herbatką, obudził się o 3 dostał piciu i o dziwo grzecznie poszedł spać... na całe 20 minut:-D obudził się meega głodny, jak zassał to ciągnął i wcale nie przysypiał przy cycu, zjadł, odbił i dopiero poszedł spać do 6, no i tyle z mojego oduczania nocnego jedzenia:-D:sorry2:; ja byłam dziś w pracy wystawić wniosek o zaległy urlop bo dziś mam ostatni dzień macierzyńskiego:-(, no i zaległy urlop i parę dni bieżącego biorę i do pracy stawiam się 14 marca
agulek - głos jak zwykle oddany, to był dobry pomysł żeby wstawiać link pod każdym postem, widać że działa bo ilość głosów skoczyła ładnie, mam nadzieję że Marcinek wygra te kaszki:tak:; uuu to widzę że i u Ciebie nocne pobudki, a myślałam że wszystkie maluchy już tak ładnie śpią jak Jaś madzi83;-)
GSC - to fajnie że Oliwka ładnie śpi i je, oby tak dalej, może wcześniej miała jakiś skok rozwojowy?
Natka - my kupiliśmy kubek 4+ tommee tippee ale jeszcze nie dawałam małemu próbować bo zapominam że w szafce stoi:zawstydzona/y:;-) więc nie napiszę jak się sprawuje, za to jutro spróbujemy poeksperymentować;-)
Co do Lidla to powiem wam że lipa. Byłam dzisiaj po 12 i promocyjnych pampków już nie było:wściekła/y: podobno rozeszły się zaraz po otwarciu:baffled: U was też tak???

reklama
bogusia007 - pamietam cie i pozdrawiam was serdecznie :-)

pati1982 - byc moze miala jakis skok rozwojowy , bardzo mozliwe:tak: a co do Lidla to nie wiem bo nie bylam w Lidlu :)
Jutro jedziemy z mezem na zakupki wielkie :tak:
Juz sie nie moge doczekac nakupuje Oliwci troszke zabawek do wanienki chcialam kupic ten lezaczek czy jak to sie zwie hehe:) I inne duperelki :)

A jak u was ze zmiana smoczka bylo badz jest?
Moja miala NUka do 6 miesiaca i jej zmienilam na wiekszy myslalam ze bedzie ciezko ale normalnie ssie :-) Nie ma problemow :-)
Wasze dzieciaczki czasem lubia sie pobawic czysta pielucha? chodzi mi o pammpera bo moja bardzo hehe:-)

Pół godzinki temu malutka obudzila sie po godzinnej drzemce i teraz ciagle wariuje na lozku hehe :-)

Nikt nie wie co z ehtele i ciamajdka bo nie widzialam zeby dodawaly posty i zdjecia maluszkow a bardzo jestem ciekawa jak urosl Olek i Edytka :tak:

witam sie:)

Agulku no faktycznie Twoje dziecie bardzi często je. Moj tez cycowy, ale ogólnie jada co 3 h. Teraz robię tak, ze przed spaniem daje mu kaszke bananową i potem piers i przesypia mi 6 godzin bez jedzenia:)

hej, hej. Co do Lidla to u nas wielka lipa:wściekła/y::wściekła/y: Mój M był dzis kolo 15-tej i juz nic nie było, a nie dośc tego powiedzielei ze juz nie bedzie, bo co miało byc to zeszlo z samego rana! wrrr Jutro uderzymy do drugiego Lidla, który jest troche dalej, ale nie mam złudzen. A tak sie kurde nastawiłam na te pileuchy bo cena byla super. Poza tym mnie boli gardło i chodze z 37st na liczniku..niby nie duzo, ale człowiek rozbity. Tak wiec z Basia nie byłam dzis na dworze tak profilaktycznie. Zawsze pilnuje spacerów wiec zła jestem. Ale jutro i pojutrze mój M ma urlop, wiec mam nadzieje sie podkurowac, a i z Mała bedzie mial kto wyjsc. W sobote bylismy z Basia w pizzeri. Mała była jak aniołek. ja zjadłam cala średnia pizze i nic jej nie było:-), wiec idąc za ciosem w niedziele zamówilismy pizze do domu... Takie nas ogarnęło szalenstwo, bo do tej pory nie pozwalałąm sobie za bardzo na kulinarne eksperymenty z uwagi na Basie. Ale juz sie nasycilismy na szzcescie bo jakby tak dalej poszło to moja waga poleciałaby w góre jak nic;) A dziś moja Basia kończy pól roku:-):-) Ale zleciało.. Zrobiłam mini tort i wpadli dzidkowie i prezencikiem ;-)
GSC, moja B. bawi sie pieluchą tetrową, zakląda ją sobie np na głowe jak leży i takie tam
Madziu 83,Natka, Basia tez sie wstydzioch zaczyna robić, wtula sie mi w ramie jak kogos obcego widzi,

GSC super że mała w końcu zjadła zupke:) wiodcznie wcześniej faktycznie nie miała na to ochoty:) Udanych zakupów jutro:)
Natka z tymi fachowacami już tak jest, trzeba mieć trochę szczęścia żeby trafić na właściwych. Nam akurat przy wykańczaniu mieszkania się udało, firma była solidna mieli nam wszystko zrobic w 5 tyg a wyrobili się w 3:) i jeszcze pomogli nam przy przeprowadzce. Mam nadzieję że Ci Twoi elektrycy dziś sumiennie pracowali:)
MiriannaK nasz Jaś też polubił spacerówke:) dziś udalo nam się być na dworzu jakieś 2 godzinki, a jak leżał w gondoli to maks godzinkę tam wytrzymywał:). My mieszkamy w bloku ale na parterze i mamy 175m2 własnego ogródka, od marca do wakacji udało się go nam już zagospodarować i mamy tuje na około, trawkę, krzaczki i kwiatki:) jak zrobi się ciepło to kupimy małemu plastikową, zamykaną piaskownice:)
Agulek no może teraz Marcinek już przyswoi marchewkę:) my dziś próbowaliśmy zupkę z mięskiem i Jasiowi smakowało, tylko wieczorem strasznie dużo bączków puszczał:-D
Bombusiu nie martw się pracą 14 marca do Ciebie dołącze... jak sobie pomyślę, żeby tam dojechać na 7 to będę musiała o 5 wstawać i ciekawe o której bede w domu bo na nasze osidle w godzinach szczytu w tej chwili cieżko dojechac:) no ale mam zamiar do końca sierpnia wychodzić z pracy o 14:) to może choć trochę ominę korki:)
Cieszę się że Alanek zdrowy, nasz maluch oprócz jedej nocy z katarem i jedej z gorączką to też nie choruje, odpukać:)
Bogusiu witaj:) widzę że też z Gdańska jesteś:)
Pati macierzyński skończył Ci się dopiero dziś? po suwaczku widzę, że Twój maluch troszkę starszy od mojego, a mi 22 tygodnie macierzyńskiego skończyły się równo jak Jaś miał 5 miesięcy czyli 27 stycznia, dziś drugi dzień już jestem na urlopie i do pracy też wracam 14 marca... A mój maluch śpi całą noc chyba po tatusiu bo z niego też niezły spioch:)
Lobelia ja poprosiłam dziś moją mamę to kupiła w lidlu w Pucku jasiowi rajstopki:) i nawet był wybór, nie wiem jak z pieluchami, bo my zrobiliśmy zapas w realu, tam pampki były (chyba ta promocja jeszcze jest) za 43zl ale mamy karte payback i wtedy za kazda paczkę dostawalo sie 500punktów=5zl; kupilismy 4 paczki wiec nabiło nam na karte 20zł i mozna to wykorzystac w realu:) Wszystkiego najlepszego dla Basi z okazji pół roczku:) i fajnie że wypad do pizzeri się udał:) My chyba też musimy z małym zacząc wychodzić w takie miejsca:) bo nie pamiętam kiedy gdzieś wyszłam razem z mężem, nie licząc spacerów:)
A u nas dziś spokojnie, dwie godzinki spędziłam z Jasiem na dworzu, potem maluchem zajął się tata, a ja mogłam popracować, jeszcze tylko 2 tyg mi zostały do oddania projektu a sporo do zrobienia, no ale moze dam radę:) a od jutra będzie już smutno bo mojemu mężowi dziś sie kończy L4 i jutro idzie do pracy:-(

Madzia ja też zazdroszczę koleżankom które chodzą w ciąży, nawet jak widzę obce babki to się rozczulam. Marzę o kolejnej ciąży i 2 dziecku..
GSC Gratulacje dla Oliwki za postępy kulinarne :-) Mój maluch uwielbia bawic się pieluchami i czystą i brudną , a najbardziej lubi je "jeśc":-D
Natka ja właśnie czekam bo zamowiłam na allegro kubek tommee tippee Explora 6+ ciakwe czy małemu przypadni do gustu.
agulek kaszkę manną przed wieczornym jedzeniem podajesz łyżeczką, bo zastanawiam się czy nie można zrobic rzadszek i podac butlą?? Głos 228 oddany :-)
Bombusia no i jak samopoczucie przed powrotem do pracy??;-)Do mnie dzis dzwoniła dziewczyna, ktora mnie zastepuje w pracy i pytala kiedy wracam, powiedziałam , że najprawdopodobniej po wykorzystaniu bieżącego urlopu. Mam wyrzuty sumienia, bo nie mogę jej powiedziec że planuję wychowawczy na kilka miesięcy:zawstydzona/y:i będzie mogła jeszcze pracowac spokojnie przez ten czas.:zawstydzona/y::-(
Byłam w lidlu po skarpety, tego to akurat rzucili bardzo dużo, natomiast pampersów nie było wcale, mamusie wściekłe latały i pytaly o nie obslugę:angry:
W końcu zaczynamy planowac chrzciny, zastanawiam się jak ubiorę malca bo nie chcę żadnych garniturków itp kupowac. No i przy tej okazji zastanawiam sie nad małą sesją foto dla naszej 3, ciekawa jestem jaki to może byc koszt? Robiłyście sobie?

Czesc mamulcie!!!;-)
dzis egoistycznie bom znowu wku....ona:wściekła/y::angry: musze sie wyzalic no kurcze!!! planuje wyjazd do Polski w marcu na 50te urodziny mojej maminy i juz od dluzszego czasu lukalam za biletami na samolocik Ryanair do Bydgoszczy i cholera lukam i lukam i czekam az pojawia sie bilety na kwietnia bo planuje 2 tygodnie zostac w Polsce i nie ma :no: i ku.....wa co sie okazalo ze ta cholerna firma juz nie bedzie latala do Bydgoszczy od kwietnia a zalezalo mi strasznie bo z mlodym lece sama wiec dla mnie w tym momencie czas jest najwazniejszy nosz :angry: cholera no . no i teraz musze leciec do gdanska:-( a z gdanska jeszcze do Bydgoszczy autem, jestem ciekawa jak mlody to zniesie . wogole jestem przerazona faktem ze bede sama z mlodym. jak latalam samiuska to wsio bylo mi obojetne a teraz mam takiego cykora ze szkoda slow. ja , mlody ,wielka walizka, wozek i bagaz podreczny bedzie "weslo":baffled:

A tak co u nas dzisiaj skonczylismy 6 miesiecy :-) jejus a wydaje sie ze tak nie dawno stekalam w tej wannie jak mi maluszek "wyplynal" pod woda:-D
Dzisiaj pierwszy raz jedlismy rybke lososia i byla pyyyyszna mam nadzieje ze mlody polubi rybki bo sa zdrowe, no i zalapal dzisiaj niekapka super siesze sie. Niom to tyle :sorry2:buziam mamulki i pozdrawiam

jeszcze mi sie przypomnialo a propo Lidla :-D ja zawsze sprawdzam sobie w necie na stronach moich sklepow m.in tez Lidla co "rzuca" i jak wiem ze bedzie cos ciekawego to hiihihih punkt 8.00 nie pozniej :-D stoimy przed sklepem jak "homolki" z masa innych homolkow, przypominaja mi sie czasy "dluuugich kolejek"a juz wogole jak maja miec jakies dzieciece bajery:tak: bo po poludniu to wiemy ze nie mamy po co jechac hahaha no usmac sie mozna no ale tak jest prznajmniej u mnie:tak: bywa tez tak ze dajemy cynk do ciotki czy tesciowej i jest zawsze haslo"akcja lidl lub akcja .....":-D

Ostatnia edycja:
To faktycznie z tym Lidlem odwalili kiche z pieluchami jak nikt nie mogl tego dostac ;/

Madzia_83 dziekuje :) i 3maj sie cieplutko! Poradzisz sobie z tym projektem :-)

Misssi - brudna tez?:D o tego nie slyszalam i jesc?:D oooohh to musi niezle wygladac hihi :-D A co do sesji to tez chcialabym bardzo w trojke zrobic sobie gdzies. Tez jestem ciekawa jaki to koszt :-)

Ale jestem zla i smutna :-( Pokazalam mojej kolezance fotke Oliwii i powiedziala ze wyglada jak ufoludek ... akurat na tym zdjeciu co wyslalam jej bo takto mowi ze jest ladna i slodka.. ale jednak mimo wszystko smutno mi sie zrobilo bo uwazalam ze slodko wyszla na tym zdjeciu.. i na dodatek uchwycilam moment kiedy sama siedziala doslownie sekundke. Bo ogolnie nie sadzam jej..
Wy tez tak uwazacie jak ona?
SDC11288.jpg

reklama
Ja tak nie uważam, szczerze, Twoja Olwicia wygląda przesłodko na tym zdjeciu, ma prześliczne spojrzenie no i pozycja ekstra :)
koleżanka na pewno nie chciala zrobic Ci przykrosci, pewno tak tylko walnęła bezmyślnie, nie przejmuj się:-)

Do góry