reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

hej, ja ledwo ogarniam wszystko
Mój M chory juz 2 tyg, ma ciągle gorączkę ok 39st, drugi antybiotyk, ale mam nadzieję, że już będzie poprawa, bo w środe wylatuje w delegację na tydzień.
za to mnie rozłożyło, smarkam i boli mnie gardło, przeziębiłam się, albo od M zaraziłam. Lila też na lekki katarek i się budzi w nocy.

od dwóch dni sukces: Lila nauczyła się pić z butelki - wygrał Nuk - no i jeszcze zassała z niekapka Canpola, więc spoko. No i wczoraj ok 19 zjadła kaszkę ryżową łyczeczką, potme po kąpieli po 20 troszkę cycka, usnęła i ok 22 sie zbudziła i wypiła z butelki 120ml ( a zwykle nie pije o tej porze już) - no to ja zadowolona, ze może pospi mi do 5-6 a ona sie budziła o 1, potem nie spałą od 2 do 3 , jak i potem jadła jeszcze o 6 i wstała po 7. a ja nietomna.

Starszak w domu tez bo chory był, więc ja mam też sajgon, i nerwówkę, juz od poniedziałku Konrad do przedszkola bez gadania.. będe go woziłą z małą żeby tylko mieć trochę spokoju.

Zaczęłam szukać spacerówki/parasolki i byłam w hurtowni, mój wybór to na razie Delti Dot - parasolka, ale taka bardziej zabudowana, ma posłuzyć jeszcze przynajmniej 2 lata i w zimie dziecku nie może zawiewać. Szkoda, że taki ubogi wybó kolorów.
Mam wprawdzie spacerówkę z mojego Boldera - ale to na spacerki koło domu po wertepach itp, a tamta to do auta i do miasta. Teraz jeszcze uzywam mojej starej spacerówki Graco, bo na nią nakładam fotelik samochodowy, ale jak mała wyrośnie z nosidełka to taka mniejsza soaceróka niezbędna.
też juz kolajną zmianę rozmiarówki zaczynamy - Lilka rośnie szybko i musiałąm na lumpach zaopatrzyć się w kilka body z długim rękawem. W biedronce były fajne kurteczki za 10zł i kupiłam jej różową i błekitną. juz mała nie "chodzi" w kombinezonach, Butki ma z Pepco takie z kożuszkiem na rzepę za 24zł, ale skubana skopuje jak tylko jej założę.. czasami chwilę wytrzyma.

Lilka w dzień juz prawie nie cyca, czasami jej dam do popicia, żeby trochę przeciwciał łyknęła. a tak to kaszki, owocki, obiadki. No i po MM to taka ładna kupka.. serio.. dawno takiej nie miała na cycku.
a ja od 2 tygodni dietuję się, w większości na Dukanowskich przepisach z tym, że jem codziennie warzywa. nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu, chleba. Robię pieczywo wg Dukana, i jem sporo jaj i ryb, i drobiu, nabiału,który bardzai lubie i zawsze jadłam dużo a tym, ze teraz odtłuszczony. Wynik taki, że spadło mi na razie 3 kg, i mam nadzieję, że będzie spadać dalej bo mam jeszcze 20kg do zrzucenia. daję sobie na to czas do lata, spokojnie po 1kg /tydz. Trzymajcie kciuki za mnie:)
przez to tez zaniedbuję BB bo siedze na forum Dukana i szukam przepisów - można całkiem normalnie pojeść a bezkarnie.

małą spi w dzień jakos niechętnie i jak się uda ją na dwie drzemki połózyć to sukces.

Trzymajcie się dziewuchy:) sorki ze tak tylko o sobie, ale czasu na wszystko brakuje.
patki

Edit: Andzia - oo właśnie mi sie przypomniało, że tez mam taki walec dmuchany z grzechotkami w środku - ide poszukac i nadmuchac. Bo mała się już na macie nudzi. zreszta od razu sie przekręca na brzuch i sie denerwuje bo nie wie co dalej:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj dzionek w miare:)
Oliwcia wlasnie sie bawi i niedlugo bedzie zasypiac:) mam nadzieje ze znowu cala noc przespi :) I juz sie wyreguluje jej wszystko:D

andzia1987 - suppper zabawa ze synkiem:D musze kupic takie cos:) Ahh i super koszyczki !! uwielbiam koszyczki:D eheh

MiriannaK - kochana a kiedy byly w biedronce te kurteczki za 10zł? ja tez chce:D! hehe ja mojej kupilam kurteczke ladna w realu za 50zł :) zimowa z kapturem:) bialo rozowa:)

madzia ja nie moge oglądac pierwszych fotek mojego Smerfa bo odrazu ryczę tak mi szkoda że już taki duży, no i że te chwilę już nidy nie powrócą :( sernik powiadasz? ja zasadzam się na sernik "Śliwka w czekoladzie" może zmobilizuję sie i upiekę na urodziny małego na czwartek, tylko troche roboty jest.
pati zostawie sobie max 5 dni a jak będzie potrzebne wolne to na L4 :-)
agulek Marcinek idzie jak burza w głosowaniu, zaraz 200 głosow będzie. a co jest do wygrania, bo nie chce mi się czytac??;-)
andzia ekstra Gabik cwiczy, super stolik z koszykami :-)
Mirianna spacerówka gites majonez, Pajka ma taką, wstawiała fotki niedawno.
GSC Na pewno się wyreguluje Oliwcia ze snem, mój bąbelek juz ładnie zasypia o stałych porach i od 19:30-20 mam labę:-)
Bombusiu zdrowa już??
Dziewczyneczki robiłam dzisiaj rogaliki francuskie z czekoladą, pycha! juz zjedzone. Od poniedziałku atakuje lidla, skarpetek musze dokupic a będa ładne w promocji. Dzisiaj wygrywam 6 w Totka ;-):-D
Dobrej nocy :-) Całuski

Witam Kobialki kochane!!!!
Niom musze sie pochwalic no mamy zymba:-D w koncu!!!!!! dzisiaj rano "Prezes" znalazl ,dolna prawa jedyneczka sie przebila , wiec chcac nie chcac atmosfera sie dzisiaj polepszyla wiem ze chwilowo bo nazbieralo sie ale co tam w koncu takie wydarzenie :-D kurna no i kiecki nie dostane no i przez to ze tak trabilam o tym zwyczaju to musialam ja mu cos kupic:evil:
Oczywiscie szczoteczki ( z rossmana bardzo fajne) do zabkow i pasta juz zakupiona ( elmex od 1 zebola do 6 roku, pasta jest mietowa wiec jestem ciekawa jak mlody na taki smak zareaguje).
My caly czas trenujemy z kubkiem niekapkiem (avent) ale mlody tylko bawi sie tym dziubkiem kurcze mam nadzieje ze zalapie chce po malutku od butli odzwyczajac.

I mam do was pytanie tylko matko kochana zeby nie bylo jak z pomidorowa i klopsikami:zawstydzona/y:;-), bylam dzisiaj w polskim sklepie i kupilam sobie chrupki kukurydziane ja uwielbiam od czasu do czasu to taki smak dziecinstwa hehe , nio i tak sie zastanawiam czy mozna takim maluchom jak nasze das posmakowac takie chrupeczki czy lepiej nie no bo jak czytam sklad to tam kurcze jest sol a wiadomo ze sol odpada co myslicie? tylko nie bijcie mnie za to:sorry2:

Hej Dziewczyny,
Missi Marcinek idzie jak burza również dzięki Wam :-) a do wygrania są kaszki Bobovita, może się uda :-) rogaliki powiadasz mniammm ja nie mam talentu cukierniczego ;-) dla mnie to takie sypane szarlotki są gites :-) Mój M też ma nakazane jutro odwiedzić lidla, głównie po pieluchy, śliniaki a może i skarpetki.
Jakiej długości stopy mają Wasze Maluchy? Marcin ma troszkę ponad 10 cm i chyba długą:szok:
Lea jeśli chodzi o takie zwykłe chrupi kukurydziane, to ja niedawno dałam jedną Marcinkowi i miałam z Niego ubaw. Dotykał ją językiem i przyczepiała Mu się do warg, a On robił takie śmieszne minki. Rozpuściło Mu się troszkę, więc lekko zasmakował;-)Dawałam tylko raz, bo nie wiem, czy to nie za wcześnie, bo to w sumie z glutenem (choć są też bez).
GSC cała nocka przespana?! Fajnie Ci:-)
Zaraz idę na rosołek ugotowany przez M, potem będziemy się szykować na spacerek całą rodzinką:-)może odezwę się później, miłego dnia!

Ponawiam prośbę o głosowanie, dzięki!
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Hejka maliny!!!!:-)

andziu no extra to byc!!!!!!!!!! ja musze tez kupic ten wałek gdzie to nabyłas Mamuska??? bom zapomniała:zawstydzona/y:;-) a jakie bąki idą nie??? jak sie tak cwiczy:-D nasz wali az huczy naszej kochanej rehabilitantce:-p
MiriannaK ja jestem znów na Dukanie 4 dzień i Ty mi tu Mamuśka pisz jakies dania co jesz;-), chetnie skorzystam:tak:ja zrobiłam tak:5 dni faza uderzeniowa , a potem 1/1 czyli jeden dzień bez warzyw i jeden z warzywami taki mam plan:-) zostały mi 3 tyg. zanim wrócę do pracy wiec musze sie sprężyc:wściekła/y::-p:baffled:....współczuje chorób i zdrówka zycze:-)..kurtki po 10 zł:szok::szok::szok:tak to jest jak chłop chodzi po zakupy z kartką w łapce:wściekła/y::angry:ja nic nie wiem:baffled:
Misssi dziękuje ja juz zdrowa:-) i Ty mi tu Mamuska nie pisz o rogalikach z czekoladą, bo jak wezmę pacha i przyrżnę w tą chudą dupinę zapewne:-pto zobaczysz;-)ja byc na diecie i nieT takich jedzonek:-(.....a w Lidlu fakt duuuzo promocji ma byc:tak:
Lea no spoko loko mój juz jadł chrupeczki kukurydziane luzik, tylko ja nie daje do rączki, bo on kmieć 6 zębów i odgryzł wieeelki kawał jak dałam:szok::szok::-D (daje ciutke do pomlaskania) i z marchewką to samo zrobił, daj mu tez surową zimną marchewkę do ciućkania, ulga dla dziąseł mój juz nie moze , bo przegryza:baffled::baffled:
agulek miłego spacerowania u mnie poszedł dzis M sam:-p ja daje gluten codziennie wiec luzik chrupki;-)

AAAAAAAAAAA zeby nie było ze makaron itp. to ja juz dałam jedną łyzeczkę budyniu do spróbowania (na zwykłym mleku) i mojego jogurtu owocowego to ze 4x po 1 łyzeczce mina bezcenna:-Dwiem , ze krzywdy mu nie zrobie 1 łyzeczką, a niech tez cos juz z tego zycia ma:-p.......ale moj synus na szczęscie nie miał do dzis jednej malusieńkiej krostki na ciele i brzunio ok no i kupki super:-)

Ostatnia edycja:
Czesc kochane:) Ja tak na szybko bo zaraz goscie przychodzA:)
Malutka aniolek! Ok 21:40 usnela wczoraj i spala do 2 na cyca i pozniej do 9 spala!:D chyba jej sie na prawde juz wyregulowalo i wie ze noc jest od spania a nie od zabawy :-D

Pozniej jeszcze napisze bo cisto musze wyjac i takie tam:) buziaki i mielgo dzionka!:D

a takie jeszcze pytanko :) Co z Ehtele i Ciamajdka? Jakos nie widze zeby pisaly i zdjec tez nie widzialam wielu dzidziolkow :(
Ehtele to chyba nie widzialam wcale:(

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny:)
Andzia Zdjęcia Gabrysia na wałku super:)
MiriannaK współczuję szpitala w domku, dużo zdrówka dla Was wszystkich. Po opini Pajki o wózku Delti Dot też myślimy o jego kupnie:) mamy też spacerówkę od Jumpera ale cały wózek zajmuję strasznie dużo miejsca w bagażniku, więc też pomyśleliśmy że Jumper by był do jeżdzenia po osiedlu i okolicach, a do wyjazdów gdzieś dalej nowa spacerówka:). Niedlugo wiosna więc napewno będziemy częściej gdzieś wyjeżdzać i też w dalesze trasy więc większa przestrzeń w bagażniku by się nam przydała. Powodzenia w diecie:) trzymam kciuki, ja powinnam ograniczyć słodyczę ale jakoś nie potrafię:zawstydzona/y:
Misssi ja też dziś już uprzedziłam mamę że mają być fajne żeczy dla maluszków w lidlu i ma jutro zobaczyć:-) czasem żałuję, że mieszkam na obrzeżach Gdańska, wszędzie daleko a u rodziców w Pucku to pod nosem maja lidla, biedronke i wogle wszystko, z małym to idąc na spacer bym wszystko załatwiła a tu niestety mąż musi wziąśc wolne jak ja mam coś do załatwienia:). No mi też robi się smutno jak wspominam sobie Jasia takiego maleńskiego:) teraz dwie kuzynki i dwie kolezanki sa w ciazy:) dwie beda rodzić jakoś początek lipca a dwie pod koniec września i troszkę im zazdroszczę:) chyba za jakiś czas trzeba będzie sie postarać o drugiego szkraba:-D
Lea gratulację z okazji pierwszego ząbka, no i szkoda, że to nie ty go wypatrzyłaś. A co do chrupek no to nasz Jaś jeszcze nie próbował, ale skończył parę dni temu dopiero 5 miesięcy:) myślę, że za jakiś czas też mu dam jedną chrupkę do posmakowania:) Moja kuzynka swojej córce dawała jak ta miała 5,5 miesiąca:)
Agulek trzymam kciuki, żeby Marcinkowi udało się wygrać kaszki:) i spacerek pewnie był udany, ja też najbardziej lubie jak idziemy na spacer w trójkę:) A stopę Jasia zmierzę:-D bo nawet nie wiem ile ma cm, jak się urodził to pani która go ubierała stwiedziła, że ma długie nogi i duże stopy, teraz nogi nadal są długie ale stopy już bardziej proporcjonalne, ale z ciekawości zmierzę jutro jak mały wstanie:-D A no i my też już jemy zupki z dodatkiem kaszki mannej:) a od jutra będziemy probować jeść mięsko:)
Bombusi super że Alanek tak dobrze toleruję wszystkie nowe rzeczy, u nas dwa dni temu wyskoczyło sporo takich maleńkich czerwonych punkcików na brzuchu i za bardzo nie wiem po czym, choc zjadłam patasie mleczko, moze to przez to, ale czekoladne już wcześniej jadłam i nic małemu nie było.Dziś już uczulenie było mniej widoczne, zobaczymy jak będzie rano. Jeszcze z tydzień i bedę małego przyzwyczajać do MM i może będę go karmić rano i wieczorem jak się uda, choc jak pójdę do pracy to zostaję przy wersji że go karmię i mam zamiar do końca sierpnia wychodzić do domku po 7 godzinach:-D
GSC nasz Jaś też wie że w nocy się spi:) zasypia nam ok 21 i spi do 6 rano, troszkę zję i potem biorę go do siebie do łóżka i jeszcze śpimy do 9:)

A my dziś pojechaliśmy rano tak 15 km za Puck do mojej babci, była dziś msza za mojego dziadka i po kościele był obiad i kawka u babci:) z Jasiem było 15 osob:) No i mały na początku płakał bo wszyscy go osaczyli:-D ale potem już przywykł i był grzeczny, tylko mały wstydzioch z niego się zrobił:). Dziś pierwszy raz Jaś na spacerku był w spacerówce i mu się podobało, wkońcu miał dużo miejsca i mógł się wyciągnąć:) W domku byliśmy o 19, więc cały dzień w rozjazdach ale było bardzo miło:) No a teraz do pracy się biorę bo 15 lutego muszę oddać projekt a jeszcze sporo zostało mi do zrobienia:)

reklama
hej, ja ledwo ogarniam wszystko
Mój M chory juz 2 tyg, ma ciągle gorączkę ok 39st, drugi antybiotyk, ale mam nadzieję, że już będzie poprawa, bo w środe wylatuje w delegację na tydzień.
za to mnie rozłożyło, smarkam i boli mnie gardło, przeziębiłam się, albo od M zaraziłam. Lila też na lekki katarek i się budzi w nocy.

od dwóch dni sukces: Lila nauczyła się pić z butelki - wygrał Nuk - no i jeszcze zassała z niekapka Canpola, więc spoko. No i wczoraj ok 19 zjadła kaszkę ryżową łyczeczką, potme po kąpieli po 20 troszkę cycka, usnęła i ok 22 sie zbudziła i wypiła z butelki 120ml ( a zwykle nie pije o tej porze już) - no to ja zadowolona, ze może pospi mi do 5-6 a ona sie budziła o 1, potem nie spałą od 2 do 3 , jak i potem jadła jeszcze o 6 i wstała po 7. a ja nietomna.

Starszak w domu tez bo chory był, więc ja mam też sajgon, i nerwówkę, juz od poniedziałku Konrad do przedszkola bez gadania.. będe go woziłą z małą żeby tylko mieć trochę spokoju.

Zaczęłam szukać spacerówki/parasolki i byłam w hurtowni, mój wybór to na razie Delti Dot - parasolka, ale taka bardziej zabudowana, ma posłuzyć jeszcze przynajmniej 2 lata i w zimie dziecku nie może zawiewać. Szkoda, że taki ubogi wybó kolorów.
Mam wprawdzie spacerówkę z mojego Boldera - ale to na spacerki koło domu po wertepach itp, a tamta to do auta i do miasta. Teraz jeszcze uzywam mojej starej spacerówki Graco, bo na nią nakładam fotelik samochodowy, ale jak mała wyrośnie z nosidełka to taka mniejsza soaceróka niezbędna.
też juz kolajną zmianę rozmiarówki zaczynamy - Lilka rośnie szybko i musiałąm na lumpach zaopatrzyć się w kilka body z długim rękawem. W biedronce były fajne kurteczki za 10zł i kupiłam jej różową i błekitną. juz mała nie "chodzi" w kombinezonach, Butki ma z Pepco takie z kożuszkiem na rzepę za 24zł, ale skubana skopuje jak tylko jej założę.. czasami chwilę wytrzyma.

Lilka w dzień juz prawie nie cyca, czasami jej dam do popicia, żeby trochę przeciwciał łyknęła. a tak to kaszki, owocki, obiadki. No i po MM to taka ładna kupka.. serio.. dawno takiej nie miała na cycku.
a ja od 2 tygodni dietuję się, w większości na Dukanowskich przepisach z tym, że jem codziennie warzywa. nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu, chleba. Robię pieczywo wg Dukana, i jem sporo jaj i ryb, i drobiu, nabiału,który bardzai lubie i zawsze jadłam dużo a tym, ze teraz odtłuszczony. Wynik taki, że spadło mi na razie 3 kg, i mam nadzieję, że będzie spadać dalej bo mam jeszcze 20kg do zrzucenia. daję sobie na to czas do lata, spokojnie po 1kg /tydz. Trzymajcie kciuki za mnie:)
przez to tez zaniedbuję BB bo siedze na forum Dukana i szukam przepisów - można całkiem normalnie pojeść a bezkarnie.

małą spi w dzień jakos niechętnie i jak się uda ją na dwie drzemki połózyć to sukces.

Trzymajcie się dziewuchy:) sorki ze tak tylko o sobie, ale czasu na wszystko brakuje.
patki

Edit: Andzia - oo właśnie mi sie przypomniało, że tez mam taki walec dmuchany z grzechotkami w środku - ide poszukac i nadmuchac. Bo mała się już na macie nudzi. zreszta od razu sie przekręca na brzuch i sie denerwuje bo nie wie co dalej:)

ja tylko na chwilke witam bo humoru brak na pisanie...

Spacerówkę Dot Delti mam i polecam :) jest rewelacja Sebul w niej jeździ :)

Do góry