reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej, ja ledwo ogarniam wszystko
Mój M chory juz 2 tyg, ma ciągle gorączkę ok 39st, drugi antybiotyk, ale mam nadzieję, że już będzie poprawa, bo w środe wylatuje w delegację na tydzień.
za to mnie rozłożyło, smarkam i boli mnie gardło, przeziębiłam się, albo od M zaraziłam. Lila też na lekki katarek i się budzi w nocy.

od dwóch dni sukces: Lila nauczyła się pić z butelki - wygrał Nuk - no i jeszcze zassała z niekapka Canpola, więc spoko. No i wczoraj ok 19 zjadła kaszkę ryżową łyczeczką, potme po kąpieli po 20 troszkę cycka, usnęła i ok 22 sie zbudziła i wypiła z butelki 120ml ( a zwykle nie pije o tej porze już) - no to ja zadowolona, ze może pospi mi do 5-6 a ona sie budziła o 1, potem nie spałą od 2 do 3 , jak i potem jadła jeszcze o 6 i wstała po 7. a ja nietomna.

Starszak w domu tez bo chory był, więc ja mam też sajgon, i nerwówkę, juz od poniedziałku Konrad do przedszkola bez gadania.. będe go woziłą z małą żeby tylko mieć trochę spokoju.

Zaczęłam szukać spacerówki/parasolki i byłam w hurtowni, mój wybór to na razie Delti Dot - parasolka, ale taka bardziej zabudowana, ma posłuzyć jeszcze przynajmniej 2 lata i w zimie dziecku nie może zawiewać. Szkoda, że taki ubogi wybó kolorów.
Mam wprawdzie spacerówkę z mojego Boldera - ale to na spacerki koło domu po wertepach itp, a tamta to do auta i do miasta. Teraz jeszcze uzywam mojej starej spacerówki Graco, bo na nią nakładam fotelik samochodowy, ale jak mała wyrośnie z nosidełka to taka mniejsza soaceróka niezbędna.
też juz kolajną zmianę rozmiarówki zaczynamy - Lilka rośnie szybko i musiałąm na lumpach zaopatrzyć się w kilka body z długim rękawem. W biedronce były fajne kurteczki za 10zł i kupiłam jej różową i błekitną. juz mała nie "chodzi" w kombinezonach, Butki ma z Pepco takie z kożuszkiem na rzepę za 24zł, ale skubana skopuje jak tylko jej założę.. czasami chwilę wytrzyma.

Lilka w dzień juz prawie nie cyca, czasami jej dam do popicia, żeby trochę przeciwciał łyknęła. a tak to kaszki, owocki, obiadki. No i po MM to taka ładna kupka.. serio.. dawno takiej nie miała na cycku.
a ja od 2 tygodni dietuję się, w większości na Dukanowskich przepisach z tym, że jem codziennie warzywa. nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu, chleba. Robię pieczywo wg Dukana, i jem sporo jaj i ryb, i drobiu, nabiału,który bardzai lubie i zawsze jadłam dużo a tym, ze teraz odtłuszczony. Wynik taki, że spadło mi na razie 3 kg, i mam nadzieję, że będzie spadać dalej bo mam jeszcze 20kg do zrzucenia. daję sobie na to czas do lata, spokojnie po 1kg /tydz. Trzymajcie kciuki za mnie:)
przez to tez zaniedbuję BB bo siedze na forum Dukana i szukam przepisów - można całkiem normalnie pojeść a bezkarnie.

małą spi w dzień jakos niechętnie i jak się uda ją na dwie drzemki połózyć to sukces.

Trzymajcie się dziewuchy:) sorki ze tak tylko o sobie, ale czasu na wszystko brakuje.
patki

Edit: Andzia - oo właśnie mi sie przypomniało, że tez mam taki walec dmuchany z grzechotkami w środku - ide poszukac i nadmuchac. Bo mała się już na macie nudzi. zreszta od razu sie przekręca na brzuch i sie denerwuje bo nie wie co dalej:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj dzionek w miare:)
Oliwcia wlasnie sie bawi i niedlugo bedzie zasypiac:) mam nadzieje ze znowu cala noc przespi :) I juz sie wyreguluje jej wszystko:D

andzia1987 - suppper zabawa ze synkiem:D musze kupic takie cos:) Ahh i super koszyczki !! uwielbiam koszyczki:D eheh

MiriannaK - kochana a kiedy byly w biedronce te kurteczki za 10zł? ja tez chce:D! hehe ja mojej kupilam kurteczke ladna w realu za 50zł :) zimowa z kapturem:) bialo rozowa:)

madzia ja nie moge oglądac pierwszych fotek mojego Smerfa bo odrazu ryczę tak mi szkoda że już taki duży, no i że te chwilę już nidy nie powrócą :( sernik powiadasz? ja zasadzam się na sernik "Śliwka w czekoladzie" może zmobilizuję sie i upiekę na urodziny małego na czwartek, tylko troche roboty jest.
pati zostawie sobie max 5 dni a jak będzie potrzebne wolne to na L4 :-)
agulek Marcinek idzie jak burza w głosowaniu, zaraz 200 głosow będzie. a co jest do wygrania, bo nie chce mi się czytac??;-)
andzia ekstra Gabik cwiczy, super stolik z koszykami :-)
Mirianna spacerówka gites majonez, Pajka ma taką, wstawiała fotki niedawno.
GSC Na pewno się wyreguluje Oliwcia ze snem, mój bąbelek juz ładnie zasypia o stałych porach i od 19:30-20 mam labę:-)
Bombusiu zdrowa już??
Dziewczyneczki robiłam dzisiaj rogaliki francuskie z czekoladą, pycha! juz zjedzone. Od poniedziałku atakuje lidla, skarpetek musze dokupic a będa ładne w promocji. Dzisiaj wygrywam 6 w Totka ;-):-D
Dobrej nocy :-) Całuski

Witam Kobialki kochane!!!!
Niom musze sie pochwalic no mamy zymba:-D w koncu!!!!!! dzisiaj rano "Prezes" znalazl ,dolna prawa jedyneczka sie przebila , wiec chcac nie chcac atmosfera sie dzisiaj polepszyla wiem ze chwilowo bo nazbieralo sie ale co tam w koncu takie wydarzenie :-D kurna no i kiecki nie dostane no i przez to ze tak trabilam o tym zwyczaju to musialam ja mu cos kupic:evil:
Oczywiscie szczoteczki ( z rossmana bardzo fajne) do zabkow i pasta juz zakupiona ( elmex od 1 zebola do 6 roku, pasta jest mietowa wiec jestem ciekawa jak mlody na taki smak zareaguje).
My caly czas trenujemy z kubkiem niekapkiem (avent) ale mlody tylko bawi sie tym dziubkiem kurcze mam nadzieje ze zalapie chce po malutku od butli odzwyczajac.

I mam do was pytanie tylko matko kochana zeby nie bylo jak z pomidorowa i klopsikami:zawstydzona/y:;-), bylam dzisiaj w polskim sklepie i kupilam sobie chrupki kukurydziane ja uwielbiam od czasu do czasu to taki smak dziecinstwa hehe , nio i tak sie zastanawiam czy mozna takim maluchom jak nasze das posmakowac takie chrupeczki czy lepiej nie no bo jak czytam sklad to tam kurcze jest sol a wiadomo ze sol odpada co myslicie? tylko nie bijcie mnie za to:sorry2:

Hej Dziewczyny,
Missi Marcinek idzie jak burza również dzięki Wam :-) a do wygrania są kaszki Bobovita, może się uda :-) rogaliki powiadasz mniammm ja nie mam talentu cukierniczego ;-) dla mnie to takie sypane szarlotki są gites :-) Mój M też ma nakazane jutro odwiedzić lidla, głównie po pieluchy, śliniaki a może i skarpetki.
Jakiej długości stopy mają Wasze Maluchy? Marcin ma troszkę ponad 10 cm i chyba długą:szok:
Lea jeśli chodzi o takie zwykłe chrupi kukurydziane, to ja niedawno dałam jedną Marcinkowi i miałam z Niego ubaw. Dotykał ją językiem i przyczepiała Mu się do warg, a On robił takie śmieszne minki. Rozpuściło Mu się troszkę, więc lekko zasmakował;-)Dawałam tylko raz, bo nie wiem, czy to nie za wcześnie, bo to w sumie z glutenem (choć są też bez).
GSC cała nocka przespana?! Fajnie Ci:-)
Zaraz idę na rosołek ugotowany przez M, potem będziemy się szykować na spacerek całą rodzinką:-)może odezwę się później, miłego dnia!

Ponawiam prośbę o głosowanie, dzięki!
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Hejka maliny!!!!:-)

andziu no extra to byc!!!!!!!!!! ja musze tez kupic ten wałek gdzie to nabyłas Mamuska??? bom zapomniała:zawstydzona/y:;-) a jakie bąki idą nie??? jak sie tak cwiczy:-D nasz wali az huczy naszej kochanej rehabilitantce:-p
MiriannaK ja jestem znów na Dukanie 4 dzień i Ty mi tu Mamuśka pisz jakies dania co jesz;-), chetnie skorzystam:tak:ja zrobiłam tak:5 dni faza uderzeniowa , a potem 1/1 czyli jeden dzień bez warzyw i jeden z warzywami taki mam plan:-) zostały mi 3 tyg. zanim wrócę do pracy wiec musze sie sprężyc:wściekła/y::-p:baffled:....współczuje chorób i zdrówka zycze:-)..kurtki po 10 zł:szok::szok::szok:tak to jest jak chłop chodzi po zakupy z kartką w łapce:wściekła/y::angry:ja nic nie wiem:baffled:
Misssi dziękuje ja juz zdrowa:-) i Ty mi tu Mamuska nie pisz o rogalikach z czekoladą, bo jak wezmę pacha i przyrżnę w tą chudą dupinę zapewne:-pto zobaczysz;-)ja byc na diecie i nieT takich jedzonek:-(.....a w Lidlu fakt duuuzo promocji ma byc:tak:
Lea no spoko loko mój juz jadł chrupeczki kukurydziane luzik, tylko ja nie daje do rączki, bo on kmieć 6 zębów i odgryzł wieeelki kawał jak dałam:szok::szok::-D (daje ciutke do pomlaskania) i z marchewką to samo zrobił, daj mu tez surową zimną marchewkę do ciućkania, ulga dla dziąseł mój juz nie moze , bo przegryza:baffled::baffled:
agulek miłego spacerowania u mnie poszedł dzis M sam:-p ja daje gluten codziennie wiec luzik chrupki;-)

AAAAAAAAAAA zeby nie było ze makaron itp. to ja juz dałam jedną łyzeczkę budyniu do spróbowania (na zwykłym mleku) i mojego jogurtu owocowego to ze 4x po 1 łyzeczce mina bezcenna:-Dwiem , ze krzywdy mu nie zrobie 1 łyzeczką, a niech tez cos juz z tego zycia ma:-p.......ale moj synus na szczęscie nie miał do dzis jednej malusieńkiej krostki na ciele i brzunio ok no i kupki super:-)

Ostatnia edycja:
Czesc kochane:) Ja tak na szybko bo zaraz goscie przychodzA:)
Malutka aniolek! Ok 21:40 usnela wczoraj i spala do 2 na cyca i pozniej do 9 spala!:D chyba jej sie na prawde juz wyregulowalo i wie ze noc jest od spania a nie od zabawy :-D

Pozniej jeszcze napisze bo cisto musze wyjac i takie tam:) buziaki i mielgo dzionka!:D

a takie jeszcze pytanko :) Co z Ehtele i Ciamajdka? Jakos nie widze zeby pisaly i zdjec tez nie widzialam wielu dzidziolkow :(
Ehtele to chyba nie widzialam wcale:(

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny:)
Andzia Zdjęcia Gabrysia na wałku super:)
MiriannaK współczuję szpitala w domku, dużo zdrówka dla Was wszystkich. Po opini Pajki o wózku Delti Dot też myślimy o jego kupnie:) mamy też spacerówkę od Jumpera ale cały wózek zajmuję strasznie dużo miejsca w bagażniku, więc też pomyśleliśmy że Jumper by był do jeżdzenia po osiedlu i okolicach, a do wyjazdów gdzieś dalej nowa spacerówka:). Niedlugo wiosna więc napewno będziemy częściej gdzieś wyjeżdzać i też w dalesze trasy więc większa przestrzeń w bagażniku by się nam przydała. Powodzenia w diecie:) trzymam kciuki, ja powinnam ograniczyć słodyczę ale jakoś nie potrafię:zawstydzona/y:
Misssi ja też dziś już uprzedziłam mamę że mają być fajne żeczy dla maluszków w lidlu i ma jutro zobaczyć:-) czasem żałuję, że mieszkam na obrzeżach Gdańska, wszędzie daleko a u rodziców w Pucku to pod nosem maja lidla, biedronke i wogle wszystko, z małym to idąc na spacer bym wszystko załatwiła a tu niestety mąż musi wziąśc wolne jak ja mam coś do załatwienia:). No mi też robi się smutno jak wspominam sobie Jasia takiego maleńskiego:) teraz dwie kuzynki i dwie kolezanki sa w ciazy:) dwie beda rodzić jakoś początek lipca a dwie pod koniec września i troszkę im zazdroszczę:) chyba za jakiś czas trzeba będzie sie postarać o drugiego szkraba:-D
Lea gratulację z okazji pierwszego ząbka, no i szkoda, że to nie ty go wypatrzyłaś. A co do chrupek no to nasz Jaś jeszcze nie próbował, ale skończył parę dni temu dopiero 5 miesięcy:) myślę, że za jakiś czas też mu dam jedną chrupkę do posmakowania:) Moja kuzynka swojej córce dawała jak ta miała 5,5 miesiąca:)
Agulek trzymam kciuki, żeby Marcinkowi udało się wygrać kaszki:) i spacerek pewnie był udany, ja też najbardziej lubie jak idziemy na spacer w trójkę:) A stopę Jasia zmierzę:-D bo nawet nie wiem ile ma cm, jak się urodził to pani która go ubierała stwiedziła, że ma długie nogi i duże stopy, teraz nogi nadal są długie ale stopy już bardziej proporcjonalne, ale z ciekawości zmierzę jutro jak mały wstanie:-D A no i my też już jemy zupki z dodatkiem kaszki mannej:) a od jutra będziemy probować jeść mięsko:)
Bombusi super że Alanek tak dobrze toleruję wszystkie nowe rzeczy, u nas dwa dni temu wyskoczyło sporo takich maleńkich czerwonych punkcików na brzuchu i za bardzo nie wiem po czym, choc zjadłam patasie mleczko, moze to przez to, ale czekoladne już wcześniej jadłam i nic małemu nie było.Dziś już uczulenie było mniej widoczne, zobaczymy jak będzie rano. Jeszcze z tydzień i bedę małego przyzwyczajać do MM i może będę go karmić rano i wieczorem jak się uda, choc jak pójdę do pracy to zostaję przy wersji że go karmię i mam zamiar do końca sierpnia wychodzić do domku po 7 godzinach:-D
GSC nasz Jaś też wie że w nocy się spi:) zasypia nam ok 21 i spi do 6 rano, troszkę zję i potem biorę go do siebie do łóżka i jeszcze śpimy do 9:)

A my dziś pojechaliśmy rano tak 15 km za Puck do mojej babci, była dziś msza za mojego dziadka i po kościele był obiad i kawka u babci:) z Jasiem było 15 osob:) No i mały na początku płakał bo wszyscy go osaczyli:-D ale potem już przywykł i był grzeczny, tylko mały wstydzioch z niego się zrobił:). Dziś pierwszy raz Jaś na spacerku był w spacerówce i mu się podobało, wkońcu miał dużo miejsca i mógł się wyciągnąć:) W domku byliśmy o 19, więc cały dzień w rozjazdach ale było bardzo miło:) No a teraz do pracy się biorę bo 15 lutego muszę oddać projekt a jeszcze sporo zostało mi do zrobienia:)

reklama
hej, ja ledwo ogarniam wszystko
Mój M chory juz 2 tyg, ma ciągle gorączkę ok 39st, drugi antybiotyk, ale mam nadzieję, że już będzie poprawa, bo w środe wylatuje w delegację na tydzień.
za to mnie rozłożyło, smarkam i boli mnie gardło, przeziębiłam się, albo od M zaraziłam. Lila też na lekki katarek i się budzi w nocy.

od dwóch dni sukces: Lila nauczyła się pić z butelki - wygrał Nuk - no i jeszcze zassała z niekapka Canpola, więc spoko. No i wczoraj ok 19 zjadła kaszkę ryżową łyczeczką, potme po kąpieli po 20 troszkę cycka, usnęła i ok 22 sie zbudziła i wypiła z butelki 120ml ( a zwykle nie pije o tej porze już) - no to ja zadowolona, ze może pospi mi do 5-6 a ona sie budziła o 1, potem nie spałą od 2 do 3 , jak i potem jadła jeszcze o 6 i wstała po 7. a ja nietomna.

Starszak w domu tez bo chory był, więc ja mam też sajgon, i nerwówkę, juz od poniedziałku Konrad do przedszkola bez gadania.. będe go woziłą z małą żeby tylko mieć trochę spokoju.

Zaczęłam szukać spacerówki/parasolki i byłam w hurtowni, mój wybór to na razie Delti Dot - parasolka, ale taka bardziej zabudowana, ma posłuzyć jeszcze przynajmniej 2 lata i w zimie dziecku nie może zawiewać. Szkoda, że taki ubogi wybó kolorów.
Mam wprawdzie spacerówkę z mojego Boldera - ale to na spacerki koło domu po wertepach itp, a tamta to do auta i do miasta. Teraz jeszcze uzywam mojej starej spacerówki Graco, bo na nią nakładam fotelik samochodowy, ale jak mała wyrośnie z nosidełka to taka mniejsza soaceróka niezbędna.
też juz kolajną zmianę rozmiarówki zaczynamy - Lilka rośnie szybko i musiałąm na lumpach zaopatrzyć się w kilka body z długim rękawem. W biedronce były fajne kurteczki za 10zł i kupiłam jej różową i błekitną. juz mała nie "chodzi" w kombinezonach, Butki ma z Pepco takie z kożuszkiem na rzepę za 24zł, ale skubana skopuje jak tylko jej założę.. czasami chwilę wytrzyma.

Lilka w dzień juz prawie nie cyca, czasami jej dam do popicia, żeby trochę przeciwciał łyknęła. a tak to kaszki, owocki, obiadki. No i po MM to taka ładna kupka.. serio.. dawno takiej nie miała na cycku.
a ja od 2 tygodni dietuję się, w większości na Dukanowskich przepisach z tym, że jem codziennie warzywa. nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu, chleba. Robię pieczywo wg Dukana, i jem sporo jaj i ryb, i drobiu, nabiału,który bardzai lubie i zawsze jadłam dużo a tym, ze teraz odtłuszczony. Wynik taki, że spadło mi na razie 3 kg, i mam nadzieję, że będzie spadać dalej bo mam jeszcze 20kg do zrzucenia. daję sobie na to czas do lata, spokojnie po 1kg /tydz. Trzymajcie kciuki za mnie:)
przez to tez zaniedbuję BB bo siedze na forum Dukana i szukam przepisów - można całkiem normalnie pojeść a bezkarnie.

małą spi w dzień jakos niechętnie i jak się uda ją na dwie drzemki połózyć to sukces.

Trzymajcie się dziewuchy:) sorki ze tak tylko o sobie, ale czasu na wszystko brakuje.
patki

Edit: Andzia - oo właśnie mi sie przypomniało, że tez mam taki walec dmuchany z grzechotkami w środku - ide poszukac i nadmuchac. Bo mała się już na macie nudzi. zreszta od razu sie przekręca na brzuch i sie denerwuje bo nie wie co dalej:)

ja tylko na chwilke witam bo humoru brak na pisanie...

Spacerówkę Dot Delti mam i polecam :) jest rewelacja Sebul w niej jeździ :)

Do góry