reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dziekuje dziewczyny za odpowiedz:)
A jak u was z ogladaniem tv? Moja to moglaby non stop ogladaC! oczywiscie jej nie pozwalam na to ale pewnie kazde dzidzi tak reaguje bo mryga itp:) Zezloscilam sie na mojego kiedys bo mala ogladalam z 30min tv jak ja bylam na zakupach malych! No za dlugo troche.

Missi - wydaje mi sie ze trzeba podawac i tak 1kropelke na dzien wit D. Ja karmie sama piersia to daje 2 kropelki tak pediatra zalecila. wiec jak pol na pol to wydaje mi sie ze 1kropelka.
Ja juz wlasnie od tego miesiaca jestem na wychowawczym. Skonczyl mi sie wypoczynkowy i macierzynski:p I teraz za darmo siedze.. planuje do maja czerwca zostac w domu.

Mala mi ladnie spi po kapieli od 20:) chyba dzis tez super przespana nocka:) a wiec juz ide lulu bo zaraz polnoc:p aleee zaszalalam:)

Milej nocki i dzionka:*

Gorzka_Słodka_Czekolada

reklama
missi - one są generalnie przewidziane dla dzieci po 9 / 12 miesiacu. mój też tak ma, ale takie wynalazki stosuje się już u małych maluszków - tak jak miał bombusi alanek na rehabilitacji. zależy jak się tego używa ;) chodzi o to, żeby nie zostawiać bąbla samego z wałkiem, bo jeszcze się na nim przefiknie i zrobi kuku. ja małego kładę na nim na brzuszku i jeździmy do przodu, do tyłu. z czasem zaczaił, że może się sam odpychać nogami żeby ruszyć do przodu i np złapać zabawkę leżącą przed nim, także trzeba uważać.

HEJ MALINY:-)

pati ojjj tak podatek od wzbogacenia:-D:szok:to jej masakra, co prawda ja nie mam takiego kredytu, ale jazda przednia, no cóz takie zycie , najwazniejsze ,ze jest własny kąt:tak:
riba a jaki smak ma ta pasta dla Olivierka????? ale nie wiem czy u nas taką Elmex dla niemowląt kupie? hmmm moze w rossmanie?:confused: musze poszukac:-)
Misssi wit. D trzeba podawac przy MM jedną krople chociaż w okresie jesienno-zimowym kiedy nie ma słońca, ja podaje tak kazała dr...co do wychow. nie pomoge, bo nie ide:-( wiec sie nie interesowałam!....wałek kupuj kochana jak nabardziej wskazany mój ma na nim rehabilitacje:tak:
Madziu super, ze synus grzeczny, a na rączkach to juz aniołek a skąd ja to znam:-D mali terrorysci;-)ja tez cudownie wspominam pierwsze dni po porodzie było tak milusio:tak:ochhhh:-p:-p
Lea no to Prezesa krótko;-);-) pozdrawima i tulam , ale pisz co u synka nie ma lekko słońce:wściekła/y::-)
GSC mój tez lubi oglądac TV, ale nie zawsze musi byc cos fajnego na "mini-mini" to tak:baffled:

A u nas spoko.
M poszedł po większe zakupy, mieszkanko posprzątane, obiad mam zrobiony, wiec koło 12.00 na dłuzszy spacer wyruszymy:-)...pomyslcie jak byłoby fajnie jak juz byłaby wiosna ehhh sie rozmazyłam:baffled::-D

Witam sobotnio
U nas nocka ciężka, mały często się budził i płakał, właściwie nie wiem o co chodzi ale oboje z mężem wstaliśmy "z lekka" niewyspani:dry:
Taaa Madziu, Bombusiu - skąd ja to znam, na rączkach aniołek a przy próbie położenia wrzask i wyciskanie krokodylich łez:cool2: ale jak się go szybko czymś zajmie np pokaże zabawkę to już jest ok i może się bawić, mały skubaniec:tak:
Missi - pierwsze słyszę żeby urlop wypoczynkowy przy wychowawczym przysługiwał w części, z tego co wiem to masz prawo i nikt ci nie może odmówić do wykorzystania całego urlopu wypoczynkowego zarówno zaległego jak i bieżącego a potem dopiero iść na wychowawczy; jak chcesz wrócić do pracy jeszcze w tym roku to może lepiej troszkę wolnego zostawić na tzw wszelki wypadek?;-)
Madziu - ja ostatnio składałam ciuszki małego te najmniejsze i aż mi się dziwnie zrobiło, dopiero był taki malutki, kurcze ale rosną te nasze pociechy
Lea - współczuję atmosfery w domu, nie daj się;-)
My dziś dalej będziemy sprzątać, mąż zaraz jedzie na zakupy a ja z małym zostaję bo dalej pokasłuje:-( kurcze a już myślałam że mu przeszło.
Miłego dnia mamuśki

Dzięki Bombusiu :-), szkoda tylko żeśmy lżejsi o kolejną kasę, a jeszcze następne wydatki nas czekają, w sądzie, skarbówce... Najbardziej śmieszy mnie fakt zapłaty podatku od wzbogacenia, he he tak wzbogaciliśmy się o kredyt na 30 lat:eek::sorry::sorry: No ale cóż, inaczej się nie da a tym sposobem przynajmniej mamy własne 4 kąty :tak: i młody będzie miał swój pokój:-D
Co do pasty i szczoteczki to takiemu maluchowi już się myje pastą? Słyszałam że dzieciaczki tą pastę połykają :-p Ja tego tematu jeszcze nie zgłębiałam bo mój jeszcze bezzębny jest:laugh2: ale ty masz już co czyścić:laugh2::rofl2: Napisz jak wam idzie czyszczenie ;-) i jaką decyzję podejmiesz.

Pati jaki podatek od wzbogacenia?? Qurde nic na ten temat nie wiem??

Witajcie:)
GSC nasz też lubi oglądać telewizję:) szczególnie jak lecą reklamy:) jakaś fajna bajka na "mini mini" i biegi narciarskie i skoki lubi oglądac z tatą:) ale też nie pozwalamy mu za długo patrzeć się w telewizor, ale skubaniec potrafi tak się przekręcać, że sam go znajduję:)
Bombusiu no te pierwsze 2 tygodnie po porodzie to u nas były super, mały spał sobie 3 godzinki, budził się na jedzonko i znowu spał:) a teraz mały terrorysta:) no ale i tak nie mogę narzekać bo ogólnie to jest grzeczny:)
Lea trzymam kciuki, żeby atmosfera w domu się poprawiła:)
Pati to zdrówka dla Malucha, oby ten kaszelek szybko mu przeszedł, a gdzie mieszkacie w Gdyni? U nas ten podatek od wzbogacenie to niecałe 20zl było, ale zależy jaką ma się hipotekę bo my mamy kaucyjną i wtedy tle wynosi, a jak ma się zwykła to trzeba zapłacić jakiś procent od wziętego kredytu więc wtedy wychodzi więcej.
Duralex podatek od wzbogacenia chyba się placi zawsze jeśli się kupuję nieruchmość z rynku wtórnego, a jak z pierwotego to płaci się wtedy jeśli się wzięło kredyt hipoteczny i wysokość takiego podatku zależy od rodzaju hipoteki:)

A u nas nocka spokojna mały przebudził się o północy, troszkę sobię zjadł i spał do 6:30:) potem jedzonko i znów drzemka, więc wstaliśmy o 9:), obiadek też już zrobiony, mieszkanko ogarnięte, popołudniu może koleżanka wpadnie na kawkę, więc teraz muszę trochę popracować. A Jaś spędza czas z tatą:)

hej, hej. Ja tylko na chwilke. czytam na bieząco ale czasu nie ma odpisac, bo zawsze jak własnie sie za to zabieram to cos mnie odrywa:wściekła/y: i wiecie jak jest. My juz po spacerku. Basia jeszcze dosypia. Wczoraj zrobiłam szarlotkę sypaną, na która przepis podawała jedna z Was (sorrki ale juz nie pamiętam, kto a nie mam czasu sie cofnąc zeby spr). W każdym razie stokrotne dzięki bo to super ciasto. Proste i pyszne. A ja nie umiem piec ciast - nie mam do tego drygu, a to wyszło ekstra! A dzis wybieramy sie po raz pierwszy z mała do restauracji. Ciekawe jak będzie. Wybieramy się do pizzeri, gdzie jest duzo miejsca żeby postawić wóżek. My mamy fotelik samochodowy który pasuje do stelaza od wózka wiec powinno być ok.Nie chcemy jej jeszcze zabierac do marketów czy duzych centrów handlowych, ale pizzeria chyba jest ok. Zreszta niestety nie mozemy zostawic małej z żadną babcia - szkoda gadać w tym temacie... A z M w zasadzie nigdzie nie bywamy razem od urodzenia B. Dlatego dziś postanowilismy spróbowac wyjsc z mała. Czuje, ze potrzebujemy wiecej czasu razem z M, bo u nas tez pojawiaja sie jakies kryzysy...
Ściskam Was mocno, zwłąszcza wszyskie smutne i zdołowane i w kryzysach:-):-), a tez zadowolone tez cieplutko pozdrawiam i wszystkie Maluch też!! Zyczę uuuuuudanej soboty. Do miłego, pa:-)

Hej Dziewczyny,
sorry, że ja dziś tak egoistycznie ale niedawno włączyłam kompa. Weszłam na chwilę, a zaraz zabieram się za sprzątanie :-( na spacerku dziś byliśmy 1,5 h, troszkę zimno ale Marcin się wyspał, dosypiał troszkę w domu. Nie znoszę sprzątac, na szczęście M sporo mi pomaga, tylko dziś musi "przepchać" komin, więc ja muszę zacząć sama.
Trzymajcie się!

Ponawiam prośbę o głosowanie na Marcina
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

reklama
qrcze, nie mogę wrzucic filmiku. wyskakuje mi ze jakis format nie taki :/

na razie kilka zdjęć :p

DSCN0508.jpgDSCN0510.jpgDSCN0504.jpg

Do góry