reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajeczko no mój M odstawił wszystko, co pachnie, płyny po goleniu, żele pod prysznic, powiedziałam mu, że kupiłam szare mydło i tym ma się myć, tuż przed pójściem spać, a jak chce czymś zapachowym to nie przed spaniem:-)
Perfumy też odstawił, ale jeszcze przejdzie Armani Mania, jest dosyć gorzki ale Chanel Allure i Calvin Clein - fuuuuuj, a tak mi kiedyś się podobały.

Anaw, nie poddawaj się kobietko i nie trać nadziei, a skoro pragniesz dzidziulka to zacznij staranka jak już będziesz mogła. Wierzę, że jeszcze wrócisz do nas i pochwalisz się fasolinką:)
Widocznie tak miało być, Pan Bóg widocznie wolał zabrać Ci Aniołka, gorzej by było gdyby się okazało się, że Twoje maleństwo urodziło się z jakąś poważną wadą i wymaga 24 godzinnej opieki.....

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem zadowolona:tak: przyjechał Pan Rzeczoznawca i wycenił szkodę na 1670 zł a blacharz powiedział mi 400 zł:-D

Idę po jakieś jedzonko, od wczoraj mam chęć na słodkie i dżem truskawkowy z chlebuniem mmmm...:-p

U mnie już się tak wszyscy cieszą z tego dzidziolka że nawet nie chcę dopuścić złej myśli do siebie...

Kupiłam krem na rozstępy, ale wiecie co? ja to będę miała te rozstępy bo:
Po 1. mam tendencję...
Po 2. nie chce mi się smarować...:no:

Witam, Was Dziewczęta!
Mocno mnie przybiły ostatnie wydarzenia wśród nas, sama też zaczynam popadać w paranoję. Wszystkie piszecie o objawach, o mdłościach itp. a u mnie prawie nic - zdarza mi się, że trochę mi "niefajnie", ale trudno to chyba nazwać mdłościami...piersi mam niby trochę obolałe i "urośnięte", ale też nie jakoś hiper... Przytyło mi się ok. 2 kg, ale to dlatego, że wszyscy mnie rozpieszczają i non-stop podsuwają mi pod nos jakieś "smakołyki" (dla mnie wszystko smakuje podobnie - dziwnie, tekturowo...). Niby robię wszystkie badania - krew, mocz, USG (2 tygodnie temu, słyszeliśmy serduszko i gin powiedział, że wszystko jest ok), brzuszek niby też trochę widać - zawsze był idealnie płaski, a teraz zdecydowanie wystaje, ale napadają mnie jakieś czarne myśli, szczególnie, kiedy przypomnę sobie to, co często powtarzają lekarze: żeby nie przejmować się silnymi objawami, bo to znaczy, że maleństwo dobrze się rozwija... A jeśli objawy są minimalne?????? Czy któraś z Was też tak ma???????

czarne myśli to chyba normalny objaw... czy się ma objawy, czy sie nie ma to zawsze psychika robi swoje :zawstydzona/y: musimy być silne i jakoś to przetrwać...

powiem wam, że mój mąż rozpowiada całemu światu, że będzie tatusiem po raz drugi... ja kilku osobom powiedziałam, a jemu to co rusz ktoś gratuluje.. normalnie aż jestem zła na niego, przecież prędzej czy później i tak się wyda - nie trzeba trąbić o tym całemu światu... :baffled:

Aniu zapraszam cię do nas. Zawsze latwiej razem. Piszę ci priva żeby nie straszyć tu dziewczyn
Poronienia - Forum BabyBoom

Dziewczyny na prawde proszę tutaj nie panikować. będzie dobrze trzeba tak myśłeć. Niesety nie mamy wpływu na niektóre sprawy pozostaje pozytywne mysłenie

Bylam dzisiaj u ginekologa i niestety moja ciaza obumarla. Jutro mam zabieg.
Zycze wszystkim sierpniowym mamom bezproblemowej ciazy i slicznych maluszkow.
Zegnajcie

Ana tak mi przykro ...:-(
Ja ostatnio mam jakieś schizy czy wszystko z dzidziolkiem w porządku
A teraz w czwartek mam badania prenatalne i świruję ze strachu :-(

Boziu ja nie mogę myśleć o poronieniach bo popadam w panikę, już czuję lęki, dreszcze, ból, a przecież moja kruszynka jest we mnie, a ja sobie wmawiam różne rzeczy....

Ciekawe jak tam Ehtele na wizycie

Ale straszne rzeczy.Ana-przykro mi,zwłaszcza że to 2 Twoja ciąża.
Ja mam 3 dzieci i myślałam żeby mi się to przydarzyło,ale ile cierpienia by mnie czekało.Ale nie ja pierwsza jestem w takiej trudnej sytuacji.Chodzi mi o to-pracuje tylko mój mąż i utrzymujemy się z jego pensji+dodatki rodzinne i starsi mają stypendium szkolne.Mieszkamy z mamą-zawsze to coś.

reklama
Do góry