reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

hej kochane :-) weekendzik przed nami, wiec pustawo tu pewnie bedzie. moj M ma wolne, ciesze sie bardzo. dzisiaj idziemy do fryzjera z naszym psiakiem, ostatni raz przed zima, bo potem moze mu byc juz za zimno :-) pogoda zapowiada sie calkiem calkiem, mam nadzieje ze w koncu rodzinny space zaliczymy:-)
andziu - och :-) moge Cie wyreczyc w tych papierzyskach?? hehe uwielbiam papierkowa robote.
Mama Aneta - witaj kochana :-D sper, ze dostaliscie przydzial:-):-):-)
luizka - wojskowy - super. podobaja mi sie faceci w mundurach :tak: tak fajnie sie prezentuja... no i plus taki, ze szybko emerytura :-D:-D
Bombusiu - kochana, brakowalo Cie na bb wczoraj :-( bawcie sie cudnie u mamci - masz ja tak kochana jak ja :-)
olyv - swietny pomysl na podwojna korzysc :-) i malenstwo cwiczy i mamcia :-D

reklama
dzien dobry

własnie dochidzimy do siebie po nocce. mąż biedny musiał na uczelnie jechac i pewnie kima na wykładzie :p mielismy tragiczną nockę. Mały o 19 już kimał, po godzince pobudka na cyca :/ i tak do północy :/ potemponad godzina aktywności i takie seanse po 20-30 minut snu i pobudka:/ kręcil się na wszytskie strony. był nakarmiony, pielucha sucha, bruszkiem nic się nie działo. nawet humorek mu dopisywał po co którąś pobudkę śmiał się w głos. kilka razy dostałam z małej piąchy w oko albo w nos :/ myślałam, że po marudnym dniu będzie ładnie spał...marzenie...

bombusiu - mam nadzieje, że dietka działa :) pochwal się kochana efektami ;)

riba ja tez lubie porzadkowac papierzyska :p układac w teczuszkach, koszulkach itd. mam z tego jakas dziwna satysfakcje :p

zyczę udanego weekendu. ja niestety mam pracujacy bo musze konczyc zlecenie :/ mam nadzieje ze malemu przejdzie marudzenie

U nas troche rewolucji...
Wczoraj był u nas pediatra bo mała dostała gorączki i robiła zielone kupki. Przepisał nam Enterol na biegunkę i okazało się że Edytka zaczyna ząbkować, więc są małe jazdy..
Dziś już jest lepiej, ale dziąsełka ją swędzą jak cholerka... zaczyna się..:p

Dodatkowo zrobiło jej się duże odparzenie na szyjce... ehh.. jak nie urok to..

Pytałam o sterydy-nie szkodzą zupełnie przy karmieniu piersią. Mleka mam full wypas:p Ino karmić.
Z T. w porządku.."no bo jak nie my to kto?":))))

Ogólnie git, majonez i gitara:)

buziaki!!!!

Ciamajdko...ząbkowanie ?? już ?? OMG !!

A u nas zrobiło się odparzenie na pupie :/ Dwa dni z rzędu skusiłam się na nieprzeciekalność pampersów, że niby całą noc wytrzymają...a że mój Gabcio ostatnio często ciumka cyca w nocy to siusków jest potok. Nad ranem pampek ważył chyba tonę, raz poszło nogawką. No i zrobiło się czerwone między pośladkami :/ leczymy bepanthenem i wietrzymy pupolca. Od jednorazówek jak najdalej. W dzień małemu zakładam wielorazówki z wkładką z mikropolarku. Nie ma chemii a przy dupce sucho.

Dzisiaj podczas wietrzenia pupy synuś zrobił niespodziankę. Leżał w takich długich skarpetach i koszulce a pupulec goły :p zaczął robić "ijo ijo" (czyli jeść) wiec kulnęłam się obok Gabulca, wyciągnęłam cyca. Małemu momentalnie załączyło się ssanie. Żeby nie było, specjalnie położyłam go podkładzie i flanelce. No i tak sobie leżę i nagle w biodro zrobiło mi się tak ciepło...zdujdał się prosto na mamę :p

Witam wieczorową porą
Mały śpi, taty jeszcze nie ma (cały dzień praca :-() a ja zamiast się położyć buszuję po necie:sorry:
MamaAneta, luizka - trzymam kciuki za to żebyście jak najszybciej miały te swoje wymarzone M, ja z mojego jestem zachwycona (co prawda psuje to wszystko rata kredytu do spłaty przez 30 lat :baffled: ale co tam:laugh2:)
Bombusiu - podziwiam samozaparcie dietowe i życzę zadowalających wyników, miłej zabawy jutro
olyv - fajne pomysły na urozmaicenie ćwiczenia główki
Ciamajdko - ząbki już??? a ja się ostatnio zastanawiałam kiedy zaczynają iść 1 zęby u maluszków
Dziś wpadła na chwilę koleżanka (mama 9-miesięcznego maluszka), pogadałyśmy sobie, ponarzekałyśmy na facetów, mamy, teściowe :-p, przywiozła całą siatę ciuszków dla Miłoszka a ja oddałam całą siatkę z których wyrósł (niech idą dalej w Polskę;-)) Wczoraj upiekłam ciasto marchewkowe - fajne wyszło.
Mały już 3 noc z rzędu opuszcza karmienie o 12-1 w nocy, ciekawe jak będzie dzisiaj i czy mu tak zostanie. Jak mi tak 1 raz zrobił to się sama obudziłam przed nim i sprawdzałam czy wszystko ok, a spałam dzięki temu 5 godz pod rząd - po raz pierwszy od jego narodzin. Szok... Było by fajnie jak by tak zostało a nie wróciło do tego co przedtem.
Buziaki laseczki i chyba jednak uciekam do łóżka bo jak mąż wróci po 2 to pewnie się obudzę nadprogramowo:sorry:

witam sie
nic mi sie nie chce jestem nieprzytomna:( wczorajsza impreza dała mi w kość do tego wstawanie do młodego a moj małżonek spał jak zabity:p Ci faceci:) do tego od wczoraj boli mnie podbrzusze już myslałam, ze dostanę @ a tu nic.

Hejka:))))
Ja wczoraj byłam z rodzinką cały dzień u moich rodziców na imieninach u mamusi:)
Mały jak usnął o 13.00 to obudził sie o 17.30 czujecie???:szok::szok: to se odpoczełam na maxa wczoraj, potem rozrabiał do 22.00 czyli norma.
Ale je juz coraz rzadziej i mniej, w nocy jeden posiłek i czasem troche glukozy wiec sie ciesze, rano tez nie jest jakis tragicznie głodny wiec musze troche sciągać pokarm:tak:...moze schudnie dzieciątko , bo wazy 8 kg i nosi juz dawno ciuchy na 74cm:-p:szok::laugh2:!
Ciamajdko, a czy Twoja Edytka ma jakies inne dziąsełka w związku z tym ząbkowaniem??? pytam, bo ja i moja siostra miałysmy zęby jak skończyłysmy 3 m-ce i mój Alanek takie ma opuchniete teraz dziąsełka , robi wiecej kooop i sie zastanawiam czy aby jemu tez zębole nie idą, moze to dziedziczne heh, choc Adrian miał na pół roku dopiero:)

Buziam Was wszystkie, miłej niedzieli:)

reklama
Witam!
bombusiu dlaczegop nie piszesz co z wagą? Bo ja czekam i czekam. Cały dzień wczoraj zaglądałam czy jest post od Ciebie. Czekam nadal niecierpliwie. Cium

Do góry