reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochane,

U mnie bez zmian:) Olek przesypia dużą część nocki, choć dziś krócej niż zwykle bo zasnął o 19 i spał do 24 - więc 5 h, potem już co 3 h się budził:) No ale to pewnie dlatego, że zaczął spać w ciągu dnia...;) Chyba skok mu minął...

U mnie też już kończą się pielgrzymki...ostatnie odwiedziny w najbliższą sobotę...
Wczoraj mieliśmy sesje z Olkiem;)

ehh a wczoraj była moja ciocia z wujkiem i moja mama - MASAKRA - cały czas go dotykali chcieli brać na ręce - mam wrażenie, że wywrywali go sobie jak zabawkę - powiedziałam dość - ja go trzymam na rękach i tyle - nikt inny!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie mnie odbierają jako przewrażliwioną matkę ale mam to gdzieś!!

reklama
no to mam dół - mała wczoraj zanim usnęła to co pół godz na cycu. Dziś rano chciałam odciągnąc pokarm a udało się tylko 10 ml ;( a wcześniej nie było problemu z odciągnięciem konkretnej dla niej porcji 110. Musze chyba do apteki jechać kupić mleko sztuczne, bo czym ona ma żyć - jestem załamana. Wczoraj było ok a nagle trach ;( poza tym nocka spędzona na ciągłym stękaniu, żeby się wypierdziuszyć

ehtele
ja też nie lubię jak małą ktoś bierze i tak sobie podają wrrrr

Witam!

U nas nocka koszmarna,a to dlatego, ze mój synek wczoraj usnął zaraz po kąpieli czyli o 19.30 i nie obudził sie na wieczorne harce:no: wiec wypoczęty zaczał swoje wojaze od 24.00 do.......4.00 :szok::szok:, dzis z M wyglądamy jak "Rodzina Adamsów" :baffled::-pto ja juz wole jak on jest aktywny do 22.00 a potem ładnie spi, pierwsza taka nocka, na szczescie nie płakał, ale trzeba było sie nim zajmowac, oczywiscie on sobie to odespi w dzień heh:angry:!!!!!!

Niuunia łącze sie w bólu:baffled:
Ehtele u mnie na szczescie goscie nie są nadgorliwi i nie nosza maluszka:happy2:

Hejka
U mnie nocka spokojnie super...
Teraz mała o dziwo tez spi! obudzila sie o 6na jedzenie do 6:40 nie spała i pozniej lula.. do teraz... :)
Ale chyba ide ją obudzic troszke na zabawy hehe i lezenie na brzuszku bo od srody ja tak czesto klade i nic nie podnosi glowki :( martwie sie

hejka!!!!!!!!!!
u mnie niocka standardowo- mala zsnela ok 21.30 i spala do 4 a potem o 7.30 sie odudzila i zasnela dopiero kolo 9. cala noc stekala- baczki szly jk szalone. od dwoch dni raz dizennie- przewaznie wieczorkiem podaje jej herbatke koperkowa i po tym baczli super ida i mala sie tak nie meczy.
normalnie mam kryzys z karmieniem- w nocy mam duzo mleczka, rano i po poludniu tez ale wieczorem prawie nie mam mleka i mala sie nie najada. wczoraj zjadla z dwoch cyckow i byl spokoj ale nie wiem ile to potrwa. zobacze jak dzis bedzie- jak tak samo to po prostu wieczorem bede podawala butelke ze sztucznym mlekiem no bo co innego moge zrobic.
dzis jedziemy na obiad do moich rodzicow i wrocimy wieczorkirm takze z wami nie popisze za bardzo.

milej niedzieli

witam sie
u mnie nocka średnia mogłabym powiedzieć ani źle ani spokojnie tak średnio. Maly zasnął o 18:30 i obudził się dopiero o 23:30 potem o 2:30 i 5

no to mam dół - mała wczoraj zanim usnęła to co pół godz na cycu. Dziś rano chciałam odciągnąc pokarm a udało się tylko 10 ml ;( a wcześniej nie było problemu z odciągnięciem konkretnej dla niej porcji 110. Musze chyba do apteki jechać kupić mleko sztuczne, bo czym ona ma żyć - jestem załamana. Wczoraj było ok a nagle trach ;( poza tym nocka spędzona na ciągłym stękaniu, żeby się wypierdziuszyć

ehtele
ja też nie lubię jak małą ktoś bierze i tak sobie podają wrrrr

Niuunia moze wisiała na cycuchu dlatego, ze brzus ją bolał i purtaki chciała wypuścic mój Sebus czesto tak ma wystarczy, ze chwyci pierś pocyca troszkę i pierduszki mu wychodza.Ja też ostatnio myslałam,z e mam mało pokarmu bo udąło mi sie z piersi obu ściągnąć tylko 25 ml, ale wczoraj z jednej ściągnęłam za jednym posiedzeniem 50 ml

Pajkaa no moja też jak cyca ma w buzi to lepiej pierduchy idą choć wtedy czasem mocno ściska brodawkę aż boli - no ale jej ulży :-) nie chce dawać jej sztucznego mleka i siedzę czytam na necie,że może mam ten kryzys laktacyjny albo mała ma skok i dlatego taki wisi-cycol i mleko nawet nie ma kiedy więcej napłynąć - oby to było to... bo już do apteki się wybierałam

Zdjęcie-0260.jpg
A my własnie urządziliśmy kącik naszemu Alankowi.
Jak byłam w ciązy to M mówił, ze żadnych naklejek nie bedzie, w związku z tym dzis sobie pojechał do Castoramy po narzędzia, a wrócił z takimi obrazkami heh:-D:szok:dobry jest:-p!

Widze niedziela i malo postow kazda ma swoje obowiazki;p juz nie ma produkcji 15 stron dziennie jak to bylo sie w ciazy;p Teraz kazdy wolny czas to jak skarb ...czas na posprzatanie a chocby nawet umycie sie:p Ja dzis mialam znowu szkole 10h masakra wysiedziec no i co druga przerwe leciec nakaric maluszka;p Ale jakos daje rade:) Pozniej cmentarz domek troche marudzenia wieczornego(standardzik) kapiel i amku i maly lezy sobie w lozeczku i zasypia. teraz codziennie jak go wykapie i nakarmie wkladam go do lozeczka i sam zasypia tylko karuzele wlacze i nieraz trwa to fakt 1,5 h ale bez jekow kwekow zasypia bez jakiejkolwiek pomocy:) Jutro rano jade z malym do urologa ..pierwszy raz bede jechala z nim busem ciekawe jak to bedzie...no i zobaczymy co ten urolog stwierdzi o tym cewnikowaniu ...na moje nie potrzebne te cewnikowanie bo ma gora do 15 ml jak go cewnikuje a w szpitalu mial od 20-40 i wtedy zadecydowali o tym....zobaczymy ja sie nie znam :) tyle u mnie troszke sie rozpisalam heh:)

ehtele Niuunia
- mam rowniez to samo czasem nawet jak juz maly dlugo placze i
mam malo sil i tesciowa przyjdzie i chce go wziasc to mowie ze poradze sobie

Bobusiu
- boziu wspolczuje do 4 rano;0 śliczny kacik :)

reklama
Do góry