R
RiSiA
Gość
Ale podobno szczepione dzieci przechodza chorobe łagodniej.A wiadomo swinka ma straszne powikłania,szczególnie u chłopców.
Rozalko świnka jest niebezpieczna dla chłopców w wieku ok 30 roku życia bo moze doprowadzić do bezpłodności. Moj maż nie był szczepiony i chory na świnkę też nie był i ja nie zamierzam szczepić szczególnie tą szczepionką, która jest trafna można o niej sobie poczytać na necie ciekawe opinie.
To tak samo jak ze szczepionką na grypę jak się szczepiłam zawsze chorowałam na grypę a jak przestałam sie szczepić nagle przestałam chorować na grypę.
Co innego gdyby ta szczepionka dawała mi pewność, ze moj syn nie bedzie miał tych chorób. Ja byłam szczepiona na świnkę i miałam ją w wieku 17 lat i nie była ona na pewno lżejsza z powodu tego, ze byłam szczepiona wręcz przeciwnie miałam obustronnie zaatakowane ślinianki wraz z anginą ropną.Moja siostra nie była szczepiona i przeszła chorobę dużo łagodniej.
Tutaj są nazwy szczepionekMMR II oraz Priorix. szczególnie dość poważne konsekwencje są spowodowane szczepionką MMR II, gdzie rodzice twierdzą, ze szczepionka ta powoduje autyzm u dzieci rozwijających się wcześniej prawidłowo.
a tutaj konkretnie o chorobie świnki u chłopców
U chłopców w okresie dojrzewania jak również u dorosłych mężczyzn często zapalenie zapaleniu ślinianek towarzyszy stan zapalny jąder mogący doprowadzić do upośledzenia ich funkcji, a co za tym idzie do bezpłodności. Poza tym wirus wywołujący świnkę może, choć zdarza się to bardzo rzadko, powodować szereg innych powikłań między innymi zapalenie mózgu, głuchotę, zapalenie trzustki, tarczycy...
Ostatnio edytowane przez moderatora: