reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczyny.. dawno mnie nie było.. jakos nie było nigdy kiedy poczytać..

Ciamajdko ja zazwyczaj jak mam isc na spacer to zmieniam pieluszke, karmie odczekuje tak z 30 minut ubieram i wychodze nawet jak nie spi to w wozku momentalnie zasypia.. zazdroszcze przespanej nocki i nas zazwyczaj jest tak.. kąpiemy miedzy 19 a 20 i zazwyczaj staram sie karmic po kąpieli z racji ze od razu zasypia.. potem budzi sie okolo 23 na karmienie potem o 3 i o 6.. w dzien staram sie aby był karmiony co 3,5h zeby wyszło 7 karmien bo on to jakby mógł to by butelke jeszcze od srodka wylizał.. a ma zjadać max 600ml na dobe..
co do pampersów, mój leci od początku cały czas na dwójkach chociaz zakladam mu w dzien także pieluszki wielorazowe.. kupilismy raz huggisy i niestety czesto przesikuje je bokiem.. nie wiem jakim cudem..
mój jak sie urodził to był malutki ale ma długie nogi.. 56 to jest juz małe, a jesli chodzi o polspiochy to 62 na styk a 68 w sam raz.. piłkarz jak nic:-)

riba nie mierze codziennie temperatury.. sprawdzam kark najczęściej.. chociaz jak wydaje mi sie rozpalony to wtedy mierze..

Niuunia odnosnie ja uzywalam wkladek z belli tych rozowych i u mnie sprawdzaly sie dobrze.. chociaz ja moze az takiego nawalu nie mialam..

Weroneczka ja takze poprosze nektarynka4@gmail.com

reklama
Dziewczyny jak ja ostatnio chciałam zaaplikować wodę morską w sprayu to mała tak się kręciła że jej zapryskałam całą twarz łącznie z oczami... haha:))) normalnie jej szok był nieporównywalny z niczym!!! hahaha:p wycierałam ja jak głupia a to tylko woda morska, jakby to jakaś trucizna była, matko...

boję się pryskać do nosa, może ehtele niech sie wypowie, bo ma ten sam spray co ja, jak reaguje Oluś...

była położna, 7 października mamy szczepienie... zaleca płatne bo te "służbowe" sa podobno do dupy... do tego pneumokoki i rotawirusy... rotawirusów nie poleca-ale powiedziała mi o tym by nie było że nie wiedziałam. a pneumokoki zaleca ale po 7 miesiącu życia, więc zostają nam "zwykłe" teraz.

cena to:
Infanrix 5w1 - 3x105 zł
6w1 - 3x180 zł

Pentaxim 5w1 - 3x95 zł

czy możecie powiedziec coś o tych szczepionkach?

weroneczko ja jestem w miarę wyspana ;) mój Franek tylko je w nocy i harcuje od 6 rano więc w miarę się wysypiam...

bombusia hehehe ;) a to się uśmiałam z tą ostoją i opoką ;) zobaczysz kochana, ten czas radości przyjdzie szybciej niż Ci się wydaje ;)

Pajka no jak wolisz :) ja korzystam z pokoików :D a z ciekawości jeszcze zapytam bierzesz gondolkę do wózka czy w foteliku będziesz powozić Sebulka?

Niuunia ja też walę wodę na leżąco Franciszkowi... nie jestem zadowolona z Marimeru bo on straszliwie silny "prysk" ma ;) wydaje mi się że sterimar ma łagodniejszy strumień... Młody i tak dzielnie to znosi, walnę mu w dwie dziurki to łapie oddech i patrzy zdziwiony...

My jesteśmy po pierwszej wizycie u pediatry.. Franko waży 4800 i jest zdrów jak rybcia. Zaplanowaliśmy szczepienie na październik i od słowa do słowa zeszło na przedszkole Olusia i temat jego szczepień, okazało się że przychodnia dostała z SanEpid-u szczepionki przeciwko ospie wietrznej i są za darmoszkę - więc Olka z marszu zaszczepiliśmy też :D zaplanowaliśmy też na następną wizytę z Frankiem szczepienie przeciwko meningokokom za jedyne 110 PLN ;) bo skoro idzie do przedszkola to lepiej go zaszczepić jednak...

wiecie jak T. dzisiaj w nocy na mnie powiedział? CYSTERNA... normalnie mała leży, mruczy juz o jedzenie a ja tu wiecie a to siku, a to pić, a to włączyć tv, bo musze mieć światło... a on mówi :czekaj mała, już idzie cysterna.. suuuuuuuuuppppppppppppeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrr...:/ ale się ino uśmialiśmy..:)))

Martitka wysyłam wersję elektroniczna książki Język niemowląt Tracy Hogg:nerd:

Ciamajdko i reszto =) wody morskiej nigdy za wiele. Żartuje ofkors. Mój malec przy chorobie am oczyszczany nosek około 10 raz na dobe, za każdym razem psikam mu wodą czasem nawet dwukrotnie jak się nie możemy doczyścić. Uzywamy Sterimar baby i jest ok. Czasem też nam się zdarza zapsikać oczy i włosy a nawet ścianę jak się mały nagle wykręci. Dla mojego Synia przy tym choróbsku woda do nosa i Frida to normalka jak karmienie :rofl2::rofl2::rofl2:

Nektarynko wysłałam :-)

No teraz to już na serio zmykam, bo muszę coś w domu zrobić, bo tragedyja!

Ciumki

u nas tez rewelacji nie ma..ale ja jak Marulcia wiem ze minie..gorsze sa choroby..a najgorszy katar wstrętny i gorączka..mamnadzieje ze będzie nas omijac jaki Was

jestem na diecie beznabialowej i innej..ryzu kaszy ziemniakow i marchewki mam po dziurki w nosie..ale jeszcze 1.5 tygodnia bede oczyszczac..i zobacze jak zmian nie bedzie..to se podaruje ...z córka pierwsza tez tak mialam...dietetowalam a samo przeszlo...
ale teraz ta buzia tradzikowa..
nie ma tak fajnie jak u Was spiryt i schodzi...bo wciaz sa nowe..a prawy policzek to masakra..:-( żal m tak strasznie mojej małej...jeszcze ma takiego wielkiego jednego pryszczola...:-(
i gaziorki nadal sa..fuczenie nadal jest..marudzenie tyz jest;-)
a mam jeszcze moja starsza..:-( ktorej mi zal potowornie bo czasu dla niej malo..
teraz spia obie..ja poprasowalam zrobilam obiad..
i czekam na nie:-)

Martitka nie obraź sie prosze tylko..ale nei sadzaj Wiktorka jeszcze mam nadzieje ze to tylko do fotki tak było...nie mam nic złego na myśli..wiec sie nei gniewaj..
ale szkoda kregoslupa..
a swoja droga śliczny jest

Ostatnia edycja:
ola, moj od paczatku od 20 do 1 w nocy przesypia. zasypia o 2 i soi do 4-5, pozniej budzi sie po 7 i tu co 1,5 godz sie przebudza w ciagu dnia. Oby tak dalej bylo. ;)

Niuunia ja wpryskuje wode morska systematycznie 2,3x dzennie, bo ma sapke. Troszku trzymam mu główke, bo strasznie to pryska po buzi. Potem po 2 min. na brzuszek go kłade aby smarki wyleciały i potem frida koniecznie i o wiele lepiej oddycha.

a mój syn sie obudził pół h temu po nocy:szok:jadł i spał, teraz zostanie z babcia , bo mama musi skoczyc na zakupy, u nas pada:wściekła/y::no::angry:, no nie znów mi usypia na rekach:szok::baffled:

reklama
Do góry