reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam sie
Ciamajdko on jest po prostu zazdrosny :) to normalne:) nie mozesz sie na niego za to złoscic:) będzie dobrze zobaczysz:)
Bombusiu narobiłas mi smaka.

No więc miałam ochote na frytki i zjadłam sobie troszke:) no i efektem jest nieprzespana noc :( masakra jakas, ale warto było bo smaka miałam :p teraz wyglądam jak zombie

reklama
Witam was w ta piekna sloneczna niedziele :-):-) M z malym jeszcze spia, wiec mam troche czasu dla siebie :tak::tak::tak:. Chcemy dzisiaj zrobic kolejne podejscie do szukania lasu z grzybami :-) bo masakra z tym tu w niemczech, przynajmniej na polnocy :no::no::no: mama z babcia mnie denerwuja tylko przez tel. opowiadaja ciagle ile to grzybow nie mialy :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: ja tez chce :wściekła/y::wściekła/y: brakuje mi tego bardzo, ale w przyszlym roku nadrobie :-):-). dziekujeza odp na pytanie o spiewanie i czytanie. no u mnie z glosem nie bardzo, ale i tak cos tam mu spiewam :-) chociaz jakies lalalalalala. ooo ktos juz steka :-D trzeba mleczko przygotowac... :-)

Ehh przechwaliłam:p dziś pobudki co dwie godziny.
Wasze dzieciaczki jak troszke posiedzą na piersi to tez zaczynają tak mruczeć, wyginac główkę, wywalać cyca, i od razu łapać? taka zabawa w kotka i myszkę, mi normalnie brodawki odpadną jak mała bedzie sobie takie cyrki urządzać... kiedys ładnie zjadła i spała, teraz ja usnąć nawet przy cycaniu nie moge bo rwie sobie piersi ino huczy:p

teraz T. spi z nia w łózku, miałam małą odłozyc do łóżeczka ale jak zobaczyłam jego zbolałą mine że ją chce zabrac to powiedziałam "ale słodko spi, aż żal ruszać, śpijcie sobie" i jaka radocha od razu ulalala... a tak sobie śpią smyki;P
1e2d28c41c281a0amed.jpg

aha, navijko-jem masełko, ale mało... chodziło mi o takie wiesz tłuste rzeczy, tłuszcz ze smażonych kotleciorów itd.:p

Ostatnia edycja:
Ciamajdka fakt słodko - żal zabierać :-)
Bombusia kikuta się pozbyliśmy jeszcze te paskudne kolki by sobie poszły wrr

Mała dziś cosik w nocy strasznie niespokojna i co godz się budziła ehhh nad ranem zabrałam do wyra to spała dłużej. Teraz usnęła ale oczywiście weszli do niej i ją obudzili wrr jak mnie to wku****A ja wcinam właśnie pierogi ruskie - matko jakie pycha wkońcu coś innego. U nas też ładnie słonko świeci, więc spacerek popołudniowy będzie napewno, bo jutro niby już z pogodą kiepsko :-(

A ja dalej zombie ;"( maly od 3 plakal bo brzuszek znowu dal sie we znaki i tak do 10 pozniej mu przeszlo troche i teraz spi do szkoly nie poszlam bo nie maialm serca go opuszczac i zostalam ...Kregoslup tak mnie boli ze dreszcze mam a jestem taka bez sil ze trudno mi bylo odlozyc malego do lozka. Ja nie wiem kurde dzis chyba nic nie zjem bede na samej wodzie zyla bo moze z mojego jedzenia cos mu szkodzi ...ale kurde co jak jem praktycznie kilka rzeczy tych samych ciagle;/?:

Pajko oj fryteczki to i ja bym zjadła z ketchupem, a wiesz ja juz nie nazywam siebie zombie, słyszałaś kiedyś o filmie "Rodzina Adamsów" to własnie tak wyglądamy my z M idealnie pasujemy do kolejnej serii:-D:-D:szok:
Ciamajdko zdjęcie wymiata, naprawde sliczne, niech spią razem, T. to jest spioszek z tego co piszesz wiec malutka niech od niego nabiera tez takich fluidków;-)
luizka a ja mysle, ze Piotrusia nie bolał brzuszek, bo cos tam zjadłas innego tylko poprostu tak sie dzieje, ze te jelitka ich wariują i stąd te efekty, :baffled:ja cały czas osbie powtarzam, byleby do skończonych 3 m-cy, aby to przetrwać, potem będe myslec o następnych miesiacach hehe:-)
riba no u nas grzybów w brud jest, ale jest też b. duzo zatruc w tym roku, w tym dzieci, jejku czemu ludzie pasą małe dzieci grzybami??? nawet zatruł sie 10 m-czny bobas, bo mama mu przez butelke dała zupe grzybową:szok:.....nieprawdopodone:szok:

A u mnie tatus poszedł sam na spacer, bo ja jak sie wzięłam za te gołąbki to chyba na tydzień zrobiłam, ale dzis zajrzą teście do maluszka to im posle na obiadek.
I wiecie co???? Maluszek jest na spacerze, a ja z kuchni ciągle nasłu****e czy nie płakusia lub nie stęka, nieeee no paranoi i obsesji sie nabawie:baffled::crazy::-D!
Oglądam "USTA, USTA" oj jak mnie relaksuje ten filmik:laugh2:

Ostatnia edycja:
Hejka!

Dziewuszki... wiecie co... nie mam czasu w dzień tu wpaść za bardzo i mam w związku z tym pytanie... ile powinien spać 2 tyg maluszek? Bo nasz mały to od 2 dni przegina... w dzień prawie wcale nie śpi!!!! Niekiedy śpi tylko po 2 karmieniach a po pozostałych ani mu się śni spac :-) Wtedy trochę popłacze, trochę poleży, trochę przysnie na 5 minut i tak w kółko. Całe szczęście że w nocy w miarę ladnie śpi.

Ciamajdko gratuluję powrotu do cycania!!!!!!!!!! Wiedziałam ze się uda!!! :-D Noi i cudne zdjęcie, szkoda odkładac do łóżeczka :-D

Bombusiu hehe ja też jestem przewrażliwiona i nawet jak malego mąż zabiera na spacer to też nasłu****ę :-D

Pajeczko też ma ochotę na frytki ale się boję :-)

Milusia uciekaj na badania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monika ehhhh my tez mamy terrorystę który jak tylko rąk nie czuje pod sobą to już ryk... a niby takie dzieci nie wiedzą co to noszenie...

A w ogóle maly dzisiaj obżarł się jak bąk... i aż ulał buzią i nosem!!!!!!!! Normalnie masakra.

OK, uciekam bo trza sobie obiad zrobić poki mały lekko przysypia. Bo mąż dzisiaj niestety musiał na jeden dzień do pracy iść :-(

Ostatnia edycja:
Hejka!

Dziewuszki... wiecie co... nie mam czasu w dzień tu wpaść za bardzo i mam w związku z tym pytanie... ile powinien spać 2 tyg maluszek? Bo nasz mały to od 2 dni przegina... w dzień prawie wcale nie śpi!!!! Niekiedy śpi tylko po 2 karmieniach a po pozostałych ani mu się śni spac :-) Wtedy trochę popłacze, trochę poleży, trochę przysnie na 5 minut i tak w kółko. Całe szczęście że w nocy w miarę ladnie śpi.

OK, uciekam bo trza sobie obiad zrobić poki mały lekko przysypia. Bo mąż dzisiaj niestety musiał na jeden dzień do pracy iść :-(

Anecia obawiam sie, ze nie ma reguły ile powinien spac 2 tyg. bobas, kazde dziecię inne i samo sobie reguluje ile ma spać, niektóre spią caaały dzień a wieczorami grasują.......jak mój ananasek:((((

reklama
Aneciu.. hmm u nas prawie to samo tzn. mała w dzień prawie nie śpi... w południe prześpi się ze 2 godzinki (czasem godzinkkę) a potem dopiero około 18... , noc w miarę bo przesypia w nocy około 7-8 godzin...
też mnie to martwii, ale każdy odpowiada.. że takie dzieci też są... nic chyba nie poradzimy,

luizko.. ja też niestety mam problem z bolącym kręgosłupem.. wląściwie zaraz po porodzie zaczął mnie boleć i nie przestaje i zastanawiam się czy mi się tam coś nie przestawiło ? muszę chyba wybrać się do lekarza bo w ogole nie przechodzi...

Kobietki, mam pytanko:zawstydzona/y:

jak ubierać dzieciaczka na spacer w taki dzień jak dziś, tzn nie za ciepło nie za zimno, trochę wiaterku???

bo ubrałam małą w czapeczkę, skarpeteczki, body na to ciepły pajacyk i na to wszystko kocyk szczelnie przykryty i nie wiem czy dobrze??????

znowu kłania się moje niedoświadczenie...

aha i ile powinny trwać spacery????????????
na pierwszym byliśmy pół godzinki, dziś był drugi godzinka, a jak z następnymi???????????

i czy z takim niemowlaczkiem wychodzi się raz, czy można dwa, np. koło 12 a potem koło 16??

Ostatnia edycja:
Do góry