reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej dziewczyny!!!!!!
noc w miare przespana- maz mi dzis pomagal i wstawal na przewijanie malej a potem podawal do jedzenia. mala potem zasypiala takze spokojnie.
za to cycki tak mnie bola ze szok. najgorzej jest w nocy- robia sie strasznie twarde i spac normalnie nie moge- masakra jakas a na dodatek mala nie sciaga mi do konca takze sie mecze ale co zrobic.
tez sciagnela ta suszarke ale puki co na moja to nie dziala- fakt uspokoila sie ale nie zasypia. moze nastepnym razem inaczej na nia podziala- maz nagral mi na plyte takze bede puszczala.
najlepsze ze jak mala nie chciala spac po tym dzwieku suszarki to mowie do mezA: przynies normalna i zobaczymy co bedzie. przyniosl, wlaczyl a ona w tym momencie sie przepalila i nie ma suszarki. dobrze ze mam nagrane na plytke:)

bombusiu ja juz dawno wyciagnelam lezaczek ale moja jakos nie lubi- chwile posiedzi porozglada sie i zaczyna plakac. chociarz pare razy w nim zasnela ale to tylko kilka razy.

MiriannaK ja podaje malej vita k+d. latwo sie je podaje i chyba sa dobre w smaku bo mala bardzo je lubi.

moja mala ladnie spi w kolysce- z nami spala moze z 2 razy. staram sie jej nie przyzwyczajac. ale za to strasznie chce byc noszona- staram sie jak najrzadziej.

mam jeszce pytanie- jestescie juz umowione na usg bioderek? czytalam ze powinno sie je zrobic miedzy 4 a 6 tyg ale nie wiem czy to prawda- wiecei cos moze na ten temat?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Marulka - super mama z Ciebie:tak:fajnie czytac ze tak dobrze sobie radzisz z dwoma szkrabami:-DHehe u mnie tez jeszcze "mycie bezdotykowe" bo cycochy mega wrazliwe, a nie daj Boze w za cieplej wodzie, bo sie pobudza wyplyw mleka i sie wytrzec i ubrac na spokojnie nie moge bo na podloge kapie normalnie:szok:

Ciamajdko, Marulko - mi to sie chyba udalo z tymi brodawkami. Nie dosc ze byly wklesle ale sie troche wyciagnely no i mala sie przyzwyczaila:-) Po drugie bol i dyskomfort jako taki trwal tylko 2 dni i poszedl w niepamiec wraz z nawalem (ale nie powiem wszystkie gwiazdy widzialam jak sie zasysala) Teraz juz takie przyjemne mrowienie jak ciagnie:-D

Luizka - no to niezle Piotrus urzadzil te polozna:-D:-D:-D A jak tam z jego zdrowkiem wogole??? Widze po suwaczku ze ma 3 tyg i 3 dni. Czyzby nasze dzieciaczki urodzily sie w ten sam dzien (08.08)??? Jest chyba jeszcze Malgosia Kasi2506 z tego samego dnia:happy:

Matylda spi jakby jej nie bylo wogole:szok:Obudzila sie o 4 i o 8:30 to ja tak zatankowalam ze kima do tej pory:-DJam mylam podloge w kuchni to slyszalam ze juz marudzi...wracam a ona dalej jak aniolek:laugh2:Oby tak dalej...

Cos Oli nie widac...czyzby sie rozpakowywala???

Pozdrowka Mamuski!

hej
dawno mnie tu nie było ale jakoś nie moge ogarnąć tego głównego! podczytuje ale nie dam rady wam wszystkim odpisać.
u nas usg bioderek robi sie po 6 tyg, ja tez juz powoli muszę dzwonic i małego umawiać.
a co do witamin podawałam najpierw samą witd jak wprowadziłam vit-k to zaczeły sie jazdy z kolkami, poszłam do pediatry i kazała odstawić, mówi że bardzo dużo dzieci ma kolki po tej witaminie, odstawilismy, dostałam kropelki i teraz jest lepiej.

marulka fajnie że u ciebie prawie nic sie nie zmieniło ,:) bo moje życie przewrócone do góry nogami, powoli zaczynam to wszystko ogarniać ale....
pajko wykorzystaj wizytę mamy na maksa:)

ja po dzisiejszej nocy miałam prawy cycek jak kamień nie wiem czy za mocno przydusiłam czy co, więc rano pierwsze co to laktator w ruch i ulga, a mleko mały od razu wyciamkał!

navijka- A ze zdrowkiem narazie ok w pon znowu kontrola nastepna głowki i jezeli ok to znowu pewnie nastepna za kolejny tydz a jak naroslo cos to zatrzymaja i operacja ale jestem dobrej mysli...Tak 8 sierpnia:)

Rozalko a jak wygladają te krostki???? takie malutkie białe i w koło zaczewienina skóra/?? pytam bo mojej sistry córka miał i tak to wyglądało, ale przestrzegali diety i dziś dziewczyna ma 14 lat i je co popadnie,z drowiutka, takze nie martw sie, to mija:)

Tak to wygląda,takie zaczerwienienie ,a w środku jakby z ropką,czy coś.W sumie synek miał podobnie,tak mu mijała skaza do 2 roku zycia,mam nadzieje,ze u małej tez jakos minie(u siostrzenicy tylko pół roku była taka nietolerancja)...
A Haniusia dzis strasznie marudzi,nawet bączka nie moze puścic bez stękania.
Odebrałam synka z przedszkola,podobno płakał na początku,ładnie jadł,nie zdązył do toalety i ...wiadomo,troszke sie posiusiał,popłakał sie jak mnie zobaczył,ale opowiadał o przedszkolu same dobre rzeczy,no i ,ze pani fajna.Więc jestem dobrej mysli,przyzwyczai sie.Teraz leżakuje w domciu,odsypia emocje.

Ja sie wypytam w piatek połoznej jak przyjdzie o to badanie bioderek, bo nie wiem.
Od dzis podaje wit. D i K bo wczesniej z miom pokarmem dostawał,ale od wrzesnia kazała dr juz dawac bezposrednio.
Ja z cycami nie mam zbytniego problemu, tylko nie potrafie spac w staniku za cholere i mleko mi sie w nocy leje buuu i uwielbiam spac na brzuchu, a cycki mnie bola jak tak lezę.

wlasnie umowilam mala na usg bioderek na 28 wrzesnia. to bedzie prawie 8 tyg ale co zrobic- takie sa terminy. chyba bedzie ok, co myslicie?

reklama
Ciamajdka kochana na ból cycuszków u mnie sprawdziły się okłady z zmoczonej i potem zamrożonej tetry:p Położne mi jeszcze w szpitalu tetry mroziły:p:-):-) Poza tym u mnie maltan - stosowany SYSTEMATYCZNIE - po każdym karmieniu się sprawdził. To co było naruszone od razu wysuszał i sutki zrobiły sie twardsze... Poza tym wietrzenie sutków, ale chyba lepiej ze stanikiem - odepnij te części górne (jesli masz stanik do karmienia:)

co do kupek czy siusków robionych nagle, w szpiatlu poprosiłam pielęgniarkę, żeby sprawdziła Olkowi temperaturę bo wydawał się ciepły..ona mu termometr w pupą a on z wielkimi bąkami obsrał ją i termometr wielką ilością żółtej jajecznicy...babka próbowała jeszcze 2x i za każdym razem to samo hehhehe miałam niezły ubaw:-D:-D:-D

mallaika kochana ja też urodziłam w 42 - niby na początku, ale zawsze...nie martw się tym, wiem, że to frustrujące i dołujące... upewnij się tylko, że ilość wód ok i że łożysko jeszcze daję radę...:-) Trzymam kciuki

marulka widzę, że cudownie sobie wszystko poukładałaś... u mnie też na razie spokojnie:) Poza wstrząsem szpitalnym i z tego wynikającym przewrażliwieniem na jego punkcie jest ok. Dużo śpi, nie marudzi...:tak:

kassia181 u mnie USG robiono zaraz po urodzeniu, ale muszę mieć kontrolę i właśnie w niedzielę idę:p z tego co wiem, to wazne by zmieścić się w terminie. Później czegoś tam nie widać...nie znam szczegółów...zapytaj lekarza...Prywatnie usg kosztuje coś koło 70zł

navijka no widzę, że Matylda to mały aniołek że tak daje mamusi pospać..;)

navijka- A ze zdrowkiem narazie ok w pon znowu kontrola nastepna głowki i jezeli ok to znowu pewnie nastepna za kolejny tydz a jak naroslo cos to zatrzymaja i operacja ale jestem dobrej mysli...Tak 8 sierpnia:)

a po co USG główki będzie miało Twoje dzieciątko robione?
Olek też miał 2 x USG główki i EEG główki bo obawiano się jakiegoś problemu neurologicznego z powodu drgawek, które wystąpiły...Potem po wszystkim wyszedł gronkowiec w krwi, i bakteria coli w układzie moczowym...

Jak tam u Was szczepienia?
Decydujecie się na rota i penmokoki?
Ja mam pierwsze 21 września... Dziś była pierwsza wizyta u pediaatry - wszystko u Olka ok. Dobił już do 4800:):):) a mnie się wydaje taki malusi:-p:-p

Ostatnia edycja:
Do góry