reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Jejku jejku:) trzymamy kciuki za Ciamajdke i Shee:-D oby im szybko poszło:tak:

A u mnie bez zmian... nadal 2in1 ale w sumie to ma jeszcze czas:-)
Po wczorajszej wizycie wiem tyle ze u mnie nic nie rusza, szyjka nadal miekkka i krutka ale zamknieta. Mały bardzo nisko i sie pcha:)
Waga małego ponad 3,kg na pewno;-) (to juz mu starczy hehe...), wod wystraczjaca ilosc, łozysko tez ok. Wiec nic tylko czekac... :tak: Jak nie urodze w terminie to 3 wrzesnia ide do szpitala i bedzie wywoływał. Tyle:tak:
Cierpliwie czekamy i sie nie załamujemy:)

Ach jedno jeszcze miałam znowu cisnienie wysokie wiec sobie teraz w domu musze mierzyc... palcem chyba.... hehehe.... trza kupic ciesnieniomierz:tak: juz nad tym pracuje;-)

reklama
mallaika, to sie dobralysmy. ;) A jaka plec malucha? :)

rozyczka, cisnieniomierz to dobra sprawa. Ale jak masz kupowac to kup taki naramienny a nie nadgarstwkowy. Naramienny jest znaczie dokladniejszy.

No i ja dotarlam na goraca. No szkoda, ze u Ciamajdki cisza. Oby lekarze podjeli jakies dzialania, bo wypchnac 4,5 kg kluska to jak dla mnie nie do pomyslenia. :D

Ostatnia edycja:
hejka Mamuśki,
jak długo u Was trwalo zanim Maluszki przywykly do mieszkania?

u mnie mały juz sie przyzwyczaił :) z dnia na dzień jest spokojniejszy ;)

Jejku jejku:) trzymamy kciuki za Ciamajdke i Shee:-D oby im szybko poszło:tak:

A u mnie bez zmian... nadal 2in1 ale w sumie to ma jeszcze czas:-)
Po wczorajszej wizycie wiem tyle ze u mnie nic nie rusza, szyjka nadal miekkka i krutka ale zamknieta. Mały bardzo nisko i sie pcha:)
Waga małego ponad 3,kg na pewno;-) (to juz mu starczy hehe...), wod wystraczjaca ilosc, łozysko tez ok. Wiec nic tylko czekac... :tak: Jak nie urodze w terminie to 3 wrzesnia ide do szpitala i bedzie wywoływał. Tyle:tak:
Cierpliwie czekamy i sie nie załamujemy:)

Ach jedno jeszcze miałam znowu cisnienie wysokie wiec sobie teraz w domu musze mierzyc... palcem chyba.... hehehe.... trza kupic ciesnieniomierz:tak: juz nad tym pracuje;-)

gratuluje wizyty:)

Hej Dziewczynki. Gratuluję Wszystkim świeżo rozpakowanym Mamuśkom i trzymam kciukasy za te w dwupaku, żeby szybko i gladko poszło. U mnie leci dzień za dniem. Malutka wymaga dużo uwagi bo jak na takie maleństwo to na moją głowę, za mało snu na dobę potrzebuje. Cukanie cyca to jej ulubione i główne zajęcie w ciągu doby, przez co tyle czasu muszę przy Niej spedzić. Ale jest słodziutka i kochana i juz się przyzwyczaiłam do takiego obrotu spraw! Najwazniejsze, że jest zdrowa poza malymi dolegliwościami z brzuszkiem. Ale czytam ze u Waszych maluszków podobne problemy, więc chyba wypada si tlko uzbroić w cierpliwość i przeczekać ten okres. Pozdrawiam Was serdecznie i mimo, że mało zaglądam to mysle o Was często!

Witam!Byłam na KTG w szpitalu,wyczekałam się 2 godziny.Oczywiście nadal wszystko ok a lekarz który oglądał wynik nie powiedział kiedy można się porodu spodziewać i położna mówiła że w każdej chwili jak jest już termin.W razie czego w 41 tyg mogą przyjąć mnie na oddział tylko że to będzie 31.08 to raczej na wrzesień by mi przyszło.

Witam wyspana po obiadku. W ostatnich podrygach wolności wcinam frytki.

No to trzymamy kciuki za She i Ciamajdkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koralowa różnie to bywa z tym popuszczaniem siuśków. W pewnej mądrej książce (którą wszystkie) znamy pisze, że trzeba odróżnić właśnie po zapachu. Ewentulanie jeśli bielizna wyschła i jest żółta plama to mocz, jeśli nie ma śladu to były to wody płodowe (ewentulanie zielona plama to też wody płodowe). To tyle co ja wiem w temacie. Test na wody chyba będzie Ci ciężko znaleźć, bo ja kiedyś szukałam i nie dostałam nigdzie. Ale szukaj!

SARKO to musisz teraz uważać bardzo, bo z takim rozwarciem to może przyjść kilka skurczy i po wszystkim bedzie. Trzymam kciukasy!

różyczk@ ciśnieniomierz zawsze się w domu przyda, także wydatek min 50 zeta ale nie całkiem bezsensowny, bo już będziesz miała na lata. No i jak mówi koralowa dokładniejszy jest naramienny, choć ciut mniej praktyczny ale lepszy!

Jeszcze apropos kluseczki Ciamajdki to szczerze wątpię by mała tyle ważyła. Jeśli wszystkie wymiary wskazały na 42 tydzień to i waga obliczona przez aparat jest większa, co nie pokrywa się z rzeczywistością (choć czasem się sprawdza). Powiem szczerze, że 11 dni temu byłam na Usg to mi wyszła waga 2800 a wczoraj w szpitalu 3700, a w to że dziecko mi przybrało 900g czyli prawie kilogram w 11 dni to nie uwierzę nigdy, przenigdy! Także nie ma się Ciamajdka co martwić.

I CO dalej nie ma wieści od ciamajdki i shee /?/ szkooda

pisałam niedawno ,że mam mało pokarmu w prawej piersi w lewej wszytsko ok , zaczełam poopijać dodatkowo ziółka z HERBAPOLU fix mlekopędny który pokecam jeśli macie go mało , choć podobno i piwo Karmi jest na laktacje dobry więc ciamajdka z tym chyba nie będzie mieć problemu tyle się tego nachlipała w ciąży, w każdym razie piwa nie prówbowałam ,ale po ziólkach laktacja owszem się zwiększyła , tylko że w obu piersiach i teraz w lewej mam zastój , wrrr
no tak bo na to nie wpadłam kurcze że piersi nie wiedzą dla której ja to piję

reklama
Witam mamuśki i brzuchatki
Żadna praca nie przysieszy porodu, ani mycie okien, pranie dywanu czy nawet przytulanki z mężem. Trzeba czekać aż dziecko samo zechce wyjść.
Weroneczko ja też ostatnio często smażę frytki:-) dziś na obiad nawet były.
Ja czekam do soboty, (dłuży sie jak ch....) jakby nic nie ruszyło to wizyta w pon.

Do góry