reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Luizka wyglada na naprawdę "padniętego":p śliczniutki:))))
weroneczka może to i dobrze, że mi to powiedziałaś bo sobie wyrzucałam że nic nie chodzę i dlatego nie rodzę... :)

wróciliśmy, godzinny spacerek, w drodze powrotnej juz podpierałam rekami plecy i myślałam o kanapie:)
ale spacerek owocny bo przytargaliśmy sobie "materiały" na hot-dogi:) no i Karmi czteropak też jest...
i właśnie je robimy... a głodna jestem, łooo:)

monika373 Ty juz po raz 3 czy 4 mamą będziesz to objawy Cię nie zmylą... trzymaj się i powodzenia jakby się akcja zaczęła!!:)
Aneciu po niedzieli to już liczę na czestsze Twoje wizyty, ale na razie wiem-praca do oddania:)))

Ostatnia edycja:
reklama
ja melduję sie po wizycie - Franek 3700 waży, lekarz mnie trochę postraszył ale staram się nie załamywać i wierzyć w margines błędu aparatury... wody, łożysko w porządku - zalecenia po kontroli: siedzieć i dojrzewać. Za tydzień na ktg - zobaczymy co nam się zapisze..... nie jestem zadowolona ale srał to pies.

dobrej nocy mamusie i dwupaczki... idę śnić o lepszych czasach.

i ja podpisuję listę, witając się wieczorową porą nadal w dwupaku ;(

nadrabiam , nadrabiam a tu takie wieści:
niuunia nie czekała i se pojechała ......... a nóż widelec dojadę do niej .......
wiem wiem marzenie ........!!!
MariannaK no piękne wymiary królowej ;) !!! i to przed terminem - jak się nie mylę ?
Ciamajdka avatar niezły ;)
weroneczka ja to tak się zastanawiam czy i aby Twoi sąsiedzi nie cieszyli się z twojej ciąży (i przy okazji modlili oby trwała i trwała.....)-jak im tak często klatkę schodowa myjesz? -hihihi , a z tym ktg-to jest niezłe !!! jeszcze raz zaznaczę :
Polska Służba Zdrowia
aaa no i życzę poprawin na porodówce ;) bo dzisiaj to już chyba czasu Ci braknie;)
dolorezzz no ja chyba jestem po Tobie z tym terminem !
Luizka4don słodziak z tego Twojego Piotrusia ;)
monika373 trzymam kciuki ;)!!!

mi po dwóch dniach robót w ogrodzie i dzisiejszym schodzeniu całego miasta nic nie ruszyło - tylko jakby mała dostała większego powera - aż mnie na wymioty bierze od tego ciągłego wiercenia tu i tam ;(

Olu_
ja Ci wierzę w tę pełnie i dzisiejszą i wtorkową - byle było Poooo ;)
marulka super, że z małym wszystko ok ;) - masz chociaż wszystko sprawdzone !
Anecia1111 życzę porodu po niedzieli ;)

dobrej nocy życzę wszystkim
i trzymam kciuki za rozpakowujące się i oczekujące ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie sierpnióweczki!
Dokładnie rok temu - 20.08.2009 urodziła się moja córeczka Hania. To był pierwszy dzień najszczęśliwszych dni w moim życiu.
Dziś Hania kończy roczek - i to są najfajniejsze urodziny jakie przyszło mi organizować :)

Życzę Wam kochane rozpakowane i nie rozpakowane sierpniówki - aby Wasze małe szkraby przynosiły Wam tak dużo radości jak mi przynosi Hania każdego dnia:)

Ta wszamałam parówkę (wszystko przez Ciamajdkę bo smaka narobiła tymi hot-dogami)! Wrrrrrrrrrr

Nervita dzięki. A sąsiadom niestety nic do mojej ciąży, bo u nas poprostu nie ma sprzątaczki i każdy raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie musi umyć schody od siebie do piętra niżej. No cóż tak się złożyło. A że ja teraz jakaś robotna jestem to już myłam 2 raz w tym tygodniu heheh. Trzymaj się kobito, byle do pełni heheh!

Idę spać, definitywnie i ostatecznie wyłączam kompa!

Dobrej nocki 2paki!

trzecfi raz próbuję Wam odpisac i sie mi kasuje, chyba jestem już zmęczona.....

w takim razie napisze że dzwoniłam do mojego ginka który jest na urlopie i mu mówię że jutro mam termin a jeszcze nie urodziłam i ze się denerwuję a..
on na to że spokojnie bo mam jeszcze tydzień czasu :baffled:
to mówię może jakies ktg trzeba by zrobić a on, to proszę podjechać do poradni przyszpitalnej i powiedziec że słabo ruchy czuje bo inaczej mi nie zrobią :szok:

Pojechałam i zrobili KTG niestety nie chciało się zapisywac, lezalam na tej kozetce chyba z godzine, wkoncu coś sie tam naskrobało i tamtejszy lekarz stwierdził że wszystko w porządku i nie bedzie mnie zatrzymywał na oddziale, gdybym nie urodziła to mam przyjechac w przyszłą sobotę. czyli tydzień po terminie :wściekła/y:

Qrcze jestem zła, bo miałam lekarza prowadzącego z tego szpitala, płaciłam mu przez 9 miechów po 150zł za wizytę do tego 3 x za badanie USG4d po 200 zł, za każde wyniki też musialam płacić. A jak przyszło co do czego czyli mój finał który nie jest jeszcze metą to on jest na urlopie i ma wszystko gdzieś :angry:

umówiłam sie na poniedziałek do innego ginka na NFZ, u którego bylam na początku ciąży, trochę głupio mi że do niego nie chodziłam, ale przebadać ktoś mnie wkońcu musi ehhh

ide spać, może rano jakieś fajne info na goracej będzie :-)

Witam sie sobotnio:))
Ciamajdka - malo mnie bo jakos tak ciagle cos do roboty:)) ale czytam Was kobietki regularnie i jestem z Wami :))
luizka4don - ale slodziutki Twoj synus!!!duzo zdrowka zycze!!!
marulka - moj skarb tez ma przyblizona wage i w szoku jestem,(pierwszy urodzil sie 3180 ) i tez mysle o jakims bledzie :)))
milego dnia zycze wszystkim:)))wpadne pozniej:))

No niestety kolejny raz klapa.Wszystko wskazywało że coś się zacznie.Miałam tak jak z Zuzią i miałam nadzieję że w nocy zaczną odchodzić wody.Niestety,przespałam do rana i nic.I cały czas mamy dylemat z imieniem,ja też sama nie wiem-pewnie będzie tak że jak dzidzia się urodzi to samo się nasunie.
Moi starsi pojechali właśnie z babcią na wycieczkę i mówili żebym na nich zaczekała.I dziś jest u nas wystawa psów to tata pójdzie z Mikołajem zobaczyć.Ja wczoraj byłam się przejść ale tylko wkoło bloku bo ciężko mi chodzić.Któraś pytała które to moje dziecko będzie to właśnie 4-te.

Hej kobietki i ja podpisuję liste duwpaczków:)
NOc... jak zwykle super:) i tak sobie myślę, że to dobre, że się teraz wysypiam za wsze czasy bo potem może być różnie;)

luizka4don śliczny maluszek:)

weroneczka ja tam nie mam nic przeciwko pełni 24 sierpnia - bo właśnie na ten dzień mam termin;ppp

ciamajdko ehh ale mi smaka narobiłaś na te hot-dogi, my sobie co prawda tez pyszności zrobiliśmy tzn pity z mięskiem i warzywami... a co trzeba szaleć skoro jeszcze możemy... takie są plusy bycia w ciąży;) potem już tylko dietka:)

marulka no no Franuś już spory chłopak jest, ale masz rację te usg jedno pokazują a zupełnie inaczej może być...; no to co.. siedzimy i dojrzewamy kochana:)

sarka nie dziwię się ,że się wkurzasz, że twój lekarz jest na urlopie... mój też teraz idzie na urlop tzn. w gabinecie jest, ale w szpitalu już ma wolne, no ale on mnie wziął do szpitala aby zapoznać mnie z "terenem" i w ogóle chciał mnie tam zostawić.. no ale ja nie chciałam no bo co miałabym tam robić, skoro dzidziuś może się urodzić jutro a równie dobrze za dwa tygodnie... może zdąży wrócić z tego urlopu;)

monika373 oj ja też mam jeszcze mały dylemat z imieniem, niby jesteśmy zdecydowani na Emilkę, ale sama do końca nie wiem, stwierdziliśmy z mężem, że jak się mała urodzi i ją zobaczymy to zadecydujemy...

życzę wszystkim rozpakowanym i jeszcze w dwupaku miłego spokojnego dnia:)
a tym które już nie mogą sie doczekać rozpakowania... życzę rozpakowania:)

a ja mam mały dylemat, skończyły mi się wszystkie kremy na rozstępy - a do urodzenia dzidzi zostało naprawdę niewiele czasu... i zastanawiam się czy kupować na rozstępy jeszcze czy może już kupić ten na blizny o któym pisałyście - ten contra coś tam???????
wiem wiem głupie problemy mam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam weekendowo!

Widzę, że niektórym z nas dobrze się jeszcze śpi. My się powoli zbieramy na imprezkę weselną. Olaboga nie mam siły tam iść ale co zrobić!

SARKA lekarzem się nie przejmuj, przecież nawet jakby nie był na urlopie to jak będziesz rodzić a on nie będzie miał dyzuru to i tak nie przyjedzie nie łódź się. Bo za taki przyjazd trzeba osobno posmarować.

monika 373 z tym imieniem to widzę że nie tylko u mnie dylematy. Też mamy druga opcję i się zastanawiamy. Ponoć jak się zobaczy dzidzia to wszystko jasne się staje! Oby.

Ola myślę że możesz zakupić coś na rozstępy. Te kremy przeciw rozstępom działają też na te powstałe już więc na pewno zużyjesz prędzej czy później. A jak nie chcesz kupować specjalnie na rozstępy to polecam oliwkę. Przez te kilka dni jeszcze raczej nic już nie pomoże a oliwka na pewno nie zaszkodzi.

Miłego dnia wszystkim babencjom, tym dzieciatym i tym brzuchatym!

Do góry