reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie mamusie:-)
Rybki złowione, będę miała jutro obiadek, musiałam teraz troszkę odespać bo obudziłam się dzis przed 5 ale już jest ok.
Moja kuzynka dziś urodziła a miała termin na 8 września, niestetety zakończyło się cesarką bo dziecku tętno spadało. U mnie jutro termin z usg ale raczej nie biorę go pod uwagę, i tak mnie już wyprzedziła;-) Pochłaniam mnóstwo jedzenia, aż sie boje na wagę wskoczyć, bo przecież w 9 m-cu już nie powinno się tyć.

mallaika ty masz juz ktg? ja nie miałam i nic lekarka nie mówiła. śmigaj jak trzeba choć wiem ze ciężko.
milusiu jak miło się czyta że tak ąłdnie się zgrywacie z Wiktorkiem i mężem. mały na ciebie nakupkał, myślałam że tylko obsikiwanie się może zdarzyć;-)dobrze że myslisz o wygladzie a nie zakopujesz się w dresach, mąz na pewno ucieszy oczka:-)
koralowa bądź dobrej myśli, może sie obędzie bez indukcji albo cc. oj... skurczyki
anecia1111 ja też czekam do po niedzieli bo moja rodzinka idzie na wesele i nie chce im psuć imprezki, wolę wtorek bo to juz panna:-)
weroneczko nie tylko M się ukróci ale i nam siedzenie na BB;-)ostatnie podrygi jedzeniowe to tak jak ja, wszamam wszystko co jest i tylko kombinuje na co mam jeszcze ochote;-)kurcze u mnie nie ma reala, dopiero w Krakowie albo Dąbrowie:-(
ciamajdko oj jak ty dlugo będziesz się jeszcze męczyć, aż żal słuchać jak cię skręca z bólu, a niech już malutka da mamie odpocząć i wyjdzie, a może faktycznie czeka bo bryki nie ma;-)
marulko oby w piatek były dobre wieści i waga cię nie przeraziła, ja od dziś odstawiam witaminy, dość rośnięcia.
nervitka popracuj choćby nic nie miało ruszyć, przynajmniej czymś się zajmiesz. 40 u Ciebie wskoczyła..oj to pewnie w głowie sie kotłuje dlaczego maluch jeszcze nie wychodzi..
Bombusia jak baba coś załatwi to nie ma bata:-) ja muszę zaopatrzyć się w husteczki skoro piszesz że idą jak woda.
Olu odpoczywaj, rozumiem twoje zmęczenie.
różyczko trzymja się dzielnie, jak tam po kapieli? płytki nie zając, jeszcze zdązysz wyszorowac.
natka oby maluszek już pozbył się żółtaczki, życzę ci tego z całego serduszka bo bedziesz wtedy spokojniejsza.
duralex też mam octanisept i faktycznie ma bardzo dużo zastosowań także dobrzemiec go w domu.
gratki dla nowych mamuś, coraz mniej nas do końca:-)
To chyba odpisała na większość, jak nigdy;-) rączki i nózki trochę spuchły ałć...idę wsunąc arbuza póki nie jest jeszcze późno.

reklama
Ciamajdka czyżby spóźniony zapłon po działaniu olejku?

mnie od godz męczą kłucia, brzuch twardy jak skała ale bez rewelacji :baffled: deszcz przestał padać, więc może wybiorę się na spacer, bo jakoś nawet nie kontaktuję za dobrze :eek:

weroniczka wiesz co chusteczki M kupił w Biedronie są po 4 zł i jest ich 72 szt. ciekawe ile jest szt. w Pampers. W kazdym bądź razie te z biedrony ja mogę polecać są odpowiednio nawilzone no i mojego okruszka nie uczulają:))).........wniosek do becikowego otrzymasz w UM do wypełnienia do tego dołączasz zaświadcz. od ginek. iż odbyłaś choć jedną wizytę kontrolną w dniu.... i akt urodzenia dziecka no i dowód osob. oczywista:) jak cos to pytaj smiało dziś załawiłam więc jestem z tym na bieżąco:)
Ciamajdko rany julek no niech juz Cie w końcu pogoni na tą IP
mallaika jejkuś, placki ziemniaczane mniammm pomażyc dobra sprawa, ale zeżarłabym choc ze 3 sztuczki
nervita ja te krople kupiłam w aptece internetowej jak wiele osób i niech dziewczyna nie kituje mi tu z Chińskimi kroplami!!!!!!....ponadto mogę polecić też ESPUMISAN w kropelkach z naszych aptek, są dobre oipnie od dziewczyn i to polecił wczoraj pediatra Alanka:)
OLu wypoczywaj ile wlezie, bo później to w nocy na baczność będziesz wstawać jak maleństwo zakwili

Wiecie co u nas pępek wisi juz na ostatnim włosku :szok:noooo boje sie okruszka przebierać, aby nie zerwać na siłe, czyszcze spirytem tak jak kazała połozna:tak:

Tatus został teraz 2 h sam z synkiem i ślicznie sobie radzą tylko maluszek zwalił mu 2 kupy:-D:-D, bo rano nie robił, a tata mówi 'ja to mam szczęscie ty wychodzisz,a mały wali kupy, az huczy:baffled::-):szok:.
Kochany synek mamusi, wie co robi:-D:-p!!!!

I jutro rano wraca mój pierworodny HUUURA, bo juz za nim tęsknię, podobno opalony na maxa, bo mieli cały czas po 40 st.:szok::baffled:, zadowolony z obozu więc gitara:tak:nie szkoda wydanych pieniędzy.
Teraz ciekawe jak zareaguje na braciszka, którego zna tylko ze zdjęc :rofl2:!!!!!
Tatus mówi, ze musi przejść naukę przewijania, ale on juz mówi, ze nieeee:no:, ze jest za malutki:-D!!!!!!!!!
Teraz tradycyjnie moje chłopaki śpią, tatus odsypia nocki, bo mi b. w nocy pomaga, tzn. przewija maluszka i notorycznie do niego gada, choć mu tłumaczę, ze w nocy sie nie nawija do synka, bo go rozbudzi, ale moja mowa-trawa:baffled::crazy:!!!!!!

Ostatnia edycja:
Maluszek śpi więc korzystam, ale zaraz biorę się za robienie zapiekanki ziemniaczanej dla mężulka, ja sobie zrobię pulpety z ziemniorami, a jemu zapiekankę:) buziuleńki

Natko tak rodziłam w Tychach w wojewódzkim, jestem mega zadowolona ze względu na profesjonalną porodówkę i super opiekę neonatologa. Naprawdę tam na oddziale ratują 24 tygodniowe dzieci, porodówka świetna, łóżka tak wygodne, że jak się walnęłam tak już tyłka nie ruszyłam hihih. Położne jedne lepsze inne gorsze, może jest tylko jedna, która w ogóle mi nie spasowała,a tak są konkretne i doświadczone - nawet z poczuciem humoru:) No mnie mąż nazywa mleczną doliną:D

Niuunia dziękuje skarbie:D mam super czerwoną koszulę, ale w spodnie żadne nie wchodzę mimo iż schudłam do 58 kg, to mam biodra troszkę szersze - chyba kości się rozeszły:D no i coś muszę wykombinować:D

Koralowa oj i Tobie kochana życzę szybciutkiego rozwiązania...

Duralex ja chyba też muszę się tego nauczyć, bo już mnie kręgosłup boli jak siedzę z wiszącym dzieciątkiem na cyculu, ale w nocy to mam strita i nie umiem trafić do ust małego:D:D:D

Aneciu te cztery godziny to takie na oko, ja tak naprawdę wzięłam 1,5 godziny przed, tak naprawdę położna oceni ile czasu przed Tobą, mnie powiedziała, że szybko postępuje i maksymalnie jeszcze 3 godziny przede mną, a okazało się, że 1,5, ale zwróc na to uwagę, bo ja mimo iż byłam w klinicznym szpitalu to wszystkim o tym głośno mówiłam i miałam czasem wrażenie, że nie wiedzą o co chodzi...

Weroneczka nie stresuj się bardzo terminem, mówię CI kochana wypoczywaj ile się da, zadrzyj giry na łóżko wyżej, włącz fajny film i ciesz się jeszcze wolnością bo niedługo oprócz szczęścia przy cycuszku zobaczysz, że czas ucieka przez palce...

Ciamajdko takie częste spięcia to już pierdnięcie przedporodem, wszystko sie zbliża wielkim krokiem mówię Ci kochana...

Mallaika taki przypływ sił to też zwiastuje rychły poród:)

Nervitko oby oby:D bo ja mam wrażenie, że mój mąż już nigdy nie podejdzie do moich piersi jak do czegoś intymnego:D tylko takie dojki krówki:D

Moniczko zobaczysz ból krocza zniknie, ja się dowiedziałam wczoraj od położnej, że miałam tak jakby tylko jeden szew..

Olusiu mnie też się marzy wyspana noc....w ciąży źle i jak się ma ssaka przy piersi też niedobrze:D ale śpiące dziecko wynagradza wszystko:D

Urszulko no jeszcze siedzę w dresie, ale idę się za chwilunię przebiorę:D:D hiihih

Bombusiu ja mojego męża staram się w nocy nie budzić bo wiem, że on pracuje, a ja jestem od tego czy tamtego, ale dzisiejszej nocy maluszek miał tak zatkany nos, że krzyczałam, że ma lecieć po fridę i wyjęliśmy ogromną babę z nosa:D

melduję się popołudniowo! oczywiście nadal duo i oczywiście bez objawów :D

urszulko ja termin USG z 12 tc mam na dziś - także lipa :)

anecia no nie chce być inaczej - weszło to i wyjść musi :):) niema co się zamartwiać na zapas bo znam dziewczyny co rodziły 4kg dzieci bez większych problemów - na nacięcie i tak się nastawiam, bo praktyka raczej sprzyja nacinaniu - ważne aby udało się SN. Tego sobie i Tobie życzę!

ciamajdko może nie leż - może warto rozruszać jeszcze te bóle co 15 minut? a nóż widelec coś z tego się rozwinie :)

milusiu na prawdę z karmieniem cycem to jest mega wygoda... poza tym że garderobę trzeba sobie dostosować odpowiednio - ja przynajmniej stroje dostosowałam tak żeby wygodnie było mi wyjąć cyc nie rozbierając się przy tym do naga (rodziłam w październiku więc było zdziebko trudniej zwłaszcza te początki :))... super że tatuś zaangażowany w opiekę - tak trzymać kochani!

duralex za pierwszym razem miałam ambicje żeby nie brać Olka do łóżka i po powrocie do domu pierwsze dwa tygodnie się mordowałam i wstawałam, marzłam przy tym (nie wiem dlaczego nie ubrałam nic cieplejszego do spania???) okrutnie, aż dostałam zapalenia piersi i ambicje poszły w las, a Olka w nocy przynosił mi na cycora tatuś :) popieram jak najbardziej.. bajka że maluszek się przyzwyczai itd to mit.. trzeba tylko w odpowiednim momencie przestać :D

co do pępuszka to ja olkowi za radą pielęgniarki odchylałam ten klips co nim jest pępowina spięta i z pipety zakraplałam spirytusem, po czym owijałam bandażem, który 3 razy dziennie nasączałam spirytusem.. odpadł dwa dni po powrocie do domu czyli w 6 dobie i teściowa wszczęła alarm że za szybko żeby do lekarza jechać :D:D:D:D nic sie nie babrało, żadnych grzybków, zakażeń, ran.... odpadł i została czysta blizna po mamusi.

w pickę jeża...

zrobiłam obiad, posprzątałam w kuchni i teraz czuję tylko kręgosłup i ćmienie... ja mam to już gdzieś...

zaraz pójde po napój byle z domu wyjść, bo T. ma zespół napięcia przedmniesiączkowego i bardzo działa mi na nerwy, bardzo... do tego stopnia że mu chyba patelnia przez łeb zdzielę...

ciamajko a zdziel chłopa :) aż zadzwoni :)mój też mnie z równowagi wyprowadził... mężczyźni doprawdy czasem tworzą sztuczne problemy dosłownie z niczego - nie wiem, absorbują je z powietrza, czy wynajdują w marketach - szok. Kobiecy PMS to przy męskich fochach czasem mały pikuś.

Ciamajdka a jasne - ulzyj sobie!!!!

A wogole to mam do Was pytanie: od wczoraj odchodzi mi czop. Dzis od rana podbarwiony byl na brazowo. A teraz pojawil sie sluz podbarwiony juz na rozowo i nie wiem co mam robic... czy zbierac sie do szpitala?

Milusia ja przy Niki dzielnie wstawałam, wyciągałam z łóżeczka i karmiłam na siedząco... mi też dawał się kręgosłup we znaki, a później rano byłam padnięta, nadęta i nie do życia .. teraz młody śpi ze mną dostaje szybko cycka.. ja się kimnę, także rano wstaję lepiej wyspana niż jak w ciąży musiałam latać 10 razy do kibelka :) i jak napisała Marulka trzeba w odpowiednim momencie nauczyć dziecko spać samemu... a wyspana mama to spokojna mama :)
Marulka ja odkąd powróciłam do spirytusu widzę różnicę - pępowina już się trzyma na jednym włosku.. ale przez stosowanie jedynie octaniseptu tak długo ta pępowina nie odpadała.. pediatra powiedziała, że może się tak długo trzymać, bo miałam szeroką pępowinę.. w każdym razie nie mogę się doczekać kiedy już w końcu odpadnie.. ehh..

reklama
Bombusia no to Alanek tatcie zawsze obsrany temat zostawia :-D

Milusia kurde wiesz co ja też czuję, że moje biodra to będzie porażka po ciąży i nie wbiję się w spodnie :-( ale mam nadzieję, że jakoś to zejdzie. Jakby była inna sytuacja to pewno mąż by się nie pogniewał, że dołu nie masz no ale w zaistniałej sytuacji napewno coś znajdziesz :tak:

Ciamajdka i co "patelniowałaś" PMS T?

Do góry