reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Zakupy odbębnione. Odwiedziłam starą pracę, brrrrr wszyscy pytali "O Ty jeszcze?" "To ty jeszcze nie urodziłaś?", "A kiedy urodzisz?" Normalnie jebla można dostać!
Poza tym odebraliśmy jeszcze jedna szafeczkę do sypialni, M juz skręcił i jest piknie.

A na pierwsze danie zjadłam dzisiaj mega ostrą zupke chińską, sam syf, pychotka. To moje ostatnie podrygi z tymi świństwami heheh A na drugie będzie przykładny obiad z ziemniaczków mięcha i surówki ;-)

Ciamajdka Ty to jesteś przeluzara! Widzę że Ci lekko bije dzisiaj, a to super oznaka. No i wszystkim dookoła humor poprawiasz!

różyczk@ oj widzę że u Ciebie podobnie, mój M też kręci nosem, że teraz to on już się boi... Szczerze to nigdy bym nie pomyślała, że faceci potrafią odmówić przytulańców... No Panowie się spisują na razie na medal jako ojcowie, chociaż dzieci jeszcze w brzucholach.
Poza tym polecam linki od Ciamajdki Uśmiałam się jak łoś!

nervita Ty masz ogród przynajmniej, a u nas w tym bloku to można fisia dostać! Miłej pracy i odpoczynku w ogródku! Zazdraszczam!

milusia83 dzięki za "dobre" wieści od ehtele, w sensie całe szczęście że to nic takiego groźnego! Trzymamy kciuki! No i dzięki za radę z antybiotykiem. Zastosuję się tylko kiedy będę wiedzieć że to 4 godziny przed porodem heheheh Pozdrawiam Ciebie i Małego!

Oj Bombusia pewnie Twój M już kupił wszystko, a szkoda, bo od jutra są w promocji w realu chusteczki Pampersa nawilżane 6 paczek za 24,95 to jak dla mnie tanio. Chyba że innych używacie.
A z tymi kokardkami to też jest dobry! W zabobony wierzy heheehhe
P.S. Bombusiu a możesz mi powiedzieć czy teraz przed urodzeniem mogę ten wniosek już skądś wziąć, żeby potem nie latać? Chyba że piszą coś na formalnym wątku?

duralex hheheh wiem jak reagujecie na rady bezdzietnych, ale ja polecam z doświadczenia moich bliskich znajomych, ciotek i kuzynek spirytus na pępek, stara sprawdzona metoda, wg mnie ofkors :rofl2:

Dobra zmykam, bo M dzisiaj ma wolne i się neta domaga, bo jeszcze dzisiaj nie grał. A niech mu będzie i tak mu się za niedługo ukróci!

Miłego popołudnia Babencje!

EDIT; Polecam od jutra w realu promocja na chusteczki nawilżane pampersa 6 paczek za 24,95!

reklama
Weroneczka ja wróciłam do traktowania pępka spirytusem :).. ale po rozmowie z pediatrą psikam też octaniseptem, ponieważ jak stwierdziła ma on dobre działanie grzybobójcze, natomiast spirytus działa osuszająco :) także traktuję i jednym i drugim :)

Boże zdycham...
przeszłam z mamą i tatą dosłownie z 400 m na mieście (bylismy tylko w 3 sklepach) i powiedziałam żeby mnie odwieźli do domu bo zdechnę... tak mnie napindala brzuch że o mój jezu i wszyscy święci... i se wkładkę wsadziłam, leje się ze mnie śluz.. dosłownie się leje-bo czuję jakbym sikała.. mokro, mokroo..... żebym dzisiaj spóźnionego "porycynowego" porodu sobie nie strzeliła:-) na razie bóle są co prawda co jakieś 15 minut ale nie będę wszczynać paniki... dogorywam na kanapie...:confused2:

Aga_Natalia fantastycznie, że córeczki tak ładnie się rozwijają!:-) gratuluję i trzymam kciuki, żeby tak było dalej!

Pati GRATULACJE!!!

Ciamajdko nadal się kulam i nie widzę, żebym się miała rozpakować:no: wczoraj polazłam z M. na 4- kilometrowy spacer wieczorem i nic, nawet brzuch mi się nie spiął:baffled:

Maad Tobie również GRATULUJĘ!!!

różyczk@ no nie tylko Twój Małż ma opory. Ja swojego usiłuję zmolestować już od dobrych dwóch tygodni ale bez skutku :wściekła/y::angry: zaparł się jak osioł:baffled: a mnie libido ciągle rośnie i w końcu wybuchnę:szok::eek: masakra jakaś!

Nareszcie się ochłodziło:tak: jest zimno i pochmurno a mnie się ciągle chce spać. Wstałam przed 8, wyprawiłam M. do pracy, zjadłam śniadanko i wróciłam do wyrka. Wstałam o 12:eek::baffled: zrobiłam zakupy, pranie i obiad, umyłam łazienkę - w szoku jestem bo do tej pory miałam lenia, że hej!
a dla siebie nasmażyłam placków ziemniaczanych. Kurde, cały dzień głodna chodzę:szok:
jutro kolejne KTG i kilka godzin w szpitalu. Nie chce mi się tak jeździć w tą i z powrotem ale co zrobić?:-(

duralex i być może takie połaczenie jest najlepsze. Byle odpadł =) A czy ten octanisept można stosować jeszcze do czegoś innego?

ciamajdko a może jednak? Oby to już było to, może ten olej na serio działa?! Jajca jak 102!

Nervita ja za te krople na pewno nie zapłaciłam 50 zł, coś około 25 mogło być, poszukaj dobrze w necie

Ruchliwego dnia na IP zyczę Wam Mamuski:-D;-)!!!!!!!
no właśnie na forum BB dziewczyna sprzedawała za 50,00 zł i mówiła, że tyle "bo to nie podróby Chińskie" tylko oryginały !- hmmmm - ciekawe jak to można sprawdzić ???
Tak myślałam, że to drogo ale nie szukałam innych, bo jeszcze nie są mi potrzebne i może (mam nadzieję) że nie będą ;)

Dziękujemy dziękujemy na to liczy nasze duuuże grono ;)

Ciamajdka trzymam mocno zaciśnięte kciuki !!! 18-08-2010 śliczna data ;)

Milusia nie ma słodszego widoku niż spokojne maleństwo ciągnące cyca mamusi ;) mąż na bank widzi w Tobie sexy kobietę, która opiekuje się troskliwie jego pierworodnym ;)- ten okres ma swoje plusy ;)

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny! wpadam na chwilę bo z powodu bólu krocza jeszcze za bardzo nie moge siedzieć, my dajemy radę Bartus mały ssak cały czas wisi na cycku:) w nocy spi z nami bo nie mam siły do niego wstawac co chwile.my na pepek stosujemy fiolet gencjanowy,dzis po tyg. ładnie odpadł:)

gratuluję rozpakowanym sierpniówką a tym co pozostały trzymam kciuki i życze cierpliwości!

reklama
Hejka

Na wstępie wszystkim nowo rozpakowanym serdecznie gratulacje.

Ciamajdko haha niezły numer z tym olejkiem….:) przynajmniej zrobiłaś sobie „oczyszczanie” organizmu;) może dzisiejsze skurcze się rozwiną…

Zielona26 hejkaJ jak będziesz miała więcej czasu to zaglądaj J

Bogusia86 fajnie, że z Wiki tak ładnie sobie radzicie i czujecie się dobrze! Zaglądaj do nas częściejJ

Jadódka1231 oj znam ten ból z oknami, ja w sobotę umyłam a wczoraj robotnicy zaczęli ocieplać blok://////// grrrr

Dolorezzz spokojnie kochana, nie martw się, jesteś pod regularną opieką lekarzy, masz robione ktg więc nie masz się czym przejmować.. a złe i przykre przypadki niestety czasem się zdarzają tak jak tej dziewczynie…

Mallaika fajnie, ze wizyta na ktg udanaJ

Anecia1111 nie przejmuj się tym wymazem, jak bylam w szpitalu to o to pytalam i duzo szpitali nawet tego nie wymaga… tak samo jak nie każdy lekarz robi badanie na toxoplazmoze itp….
fajnie, ze wizyta taka udana!!

Kasia2506 fajnie, ze mala tak ladnie spi no i ze strasza siostrzyczka taka pomocnaJ

Duralex wow.. sporo już twój maluszek przybył, ladnie rosnieJ

Urszulka widzę, że ogarnął cię mały przedporodowy stresJ nie martw się na pewno ze wszystkim zdarzysz przed a po dasz sobie rade!

Bombusia fajnie, ze pierwsza wizyta maluszka tak się udalaJ Oby tak dalejJ

Monika373 nigdy nie robiłam biorytmów i nawet nie wiem o co w tym chodzi…

Nervita no i jak tam z tym krwawieniem, pojechałaś na IP znowu?

AgaNatalia jak miło się o was czytaJ fajnie mieć bliźniaczkiJ Takie malutkie a już swoje charakterki pokazuja, superJ

Andzia1987 oj Cholerka, grr wspolczuje problemu z tami zaparciami.. może sprobuj ciupinke zmienic dietke… nie wiem… może za Malo pijesz?

Maad gratulacjeJ

Weroneczka nie przejmuj się mężem, nasi faceci też oczekują na te dzieciaczki i też im się dłuży,… mój też miał ogromną nadzieję że już urodzę a tu lipaJ

różyczk@ tulam… mam nadzieje ze nerwy już odeszly!!

Koralowa wiesz… dziś wszystko szczelnie zamknięte a jutro już może być zupełnie inaczej;) także nie nastawiaj się …

Monika8112 o matko jeszcze cie ten bol trzyma, wspolczuje…. Fajnie, ze Bartuś taki grzeczny i w nocy nie broiJ

Ja jestem dziś padnięta, dwie noce pod rząd mało co spałam i tylko czekam aż legnę do łóżeczka i odpocznę….

Do góry