reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ciamajdka powiem CI, że jak się dowiedziałam, że Pajkaa jedzie na IP to też jakoś dziwnie się czuję - choć pewno to to samo co zawsze "wielkie nadzieje"

właśnie odebrałam tel domowy i zgadnijcie co usłyszałam? "to Ty jeszcze chodzisz?" :wściekła/y:

macie jakiś fajny utworek?bo gierki już mnie wku.. w tv nic ciekawego, może jakaś muzyczka...

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie jest taka burza ze szok, a leje od 18.00 non stop. M musiał pojechac na 2 godz. w sprawie, a ja sie strasznie denerwuje, nie nawidze jak jestem sama wieczorami z okruszkiem!! dobrze ze nie pracuje na nocki!!!!

Dzieki Ciamajdko...........pij juz ten olej!!!!!!!

Niuunia nieee....... nie chodzisz!!!:))))))) hahaha... leżysz zdechlakiem i nie ruszasz sie kurcze...

dobra. T. powiedział że będzie przy mnie.... taka kurde cwaniara ze mnie-darłam gębę że nic mnie nie wzruszy, że pójde i urodzę.. a teraz jak mam rycynke przed soba to mnie "skrynco"mój następny post będzie po tym jak wypiję...

Dziewczyny wiec tak. Mały urodzil sie z przepuklina oponowo rdzeniowa ktora byla naszczescie umiejscowiona bardzo niziutko(okolice krzyza) jest to jakby rozszczep kregu gdzie sa zakonczenia nerwowr roznych ukladow.to ze jest tak nisko uratowalo go przed kalectwem czyli bedzie chodził lecz narazie wymaga cewnikowania co 4h .lecz to z czasem mozna wyrobic bo pecherz po prostu do konca sie nie oproznia. Nastepstwem tej calej operacji usuniecia tego jest tez uposledzenie odprowadzania plynu ktory wedruje po kregoslupie do glowki i tak z powrotem do otrzewnej gdzie jest wchlaniany. Mały mial dzis te usg i zwiekszyla sie objetosc tego plynu w glowce czyli nie odprowadzany jest prawidlowo. Jezeli kolejne usg (czwartek) pokaze kolejny wzrost . Na poczatku tyg bedzie mial operacje wstawiania zastawki.takie urzadzonko w komorze w glowce dokladnie za uszkiem gdzies jest wkladane i drenem doprowadzane pod skora do otrzewnej i to odprowadza ten plyn. Po operacji jezeli bedzie ok 5-7 dni i do domu.lecz trzeba sie z tym liczyc ze bedzie trzeba byc pod kontrola wielu poradni..urolog,neurolog itd...mam nadzieje ze mniej wiecej wam jakos opisalam.

godzina zero-21.26 wypite 2 łyżki w szklance napoju... z 3 to bym nie ryzykowała bo w razie czego nie mam zamiaru nowego kibelka wstawiać... a tak w ogóle mam marne szanse na przeczyszczenie bo własnie pozbyłam się tego i owego...

trzymajcie kciuki.... :)

No to Ciamajdko trzymam kciuki :-) Jak ciebie weźmie to pewnie więcej się zdecyduje hihi

Luizka - ogromnie przykro czytać takie informacje i trzymam kciuki najmocniej jak umiem, żeby kolejna operacja okazała się zbędna!!

Ostatnia edycja:
Luizka to teraz rozumie i wszystko wiem, ale nie myslałam nigdy ze przepuklina moze mieć takie różne powikłania, ale Piorus jest na pewno silny i wyjdzie z tego, pisz nam na bieżąco kochana!

Ciamajko ja trzymam bardzo mocno kciuki, jutro wchodze na BB i czytam, ze rodzisz kobieto!!!!!!!...kieruj sie na IP nie do WC he he

Niuunia teraz twoja kolej .......do apteki jutro po olejak he he

pisze jedna reka, a w drugiej mam okruszka......M by juz na mnie krzyczal za cos takiego!

reklama
Ciamajdko - to trzymam kciuki :-) mi mąż kazał czekać do jutra bo :
po 1) chce się jeszcze 1 noc wyspać
po 2) jutro chce żebym go z pracy wyciągnęła (jeśli coś ruszy):-D
A ty dawaj znać jak coś się będzie działo. Dzisiaj gadałam z koleżanką z pracy która też po rycynie urodziła :tak: i poleca. Oj to jak ty się rozpakujesz to do kogo ja smsa napiszę jak w końcu i mnie coś ruszy???:sorry:
Luizka - trzymam mocno kciuki za Piotrusia i za Ciebie żebyś miała siły na to wszystko
Niuunia - a co masz robić??? czołgać się? przecież w ciąży nogi nie odcinają :baffled: boże co za ludzie... I co? jak Ciamajdkę weźmie to kupujesz olejek? ;-)

Do góry