reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej, ja też po wizycie. Ostatnio któraś pytała o to, że ma bakterie w moczu, Ja dziś odebrałam wyniki i też mam i na dodatek pojawiło się białko i leukocyty:-( Lekarz przepisał mi Furaginum i globulki Gyno-Pevaryl i za tydzień powtórzyć badanie i na kontrolę. Czy któraś z Was to brała w ciąży?Niby lekarz wie, co można a co nie, ale powiem Wam, że przez całą ciążę nic nie brałam, żadnej tabletki kompletnie i teraz się trochę boję..

reklama
Lahimka - ja brałam furaginum, podobno często zapisują, do tego trzeba vit C, dużo pić i często siusiać;-), miałam zapisane 2 opakowania, w następnych wynikach bakterii nie było, myślę że możesz śmiało brać; mnie niestety przy tym łapały straszne skurcze (łydek, ud, rąk- ogólnie masakra- bo wypłukiwał mi potas i magnez:baffled: ale może u ciebie tak nie będzie); globulek nie brałam więc się nie wypowiem
monika - fajnie ze już jesteś i jeszcze raz gratulacje :-) no i Mama na medal :-)
ciamajdko - trzymam kciuki
pajkaa - :rofl2: tekst męża niezły :-D ; dobrze że u ciebie nic poważnego nie wyszło
marii79 - gratuluję zdanego prawka, i to jeszcze w 9 miesiącu:szok::-) podziwiam :tak:
co do wyników niestety nie pomogę

Ostatnia edycja:
Hej, hej!!!!!!
Była położna, fajna kobitka, obejrzała Alanka całego i powiedziała, ze nie ma żadnych zastrzeżeń co do dziecka YUPIIIII:)))
MLIKO zaczęło leciec dziś juz ładnie,M kupił herbatke na laktacje i chyba zadziałało.
Po 16.00 wyszlismy na pierwszy spacer do 18.00 okruszek pieknie spał, o 19.00 wykonalismy kapiel i nadal spi, on dzis przespał caaaały dzień, aż sie boimy z M nocki he he, zeby nie było za wesoło.
Ja czuje sie świetnie, tylko niestety kręgosłup mi nawala po tej ciązy ....boli....no i kg trzeba zrzucać, które zostały niestety :(((
Dzwonie do syna na obóz, a on sie wypytuje "mamuń ile razy w nocy wstajesz'??? mówię "no koło 5ciu" ,a on " o matko boska" he he dobry jest myślał, ze to tylko bajka będzie ???? nie ma lekko:)))

Pati zyczę Ci aby juz u Ciebie też akcja sie rozkręciła bidulko:(
Andzia no Gabryś uroczy jest GRATULUJE:)))
marii gratulacje zdania prawka,suuuper, a czy za pierwszym razem zdałaś???? co do wyników nie pomoge nie znam sie:(((
lahimka bierz te leki i nie martw sie ciąża jest już tak zaawansowana, ze maluchowi nic nie będzie, gorzej jak nie weźmiesz, jak leżałam w szpitalu to kobiety tez dostawały te leki co Ty, bo co druga miała złe wyniki moczu, także nie martw sie i kuruj!!!
Ciamajdko do jaknej cholerci rozpakowujesz sie czy nie!!!!!!!
Fiuu , Niuunia, Marulka i pozostałe jazda na IP he he:)))
Monika fajnie, ze już jesteś wielkie GRATULACJE kochana:)))

No to spadam do wyrka, bom śpiąca, a ssak pewnie nie raz da znać o sobie, ze głodny !!!

Ostatnia edycja:
Hej kobietki, dziś miałam dosyć intentyswny dzień… rano wziełam się za prasowanie.. i jakoś zeszło mi 3 godziny:/ ale poszłam za radą Ciamajdki i pierwszy raz w życiu robiłam to na siedząco;)
po obiadku położyłam się na chwilę i nie wiem jak to się stało ale spałam prawie 3 godziny!!! Dla mnie to bardzo dziwne bo ja nigdy nie sypiam w dzień!!!
Jak m. wrócił z pracy to namówił mnie na wypad do galerii, małe zakupy i małą kolację
J
Kupiłam dla malutkiej znowu dwie bluzeczki (znowu nie umiałam się powstrzymać) i dla siebie dwie fajne rzeczy – z czego się cieszę, bo kupiłam je w jackpot w dużej promocji
J aa i jeszcze korale…
no chyba jest mało rzeczy, które cieszą kobietki tak jak zakupki
J
do tego kupiłam żel do golenia Gillette satin care i mam nadzieję że po nim nie będę w końcu mieć podrażnień
J
Biegaliśmy po tej galerii chyba ze 3 godziny… i nic….może jutro się coś rozkręci…

Bogusia86 mam nadzieję, że już dziś mała będzie spała lepiej, może tak zareagowała na ten nowy gips a teraz będzie już spokojniejsza….

Ciamajdko no i jak tam słońce??? Mam nadzieję, że skurcze się rozkręciły…..!!!! aczkolwiek liczyłam na twoje i Bombusi towarzystwo w drugiej połowie sierpnia….:)

Duralex ehhh ten czas… ja jeszcze nie urodziłam a już myślę o końcu macierzyńskiego… bo niestety wiem jak to jest… wszystko co dobre szybko się kończy…

Pati1982 jak to nic się nie dzieje… kobietki sprzątaj, kochaj się, tańczJ a potem powiedz co pomogło;p ;u mnie niestety nic z tych rzeczy nie działa… ale jeszcze będę się starałaJ

Bombusia… ehhh wiesz co sobie myślę, że u was tak fajnie się układa, bo wy w ogóle taką fajną rodzinką jesteście i fajnym małżeństwem i Bozia wam za to dała taką fajną kruszynkęJ

Marulka hmmm no scar… pisze, że zmniejsza rozstępy… a to podobno niemożliwe….no nic… będzie trzeba spróbować… tu jest trochę opinii
http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2634

Miriannak oj faktycznie mąż niefajnie się zachował z tymi ogórami… daj mu dziś dużżżżżżżżżżżżżżżżżżżooooo roboty…. I niech przeprasza…;)

Fiuu hmmm ja bym się tam do końca nie sugerowała opiniami położnych… bo zamiast tych 3 tygodni mogą zrobić się 3 dniJ no nic.. ma nadzieję, że dzidziuś urodzi się tak, aby mamusia mogła spokojnie na te doktoranckie się dostać…

Koralowa a no scar można używać w ciąży i czasie karmienia piersią????

Andzia1987 kochana, nie przejmuj się mleczkiem na pewno jeszcze będzie nawałJ cieszę się, że tak ładnie sobie radzicieJ

Pajko dobrze, zę to tylko gardło…na pewno szybko przejdzie.. a jak nie to się nie przejmuj bo na gardło jest dużo antybiotyków działających miejscowo i nieszkodliwych np. bioparox któ®y jest rewelacyjny

Lahimka nie bój się, ja sama nie brałam tych leków, ale kojarzę ze dziewczyny tutaj właśny używały tego Furaginum. Pamiętam te nazwe… poza tym lekarz wie co robi!!!

Dobranoc brzuchatki!!!!!!!

Lahimka - ja jutro ide do lekarza a mam tak samo jak ty z moczem takze zobaczymy co mi powie,napewno napisze:)
Bombusia -dziekuje:)) to 2 egzamin
Ciamajdko - kciuki zacisniete!!
Pati1982 -dziekuje:)) moglabys widziec mine egzaminatora jak spytal za ile rodze:))))

Hej, ja też po wizycie. Ostatnio któraś pytała o to, że ma bakterie w moczu, Ja dziś odebrałam wyniki i też mam i na dodatek pojawiło się białko i leukocyty:-( Lekarz przepisał mi Furaginum i globulki Gyno-Pevaryl i za tydzień powtórzyć badanie i na kontrolę. Czy któraś z Was to brała w ciąży?Niby lekarz wie, co można a co nie, ale powiem Wam, że przez całą ciążę nic nie brałam, żadnej tabletki kompletnie i teraz się trochę boję..

ja brałam w szpitalu mozna bez problemu a nawet zalecane przy bakteriach w moczu...

dziewczyny jestem! poród opisałam na odpowiednim wątku!
jak mi sił wystarczy to idę nadrobić te 2 dni nieobecności, mały śpi jak zabity więc mam czas dla siebie:)

dzięki za gratulacje!

a kto Ci pozwolił w kolejke sie wepchnać co?? gratulacje :-D:-D:-)

mnie to chyba nic nie ruszy:p

reklama
Bombusia no to super dzionek :-) chyba wogóle udało CI się ze spacerkiem, bo podobno na pare dni znów ma się popsuć pogoda :baffled:

monika super, że już jesteś :-)

Dobra rodzice bić dzieci nie mogą, a dzieci rodziców?:sorry: mała normalnie tak mnie kopie, że momentami nie mam jak oddychać :baffled:
13 coraz bliżej a tu zero zapowiedzi. Jak wstaje to z myślą, że zaraz chlusną mi wody no ale nie ma chlap :-( wogóle nie wiem czemu ale ubzdurałam sobie, że jak się zacznie się dziać to w nocy czy dziś czy jutro - jakoś tak.

Oki uciekam spać, bo coś oczyska same mi się zamykają, więc trzeba wykorzystać tą chwilę. Do jutra dziewczyny :-)

Ostatnia edycja:
Do góry