reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

HEJ MAMUŚKI!!!!!!!

Mały ssak śpi najedzony więc troszku poklikam z Wami.

Pajkeczko czy Ciebie to już dopadły wszystkie choroby w tej ciązy kochana???? Trzymaj sie dzielnie, mam nadzieje, ze już sie niedługo rozpakujesz, a czy to uczulenie zeszło???? Śliczne sukienki wstawiłaś, a idziesz na jakies balety??? bo wiesz ja nie doczytałam, to tylko sie nie rozchoruj bardziej i zyczę udanych baletów:)))
Natka b. dziękuje za porady, czyli wyruszamy dziś lub napóxniej jutro na spacer i OBCIĘŁAM okruszkowi paznokcie dzięki, tak mocno teraz śpi, ze szybko sparzyłam nożyczuszki i poszło jak po maśle, ale ja nadaje sie do kąpieli, he he spociłam sie jak rex
łapki-niedrapki idą w kąt!!!!!!!! alanek tez już parę razy obsikał sobie co było w poblizu hi hi
Marulko bidulko współczuje tego samopoczucia i zycze aby Franek pozwolił Ci już cieszyć sie nim na rączkach:)
Fiuu życzę Ci aby Twój synek już też pospieszył sie na ten świat i abyś w spokoju pojechała na tą obronę
Dolorezzz i Sarka gratuluje udanych wizyt
Pati fajnie, ze masz już mamusie koło siebie, a PKP no cóż porażka, szkoda słów, a bilety mają kosmiczne ceny
Polianno to sorki cóś nie tak doczytałam, w każdym bądź razie buziaki dla Was śle:)
Niuunia udanej i szybkiej wizyty u Ząbisty Ci zycze i niech te skurcze Cię już dopadną:)))......już mamy 48 dzieciaczków !!!!!! szok poprostu:)))
Olu życzę owocnej pracy i szybkiego uporania sie z szafkami:).....dziękuje b. za porady:)
Ciamajdko kochana witaj , życze Ci aby i na Ciebie już przyszedł czas rozpakowania i abyś dzieliła z nami te radości i troski, podczytałam,ze byli twoi rodzice, ale pewnie już pojechali co??? nacieszyłaś sie nimi troszku???........a są chyba jeszcze tak ???? no to wypoczywaj w ich towarzystwie jak najdłużej !!!!
Monia373 ......100 lat w zdrowiu z okazji urodzin i różowego bobaska:)
weroniczka hej hej to Ty jeszcze masz mozliwości malowania poznokci u nóg, to gratuluje he he
Monika2112 ochhh następna rozpakowana GRATULACJE!!!!!!!
Urszulko życzę szybkiego i pomyslnego rozwiązania!
Starlet to ja pytałam o spacerki, dziekuje już jestem pewna, ze możemy wychodzic z synkiem:).......no własnie z tym pokarmem to nie zawsze jest różowo choc naprawde b. sie chce,a dzidzia płaczek głodna, no cóż mus to mus najwazniejsze, ze nie podłapała wirusa!!!

reklama
Fiuu to nie ja-u mnie odeszły wody, skurcze zaczęły się już w szpitalu:) Ale wczoraj w jakiejś gazecie dla mamuś (czytam karmiąc:)) widziałam wzmiankę o oleju rycynowym na wywołanie porodu, z tym, że bez szczegółów.
Pajeczko zdrówka:)
Polianno to prawda, że małe „żółtaczki” są bardziej senne i mogą przesypiać pory karmienia, a wybudzać trzeba, bo z jedzeniem (i siusianiem:)) bilirubina jest szybciej wydalana. Wybudzaj Małą delikatnie (jak się da-mój na początku za Chiny-nawet kąpaliśmy go kiedyś półśpiącego), ale nie denerwuj się, mnie wystraszyła babka z noworodków, że w t upały trzeba często, bo się odwodni… a co ja mu miałam, na siłę wlewać, jak spał i nie chciał? Nie odwodnił się, głupi nie jest, jak chciał pić to się budził. Położna mówiła mi też, że dopajanie glukozą pomaga się pozbyć bilirubiny, nawet próbowałam (w tym celu), ale Jasiek olał glukozę, jak miał obok dystrybutor:)
Natko wiem:) A ja coś pisałam o tej żółtaczce, bo nie przypominam sobie?:)
Monika373 wszystkiego najlepszego!!!:)))

pajkaaa ja myślę że teraz infekcja nie ma wplywu na małego- gorączki nie masz to ok tylko musisz się wykurować do porodu żeby potem z maseczką nie chodzić

fiuufiuu trzymam kciuki żeby dzieć się zainteresował karierą mamy i jak najszybciej wyskoczył:-)

luizka4don trzymam kciuki żeby z małym było szybciutko ok i żeby Cię dupsko nie bolało. Ja po porodzie z Adą biegałam już w szpitalu, potem w domu też super a potem tak 5-6 dni po porodzie jak mnie bolało to ani siedzieć ani leżeć ani chodzić masakra, smarowałam balsamem szostakowskiego i to łagodziło ból i pomagało goić. kup sobie do siedzenia koło ratunkowe takie za 5 zeta dla dzieci, podobno łatwiej siedzieć.

Pajkaaa
ja też mam dosłownie kupę na głowie- nie mogę się na siebie patrzeć, ale po porodzie będę miała pretekst żeby wyrwać się naa kilka godzin do fryzjera;-)

dolorezzz poród jest do przeżycia;-)ja mialam przez 2godz.40min parte, a jak Ada wyskoczyla to już o tym nie pamiętałam, nastaw się że będzie szybko i łatwo i innej opcji nie ma

monika373 Wszystkiego najjj!!!!!!!!

Ciamajdko
miłego;-)

ech rozstępy- w pierwszej ciąży smarowałam mustellą i i tak brzuch masakra, teraz n ie smaruję niczym bo wiem że i tak nic nie pomoże, mam skórę ze skłonnościami do takich cudów i nic nie zrobię, rozstępy mam pod kolanami, na udach, biordach, piersiach i brzuchu- ech sa ważniejsze problemy w życiu, po ciąży zakupię coś żeby wyblakły

weroneczka
w naszym kraju zawsze się musi coś dziać jak nie tu to tu cyrk

gratuluję rozpakowanym

u mnie nie pomaga ani sprzątanie ani tańce i wygibasy z Adą ani masaż sutków, dzieć się uparł i wyjść nie chce i co jej zrobię- nic
w poniedziałek kończy mi się L4, więcej nie dostanę bo to 4 dni przed terminem, muszę lecieć do ogólnego i to nie mojego bo mój na urlopie- cuuudnie:angry:

Czy u Was też tak ciepło? piszę z Łodzi- masakra!! do tego żadnych postepów porodowych! nic... lekarz powiedział, że mam szyjkę bardzo długa i mega zamkniętą! a tu leci 40 tydzień...
ta maść co piszecie to chyba cepan nie ceban, chyba, że są dwie... nie wiem czy w ciąży nie można bo to naturalne wyciagi, tak samo serum palmersa, tez na cebuli i śmierdzi, ale uzywam w ciąży, wydaje mi sie lepszy niz delikatny balsam... w balsamie sklad na kilka linijek a tu 5 składników naturalnych: cebula, jakis wyciąg z rekina, elastyna i cos tam jeszcze.

yeahhh...!!!

zaczynają sie takie bóle jak wczoraj....

dziewczyny trzymajcie kciuki żeby nie przeszło, pleaseee!!!!
dopakowałam torbę:)

nadzieja matką głupich... ale ja mądra nigdy nie byłam

nervita ja też obstawiam na dziewczyny, ale chyba tylko dlatego, że sama mam mieć girl :-)

urszulka202 kurcze powinnaś jeszcze mieć wizytę - dziwny lekarz. CHociaż dziewczyny podobnie mają. Ja ostatnie wyniki krwi mam z początku lipca i tyle, powiedziała, że takie wystarczą

Bombusia pewno dentysta sadysta dobrych info nie będzie miał, no ale cóż powiem mu, że mogę urodzić mu na fotelu, więc niech mnie nie denerwuję :-pa potem owszem życzę sobie odejścia wód albo skurczy tzn. w nocy, bo muszę jeszcze kapkę ogarnąć bałagan jaki wdarł mi się do pokoju. No i oczywiście jestem w grupie chcących "13", więc akcja dopiero po północy :-p

Ciamajdka Ty głupolku :-p no to "aby Cię zgięło" i się rozpoczęło :-p

Witajcie dziewczyny!

Noc okropna, bo nieprzespana prawie. Spałam może ze dwie godziny. Napinka brzucha od samego rana. Amelka daje popalić - rusza się jak wariatka. Coś mną targnęło i zaczęłam sprzątać kuchnię. Wyszorowałam mikrofalę, czajnik, kafle, zlew i szafki. Potem prysznic. Tak mi się brzuch napina, że się odgiąć do tyłu nie mogę...

Gratulacje dla rozpakowanych!

Co do rozstępów, to na brzuchu nie mam, ani z tyłu, ani z boku. Całą ciążę stosuję preparat Musteli. Lekkie rozstępy pojawiły mi się na piersiach, ale to już wcześniej, jeszcze przed ciążą. W ogóle cycki mi urosły strasznie - mleczarnia normalnie. Też wsmarowuję cały czas Mustelę. Podobno jest jakiś zabieg na rozstępy - chyba laserem.

Mąż ma wprawę w obcinaniu paznokci, bo mamy dwa psy i im obcina :-D. Nie miałam ani chwili czarnych myśli, że cosik mi wytnie :tak:.

Dziś przychodzi pan mierzyć rolety w pokoiku małej. Stare są zdecydowanie za jasne, a, że mieszkanie mamy poddaszowe, to trzeba zamontować ciemniejsze.

Staram się już odganiać czarne myśli porodowe, przyznam, że jak Marcin jest ze mną, to mi łatwiej. Dzięki za wsparcie!

Buziaczki dla Was kobitki! Trzymajmy się i do przodu!

reklama
Hej dziewczyny My dzisiaj mieliśmy pierwszą trudną nockę:-( Wczoraj niuni założyliśmy drugi gips i jakaś nie spokojna jest od tamtej pory :-( W nocy co chwilę się budziła i strasznie płakusiała :-(

Ale teraz już jest spokojna.

Pozdrawiam Wam wszystkie serdecznie i wybaczcie, że piszę tylko egoistycznie o sobie, ale przy Wiki nie mam czasu na nic.

Do góry