reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Niuunia Ty to mnie zawsze "wołasz" jak ja juz mam zamiar pisać:)
Pajka:( współczuję Ci... nie dośc że gorąc, nie dość że końcówka, nie dość że tyle rzeczy się koło Ciebie plątało to jeszcze przeziębienie przypieczętuje tą ciąże... ja bym sie o małego nie martwiła, raczej o to, że Tobie źle:p
Fiuufiuu a nie da się przesunąć w razie czego tego doktoranckiego?
Marulka Ty to tryskasz humorem dzisiaj widzę:)

własnie, coś nie ma Monisi... wypakowała się na bank!!! ostatnio była aktywna 9.08!!!

mallaika u mnie noc całkiem całkiem... naprawdę-ciąża mi się cofa... wszystkie nocne bóle poszły se a'kysz..
Polianno, Bombusiu, Natko witajcie kobietki.. kiedy ja się będę dzielić z Wami doświadczeniami?

Polianno na poprzednim którymś podforum jedna dziewczyna pisała, że wyleciała z niej taka "wątróbka"... ona chyba poszła do lekarza, ale nic jej nie było, nie miała gorączki-jednorazowa sytuacja...
SARKA podziel sie tym masażem szyjki:))
Luizka wierzę że boli, nie wiem jeszcze jak to jest... no ale jakbym sobie teraz w kroku szwy załozyła to by mnie nie swędziało, więc mniej więcej wyobrażam sobie co czujesz...:) mam nadzieje że malutki szybko wyjdzie ze szpitala.. a gdzie on miał tą przepuklinę, na brzuszku? i jak wygląda po operacji, jak się czuje?
dolorezzz zbierze Cie w każdej chwili...
pati właśnie miałam tak ostatnio, że po prostu nie bolało mnie nic... wczoraj calutki dzień rypało mnie w krzyżu i w brzuchu... czułam jakby mi odbyt miał wypaść (sorry za szczegóły) a dziś co?????? idę zrobić truchtem jakieś 20 kilosów, może pomoże...

noc przespałam... bez sensacji... a tu czas leci!!!!!! i nic...
mogłam się zapisać na wrzesień, to bym pierwsza z nich wszystkich urodziła i nie byłoby problemuw ogóle te suwaki mam porąbane, jeden pokazuje 39 tydzień, drugi 13 dni... i tak mi to już zwisa...

Ostatnia edycja:
reklama
pajeczko ja też będę musiała poszukać czegoś skutecznego; niestety mój brzuszek jest cały w rozstępach- jest ich mnóstwo...
narazie stosuję na zmianę dwa razy dziennie pharmaceris i fissan, ale nie wiem czy coś dają?
w zasadzie stosowałam je od początku a rozstępy i tak się pojawiły
także czekam na twoją opinię nowego produktu:))

pajeczko ja też będę musiała poszukać czegoś skutecznego; niestety mój brzuszek jest cały w rozstępach- jest ich mnóstwo...
narazie stosuję na zmianę dwa razy dziennie pharmaceris i fissan, ale nie wiem czy coś dają?
w zasadzie stosowałam je od początku a rozstępy i tak się pojawiły
także czekam na twoją opinię nowego produktu:))

Pani w aptece powiedziała, ze podobno jest rewelacyjny , ze tak sobie bardzo chwalą klientki po ciąży - wiadomo rozstępy nie znikną, ale mogą byc mniej widoczne. Sama jestem ciekawa czy zadziała. Ja używałam Fissanu, ale dostałam na niego uczulenie:( teraz mam z oriflame taki ale antycellulitowy smarowałam nim brzuch i nowych rozstępów nie mam wiec jest spoko:) ale chce, zeby te wyblakły:)

Pajkaa no ten piszę, że zmniejsza rozstępy. W sumie pierwszy raz widzę ale właśnie może jest dobry a mało znany. Ja nie mam na szczęście rozstępów - tfu tfu. Chyba, że jakiś pod brzuszkiem się wyklarował a ja go nie widzę - oby nie :baffled:

Ciamajdka wybacz zachowałam się jak gówniara - pójdę do kąta :-p

Pajkaa no ten piszę, że zmniejsza rozstępy. W sumie pierwszy raz widzę ale właśnie może jest dobry a mało znany. Ja nie mam na szczęście rozstępów - tfu tfu. Chyba, że jakiś pod brzuszkiem się wyklarował a ja go nie widzę - oby nie :baffled:

Ciamajdka wybacz zachowałam się jak gówniara - pójdę do kąta :-p

no własnie dlatego zainwestowałam zobacze co to jest warte. Zdaje sobie sprawę, ze te rozstępy nigdy nie znikną, ale moze jak nie bedą takie rózowe to będa mnie mniej wkurzały :p
Moja koleżanka zapodała sobie laserowe usuwanie rozstępów nie dosc, ze cena masakra bo 1500 zł za jeden zabieg a trzeba miec 3 to jeszcze jest cholernie bolesne bo podobno polega to na wypalaniu a po trzecie efekty nie są az tak rewelacyjne.
No i jeszcze polecają maść Cepan czy Ceban jakos tak na blizny też podobno rewelacja tylkow ciązy nie mozna stosowac, ale to juz jest strikte na blizny wiec juz na te chyba białe rozstępy, zeby mniejsze były.

Kochane ja zmykam bo sostra przyjeżdza do mnie za pół godzinki buziam Was wszystkie do wieczorka.

Niuunia
no co Ty, dziękuję że o mnie pamietasz...:)

o, rodziciele przyjechali...

pisała któraś z Was do Moniki8112? jak nie, to ja napiszę!!!

Ostatnia edycja:
Pajkaa też słyszałam, że te zabiegi do dooopy są a ceny kosmiczne, więc lepiej przetestować kremy, które mogą dać lepsze efekty

ooo i tyle widzieli Ciamajdkę :-p pozdrów rodziców :-)

kurde muszę sprzątnąć łazienkę, ale żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :-p

Witam!Pragnę nieskromnie wspomnieć że wieczorkiem skończę ileś tam latek.Mój wymarzony prezencik nie daje żadnych znaków że chce wyjść,pewnie mnie zaskoczy-może w nocy jak rodzeństwo.
Mama obstawia datę jutrzejszą albo 15 czy 16 a mnie to już strasznie wkurza.Mikołaj miał urodzić się w parzysty i co jako jedyny jest inny bo z 17ego.
Ale jest mi ciężko,nie dość że wstaję do WC po kilka razy to zauważyłam że Mikołaj ma połowę piątki dolnej-w nocy dziś 3 razy do niego wstawałam,marudził strasznie a w dodatku ok 7 nie chciał już spać a ja zasnęłam po tym wszystkim.
Polianna,a Twoja starsza córcia ma już wszystkie ząbki?Tylko ona jest starsza troszkę od mojego.

reklama
witam się z rana (powiedzmy) i pozdrawiam wszystkie brzuchatki i mamuśki
, bo widzę, że wróciły do nas ze swoimi maleństwami ;)
jak większość z nas /brzuchatek/ mi również cofa się ciąża:
- śpię jak zabita
- budzę się wypoczęta, pełna energii - tylko brzuch nie pozwala na wygibasy !
- sex ok (jak to fiuu napisała aż do znudzenia -heh) nawet mąż się śmieje, że jak z dziewicą-taka wąziutka "malutka" !!!
- nawet suwaczek cofnęłam o tydzień !
i masaż szyjki na wtorkowej wizycie !!! Sarko
- ruszył tylko czop ;( - zapraszam więc cię na ogród: chętnie napiję się herbaty z liści malin!
Pajkaa oczywiście zdaj relację jak nowy kosmetyk się sprawdzi i współczuję nadal samopoczucia, ale do internisty idziesz dzisiaj to na pewno ci ulży choć trochę w cierpieniu !
ola ja używam pharmaceris i jak na razie brak rozstępów - czyli widzisz co kraj to obyczaj !
niuunia może zmień suwaczek a chęci ci wrócą - hihi
fiuufiuu powodzenia na KTG i badaniu i jak nie pomoże to jest jedno wyjście :konkretna rozmowa z synem ! - a plany awaryjne to już przecież masz ...... heh ;( ja mojej Zuzi obiecałam na 01/09 - jechać z dzidzią w wózku na rozpoczęcie roku szkolnego - ale już ją szykuję, że chyba ten plan nie wypali ! ale ciamajkda ma rację - może da radę poprzesuwać te terminy - bo nerwy cię zeżrą !
monika373 składam już życzenia -100 lat- no i tego największego prezentu -dzidzi na brzuszku ;)
luizka4don to sukces !!!- ciesz się, że synuś cyca ciągnął - szybciutko do zdrówka będzie wracał, może weź sobie do szpitala kółko dmuchane (takie do pływania dla dzieci) i nie będziesz tak bardzo odczuwała bólu szycia !
mallaika też to właśnie miałam po wizycie i myślę, że to jest właśnie czop - ale po jego odejściu można spokojnie jeszcze pochodzić ze dwa tygodnie ;(
marulka może coś u ciebie się zaczyna ruszać - skoro już dwie nocki ciężkie ?
malagoniu powodzenia na wizycie i badaniu KTG
Anecia1111 i jak z tym olejkiem - coś wiesz ?
Ciamajdka mile spędzonego dnia z rodzicami życzę ;)
monika na 100 % się rozpakowała !-bo zawsze choć na chwilkę wpadała na BB ;)

wszystkim brzuchatkom i mamusiom życzę miłego dnia ;)

Ostatnia edycja:
Do góry