reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Anecia1111 witam w klubie "baniakowych nóżek" :sorry: ale jeszcze trochę trzea to wytrzymać.

Bombusia ja też nie mogłam uwierzyć, że Ty tu ledwo wyszłaś ze szpitala a tu pyk i znów w szpitalu i maluszek aj nie za dobrze CI? :-p

luizka wszystko będzie dobrze :-) zanim się obejrzysz już maluszek będzie z Tobą

Oki dziewczyny ja już uciekam. Buziaki do jutra :*

Ostatnia edycja:
reklama
Przegrzałam rumianek no kuźwa!!!!!!! musze czekać!!!!

MariannaK mój brzuch hmmm no cóż jakiś jest niestety, na razie żadnych pasów nie używam, bo stanowczo za wcześnie, ale pomyslę o tym za jakis m-c.
Luizka witaj , zycze duuuzo zdrówka dla dzidziusia i na pewno będzie zdrowy.
Niuunia kochana zaraz i Ty sie posypiesz i będziesz tulic skarbusia, ja to mam ochotę mojego tak straszliwie wycałować, ale on taki malutki, ze nie ma jak he he:)))

Luizka - trzymam kciuki, na pewno z synkiem będzie wszystko dobrze
Pajkaa - dasz radę :tak:
Malagonia - ja też ja też ;-) byle coś ruszyło prawda?
Niuunia - ponoć jak nogi tak puchną to zwiastuje zbliżający się poród... ja tam nie wiem, mnie puchły ostatnio a teraz przestały - wniosek - nie rodzimy;-)
Ciamajdko- miłego wieczorku przy piwku z mamusią (moja przyjeżdża jutro)
Powiem wam że jak dzisiaj leżałam na tym ktg to coś mi tak wlazło w krzyż (pewnie młody coś ucisnął) że nie mogłam się podnieść. Gdyby nie mąż to bym nie zeszła z tej kozetki;-)

Anecia pytałas o capeczkę ja mam dwie takie fajne z daszkmi jedną w rozmiarze 36 taka malutka gorę ma lekko siatkowana. to sa czapki firmy Krochetta oni robia takie malutkie i ładne, poszukaj w sklepach. Zresztą jak masz tę bawełnianą to powinna wystarczyc.

dolorezzz witaj wśród sierpniówek, fajnie że dolączyła nowa Wrocławianka, mam pytanko w ktorym szpitalu zamierzasz rodzic? Bo jak brochów zamknęli to ja juz ni wiem gdzie mam się wybrać ;o(

Lusia26 mój gin zrobił mi posiew po 37 tc bo podobno teraz jest obowiązkowe,wyszedł mi ten nieszczesny paciorkowiec. Dostałam globulki robione na zamówienie to chyba była amoksycylina i po tym pozbyłam sie paciorkowca. Nic nie mówił że bede miała jeszcze przy porodzie podawany, jak sie o to zapytałam to on "po co przy porodzie jak mozna teraz działać..."

luizka4don wszystko bedzie dobrze, trzymaj się kochana. Synek niedługo bedzie z Tobą, mojej szwagierki córcia tez miala przepukline i jest zdrową dziewuszką.

Ja jutro mam wizytę na 18sta, zobacze czy coś się ruszyło do przodu ;o))

dobranoc, idę lulu!

Ostatnia edycja:
a ja się stresuję :/ byłam dziś u gina - moje wyniki OK, tętno dziecka też w porządku. Po powrocie do domu dostałam plamienia i brzuch mi się zaczął mocno napinać. Plamienie szybko ustąpiło, ale napięcia brzucha mam od jakichś 7 godzin :/ to normalne, żeby przepowiadające tyle trwały?! spróbuję ponotować jak długo trwają i co ile są i jakby co jadę na IP...

Witam się z rana
Kolejna noc przespana, z 2 małymi przerwami, ale teraz jakoś nie mogę już zasnąć. Obudziłam się już z bólem głowy:baffled: i ogólnie jakoś tak się czuję do d***.
Mallaika - jak tam u Ciebie? brzuszek dalej twardnieje czy przeszło?
Sarka - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:tak:
Pajka - i jak tam? uspokoiło się czy masz już ze sobą maluszka?;-)
Niuunia, Anecia - jak tam po nocce? nóżki trochę lepsze?
Malagonia - i jak tam? czy tak jak u mnie?:sorry:

Witam z rańca! Małżona odstawiłam do pracy bo potrzebuję auta na cały dzień. Martwi mnie nadal to że nie zrobiono i posiewu i coś muszę z tym zrobić.

MiriannaK, Lusia26 , Izunia23, pati1982 dzięki kochane za porady. Trochę się przestraszyłam, ale zadzwonie dzisiaj jednak do mojego gina i się zapytam co mam zrobić.

marii79 Ty 2 tygodnie przed porodem chcesz zdawać prawo jazdy?! Ło maj gad! Podziwiam, bo ja mam już 7 lat prawko i jeżdżę codziennie ale teraz w 9 miesiącu się ograniczam bo refleks nie ten i wogóle nie powinno się jeździć w tak zaawansowanej ciąży (chociaż dzisiaj jadę 100km=)). Także na prawdę podziwiam!

Pajkaa oby u Ciebie poszło sprawnie! Trzymam kciukasy!

Ciamajdka Ty to się udałaś mamie i tacie! Będzie good!

Bombusiu gratuluję pierwszej samotnej kąpięli. Urodziłaś jak torpeda to i z kąpielą sobie świetnie radzisz. A z cycuchami współczuję, ale czego sie nie robi dla naszych Kruszynek!

luizka4don super że do nas wróciłaś, Maluszek też dołączy za niedługo bo my wszystkie tu gorąco kibicujemy. Zdrówka dla Was obojga!

A teraz chyba jeszcze na małe lulu wracam do łóżka. Ciumciurumcium!

Witam
Ja już od 4 nie śpię, trenuję przed narodzinami;-)ale zaraz się kłade i może zasnę. Zjadłam sniadanko z mężem, on do pracy a ja nadrobiłam wczorajszy dzień na BB.
Weroneczko ja też nie miałam posiewu i się nie zanosi, jutro mam wizytę, jak mi nie zrobi to ide prywatnie, zdrowie dziecka jest najważniejsze, nie chce aby przez tą głuia lekarkę leżało tydzień w szpitalu i brało antybiotyk. A właśnie moja znajoma która też u niej prowadziła ciążę tak miała.
Bombusiu podziwiam cię, ekspresowy poród, i już na BB na bieżaco, a kąpiel małego to sama przyjemność, juz nie mogę się doczekać.
Dolorezzz witaj wsród sierpniówek:-)
SARKA powodzenia na wizycie.
luizka4don na pewno sie niepokoisz o maluszka jak każda mama ale wszystko będzie dobrze, wróci do domku i juz będzie tylko pod twoją opieką.
pajko jak tam skurczyki?
Miłego dnia dziewczyny:-)

reklama
Dzień dobry.
Pati1982 Nic, ani drgnie:) jakieś tam, raz na dobę miesiączkowe, ale to już tak od miesiąca. Poza tym cisza. Już nie wiem, czego próbować. Planuje na dzisiaj generalne porządki. Znowu. Może okna umyję? Bez sensu to wszystko. No nic, przecież będzie dobrze:)

Udanego dnia!

Do góry