reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .

Kochana a który masz tydzień ??10 a który to miesiąc?? 3 wiec juz masz tą ochronę bo to jest od 3 miesiąca, a tobie zaczął sie 10 tydzień!

jeżeli umowa jest na czas okreslony wtedy pracodawca zobowiązany jest przedłuzyc ją do porodu.A potem niestety moze zwolnic.

No właśnie tym próbuję się pocieszyć Pajka:) A bierzesz jakieś witaminki, bo ja odstawiłam ostatnie bo były z jodem, gdyż wyszło mi za dużo trijodotyroniny.

ja nie biore tylkko kwas foliowy + na podtrzymanie ciąży. A powiedzcie mi ile kwas foliowy trza brac??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochana a który masz tydzień ??10 a który to miesiąc?? 3 wiec juz masz tą ochronę bo to jest od 3 miesiąca, a tobie zaczął sie 10 tydzień!

ja nie biore tylkko kwas foliowy + na podtrzymanie ciąży. A powiedzcie mi ile kwas foliowy trza brac??

do końca I trymestru... aż wszystkie organy się maluchowi uksztaltują.

Wiecie,
lekarze mówią, że ciąża to nie choroba, mój też tak powtarza, ale przecież tyle ile jest kobiet, tyle jest objawów i rodzajów przechodzenia tego "Stanu błogosławionego".
Ja dzisiaj usypiam.....

Powiedzcie mi kochane, jak to jest z urlopem wychowawczym, kto opłaca składkę zdrowotną? Kobieta, pracodawca czy państwo?:-) Ja już zgłupiałam
Anetko miłego dnia:)

Milusia wydaje mi sie, ze to nie zakład pracy, ani nie Ty :tak:

dziewczynki w naszej grupie Soerpień 2010 dodałam nowe wątki - suwaczki + ważne rzeczy w czasie ciąży (tygodnie = miesiące ciąży, oraz jakie badania w jakich tc najlepiej robic). Jak znajdziecie cos przydatnego wpisujcie tam :)

milusia chodzi Ci o macierzyński czy wychowawczy? bo często mylone są te pojęcia ;-) ja jestem na wychowawczym i do tej pory przysługiwało mi świadczenie rodzinne: zasiłek wychowawczy, który płaci mi państwo. W ZUS jestem zgłoszona do ubezpieczenia przez zakład pracy, ale składki w tym wypadku opłaca państwo.

O urlop wychowawczy:)
Bo tak sobie myślę, że zamiast żłobka wybieram opiekę nad bąbelkiem, jeżeli oczywiście wszystko dobrze się rozwiąże....
Dziękuję Marulka za odpowiedź:)

reklama
a jeśli chodzi o macierzyński to w zakładach pracy, gdzie zatrudnionych jest powyżej 25 osób wszystko załatwia zakład pracy, a w przypadku zakładu pracy zatrudniającego mniej niż 25 (bodajże, nie jestem pewna na 200 procent) cośtam trzeba załatwiać samemu... tutaj nie jestem pewno co czy to składki na pewno - ale mogę się dowiedzieć.... bo w ogóle macierzyński płaci państwo - nie zakład pracy... podobnie wypłatę na zwolnieniue- pierwsze 30 dni zakład, dalsze państwo.

Do góry