reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

tak wpadłam się przywitać,

co do śluzu to wydaje mi się ok. Zwłaszcza jak gin oglądał. Mój tez jest żółtawy ale to przez nadżerkę
Później do was zajrzę. Ja wizytę mam w piątek .W czwartek wracam do pracy, zobaczymy czy dam rade

reklama
Oj ja bardzo chciałam wrócic do pracy, ale stwierdziłam z M, ze jednak nie, ze bede siedziała w domu. Teraz jest najgorszy okres dla ciąży i bezpieczniej bedzie mi w domu jak sobie bede odpoczywała :tak:

wiem wiem... tylko czasem trudno, bo "życie" nie pozwala ;-);-) no i trudno jest uwierzyć, że wszystko jest ok skoro nie można sobie samemu sprawdzić ;-):-)

Cześć Dziewczyny!

Ja ide do lekarza na wizytę w czwartek 14-go.
Jak byłam ostatnio to lekarz powiedział mi,że jeżeli sie gorzej czuje to mam przyjść nawet bez wizyty po zwolnienie - to przywilej kobiet w ciąży,że jak się źle czefoują to mogą iść na zwolnienie. Tak więc SARKA jak potrzebujesz to powiedz lekarzowi,że źle się czujesz i tyle!

a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .

No właśnie tym próbuję się pocieszyć Pajka:) A bierzesz jakieś witaminki, bo ja odstawiłam ostatnie bo były z jodem, gdyż wyszło mi za dużo trijodotyroniny.

a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .

szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia, kiedy jesteś na zwolnieniu. bierzesz teraz 30 dni zwolnienia, wręczasz szefostwu z komunikatem że jesteś w ciąży i lekarz bezwzględnie odradził pracę zawodową. Po upływie 30 dni jestes już w okresie ochronnym i przedkładasz w pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży od gina i kolejne zwolnienie.... Nie ma opcji, żeby Cię zwolnił.

macie dużo racji kobietki... stres nie jest dobry dla fasolek, ale jak tu się zrelaksować? jak tu się oszczędzać, kiedy jest dwulatek, który non stop czegoś chce? a to na rączki, a to kaszkę, a to ciastko, a to pobaw się, a to rzuć piłkę..... wczoraj myślałam, że się zrelaksuję tymi zakupami właśnie (nakupiłam super szmatek, z czego sporą część sfinansowała mi mam z okazji imienin lutowych :)) a tym czasem okazuje się, że jestem za słaba, żeby znieść takie przeżycia.......

po wiem Wam, że ja nauczyłam już mojego malucha pokazywać gdzie jest dzidziuś. ładnie paluszkiem wskazuje na mój brzuszek... nawet mówi czasem sobie pod noskiem: "mama, tata, Olo, dzidziu" :-)

Marulka,ja ciebie rozumiem,bo mam w domu 3 latka,które beze mnie nic nie chce robić...nawet na sanki z tatą nie chce iść,ale mimo to próbuje mu wytłumaczyć,że czasami mama musi odpocząć...

Mama Aneta - jaką masz umowę?Na czas określony czy nie określony?Jesli tą drugą czyli na czas nieokreslony jesteś chroniona przed zwolnieniem od samego początku,jesli na czas określony to chyba muszę upłynąć dwa miesiące,ale to musiałabyś sprawdzić w kodeksie pracy..poprostu.
Praca stojąca--no cóz jesli czujesz się tym zmeczona to idź na zwolnienie....
A przed wizytą sprawdź kodeks pracy i tyle!

Milusia - ja wczoraj najadłam się nachosów z sosem bo miałam wielką ochotę i potem też mnie mdliło i bolał brzuch....

szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia, kiedy jesteś na zwolnieniu. bierzesz teraz 30 dni zwolnienia, wręczasz szefostwu z komunikatem że jesteś w ciąży i lekarz bezwzględnie odradził pracę zawodową. Po upływie 30 dni jestes już w okresie ochronnym i przedkładasz w pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży od gina i kolejne zwolnienie.... Nie ma opcji, żeby Cię zwolnił.

Dokładnie tak!

reklama

terz mi się tak wydawalo ale nie byłam pewna dziękuje za informacje ledwo pracuje a się bałam wcześniej pujść na l4 posłucham twojej rady :tak:

Do góry