reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

navijka gratulacje!!!!!!

za wszystkimi sierpniówkami drzwi porodówki zamknie ciocia Marulka - termin na 26.08 więc będę tu ostatnią pełną macicą :D hehehe

pajka a jak Twoje boleści? skoro jesteś to znaczy że ustąpiły?

Jejku, ja Was podczytuję, ale jakoś nie miałam weny albo czasu żeby odpisywać, ale jak dziś weszłam to aż miło się czyta:-)
Gratuluje wszystkim szczęśliwym mamusiom!!!:-) Navijka, kasia2506, misslena, bombusia, luizka dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech!!

Alanek jest przesłodki! I wygląda na kilkutygodniowego chłopczyka:-)

A listę to na pewno ja zamknę, obym zdążyła w sierpniu:-) Termin mam na 30.08.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę, ale się nam Sierpnióweczki sypią :-D
No i czytam, że Kalinka się w końcu doczekała i uprosiła swojego Synusia żeby wyszedł :laugh2:
Ehtele trzymam kciuki.

Ja wczoraj byłam u położnej, na ktg małe nieregularne skurcze, zmaltretowała mi szyjkę- prawie cała zgładzona, rozwarcie na jeden palec. I od tamtej pory skurcze, troszku bolesne ale nie bardzo, aż do wieczora i dziś od 4 rano znowu. Tyle że nieregularne. Dziś mam nadzieję wbić się do gina na obiecany masaż szyjki więc mam nadzieję, że może do wieczora się rozkręci i pojadę rodzić :sorry::-p

Trzymam kciukaski za wszystkie wizytujące dzisiaj :tak: Może jeszcze która się postanowi rozpakować?

No to trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła!!!!!

navijka gratulacje!!!!!!

za wszystkimi sierpniówkami drzwi porodówki zamknie ciocia Marulka - termin na 26.08 więc będę tu ostatnią pełną macicą :D hehehe

pajka a jak Twoje boleści? skoro jesteś to znaczy że ustąpiły?

Marulko ... kto wie kto zamknie nasz miesiąc :-D Może to będę ja... ja mam na 29.08 taki niby ostateczny termin z OM... więc kto wie. Tylko że ja już fałszywy alarm zaliczyłam więc kto wie ile jeszcze pochodze z brzuchem. Ale oby jeszcze trochę... :-D

Ostatnia edycja:
info na gorącej linii od ewelinka2106

No i nie wiem czy wszystkie widziały powyższe info:

Bombusia z Alankiem dzisiaj już popołudniu wychodzą ze szpitala!!!!!!!!!!!!

A to obiecane nowe zdjęcie Alanka:

Uploaded with ImageShack.us

Edit:
Hmmmmm tylko coś chyba z wielkością zdjęcia jest nie tak, ale w nowym oknie otwiera się normalnie :-)

śliczny Alanek :)

No wlasnie witam sie z mojego ranka.
U mnie 4 rano- dzownili przed chwila mam byc o 6 rano u nich- to chyba taka zasada:)
Zaraz zmykam wziasc prysznic i jeszcze co nieco przygotowac dla siebie:)))
Boze, ale sie boje- a myslalam ze dla mnie to normalka.
Ethele- super wiec widze ze ten weekend i tydzien moze byc naprawde owocny:))) w dzieciaczki.
Super ze Bombusia juz dzisiaj wychodza do domku- pozdrowienia dla niej - jesli bedzie miala sily tu zagladnac.
Rozalka - zobaczymy czy Haneczka sie bedzie sluchac- bo cos mi sie wydaje ze te nasze sierpniowe dzieciaczki- to beda miec charakterki:tak::tak:.
oki zmykam pod prysznic i moze jeszcze do was zagladne- ale czy napisze to niewiem- czuje stresa- holernego:(((

Trzymam Słońce mocno kciuki będzie dobrze.

AgaS-78 powodzenia...!!! Będzie dobrze :-) Każda z Nas się boi...

Anecia1111
super zdjęcie Alanka, duży chłopak ;-) Ale fajnie, że dziś wychodzą :-)

marulkaja podobnie jak Anecia1111 mam ten termin i mój maluch też już chciał się rodzić, więc teraz nie wiadomo ile posiedzi, oby jak najdłużej ;-) Tak po 20 jak dla mnie może się rodzić ;-)

Ciekawe jak Ethele ?

Witam z rana!Ale dziewczyny szybko rodzą ostatnio,Ciamajdko-nie nadążasz pewnie z wpisywaniem na listę?
Wczoraj sprawdzałam swoje biorytmy na najbliższe dni,wynika że dni będę mieć na minusie,tendencja spadkowa.Tak się denerwuję kiedy się zacznie.Po tylu porodach to może być tylko odejście wód i zacznie się rozkręcać.No i w śr.KTG może coś wykarze.

Dziękuje wszystkim, jak tylko znajdę trochę czasu to wstawię jakieś zdjęcie małej i opiszę poród;]

Ciamajdka wysłałam Ci prywatną:) Jeżeli czegoś brakuje to napisz:)

Jak już pisałam, widzę że normalnie sajgon w dziale sierpniówek. Super! Ródźcie się dzieci, ródźcie!

inkaaa4 nie przejmuj się że nie masz objawów. Zauważ że wczoraj niektóre dziewczyny pisały na bb jeszcze przed południem i nic nie przeczuwały a już dzisiaj sa mamusiami. Także może nas dopaść w każdej chwili! Trzymaj się dzielnie!

polianno jeszcze raz gratulacje i witaj znów na bb. Super że już jesteście w domu. Wszystko na pewno będzie dobrze. :-D Tulamy!

monika8112 trzymamy kciuki. Dasz radę kobito!

Ciekawe jak ehtele! Śniła mi się dzisiaj, więc pewnie za niedługo będzie po wszystkim!

Ciociu marulko ja mam termin na 28.08 wiec się nie wpychaj na koniec, bo na końcu to pewnie będę ja. Chociaż szaleję w domu jak nienormalna ze sprzątaniem itp więc może coś wcześniej?! Ale się łudze głupia!

Anecia1111 fantastycznie że się wybawiłaś. Najważniejsze to Twoje zadowolenie.

Ojojoj jaki Alanek Bombusi słodki i jaki mulacik. Cudaśny. A jak fajnie że już dzisiaj wychodzą.

S_A_R_K_A właśnie tak sobie myślałam, że kurczę tak straszą urodzeniem wcześniaków, każą się oszczędzać, łykać różne cudości że może właśnie przez to nie możemy urodzić. Sama nie wiem, ale mam wrażenie że takie wyciszanie za bardzo wycisza :eek:

U nas spokój. Wczoraj do północy siedziałam w gościach, a dzisiaj ledwo żyję. Ale może zrealizuję dalszą część planu generalnego sprzątania. Nie mogę siedzieć bezczynnie bo mi się dłuży.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące, rodzące i oczekujące.
Cium!

ja dzwoniłam dziasiaj do mojego szpitala dowiedziec sie o poród naturalny rodzinny :) bo u mnie w szpitalu mąż moze byc tez przy CC :)

no i się pytam jakie odzienie maz ma miec a ona normalne nie mamy jakis wymagac prosze jednak męza przygotować, ze poród to nie trwa 1 h tylko moze trwać nawet 14-20 h wiec niech się uzbroi w cierpliwość :)
I mi mowi - mile widziana szkoła rodzenia a ja jej , ze nie da rady a ona dlaczego?? a ja - bo mam termin na 13 sierpnia a ta sie smieje i mowi no faktycznie nie da rady :)

Ogólnie sie zastanawiam czy porody to tez kwestia genetyczna?? jak myslicie??
Moja mama mnie urodziła 2 dni przed terminem a siostre przenosiła. I sie tak zastanawiam czy ja tez tak bede miała :)

reklama
pranie wywieszone, kosz ciuchów wyprasowany, mieszkanko odkurzone...a na obiad będzie ogórkowa od mamy :p także, gotowanie mam na dziś z głowy.

poza tym bez zmian...wątpię, żeby dzisiaj coś się ruszyło. Zresztą limit poniedziałkowych porodów chyba już wyczerpany :p

Alanek wygląda jak taki kilkutygodniowy facecik :) przystojniacha :D

Do góry