reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie!!

Ja w piątek idę do lekarza ale tylko po zwolnienie. W piątek kończy mi się wychowawczy i od poniedziałku będę na l4. Nie nadaję się do pracy zupełnie (jeszcze biorąc pod uwagę,że moja praca jest stojąca, w cetnrum handlowym przez 10-12h). Szefostwo nie wie, ale poinformuję ich w poniedziałek i L4 zaniesie mąż.

Mdłości są,choć ni tak mocne jak 2 tygodnie temu ale ciągle mam uczucie jakby mi słoń na żołądku siedział. Cokolwiek zjem to zgaga i ta "ociężałość". Rano ledwo wstaję tak brzuch boli . A w dodatku nic mi nie smakuje. Miałam ochotę na makaron z pesto ale jak spróbowałam to mnie odrzuciło i tak w kółko. Jedyne co bez problemu zjadam to mandarynki i banany. :confused:

reklama
też bym chciała to L4 i nie wiem jak powiedzieć o tym lekarce :-) a ile dni teraz przysługuje nam tego L4?

Powiedz że się źle czujesz i chcesz iść na L4, przecież to normalne.
Przysługuje w sumie 270dni, czyli praktycznie 9msc :-)

Fiuufiuu masz oko do wyszukiwania okazyjek :)

Shyla mnie tak kłuje w podbrzuszu po prawej stronie od początku...lekarz powiedział mi że to przez to że mam małą macicę i muszę jabłko pomieścić w śliwce :) u mnie się to zaczęło już od pierwszych tygodni, podobno to normalne w późniejszych miesiącach.

Cześć Dziewczyny!

Ja ide do lekarza na wizytę w czwartek 14-go.
Jak byłam ostatnio to lekarz powiedział mi,że jeżeli sie gorzej czuje to mam przyjść nawet bez wizyty po zwolnienie - to przywilej kobiet w ciąży,że jak się źle czują to mogą iść na zwolnienie. Tak więc SARKA jak potrzebujesz to powiedz lekarzowi,że źle się czujesz i tyle!

Mdłości są,choć ni tak mocne jak 2 tygodnie temu ale ciągle mam uczucie jakby mi słoń na żołądku siedział. Cokolwiek zjem to zgaga i ta "ociężałość". Rano ledwo wstaję tak brzuch boli . A w dodatku nic mi nie smakuje. Miałam ochotę na makaron z pesto ale jak spróbowałam to mnie odrzuciło i tak w kółko. Jedyne co bez problemu zjadam to mandarynki i banany. :confused:

Widzę,że nie tylko ja mam problem z jedzeniem...oby niedługo to się skończyło....

dziewczyny, a jak wygląda sprawa ze śluzem w ciąży. Zauważyłam dzisiaj że mam bardzo gęstą, białawo-żółtawą wydzielinę. i to dość sporo. nie czuję żadnego pieczenia, świądu ani nic z tych rzeczy. Nie czuć jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, tylko ta konsystencja jest dziwna, jak takie ścięte białko. W piątek byłam u gina i stwierdził, że wszystko ok, wtedy też był ten śluz ale nie aż taki gęsty. Czy macie podobnie?

dziewczyny, a jak wygląda sprawa ze śluzem w ciąży. Zauważyłam dzisiaj że mam bardzo gęstą, białawo-żółtawą wydzielinę. i to dość sporo. nie czuję żadnego pieczenia, świądu ani nic z tych rzeczy. Nie czuć jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, tylko ta konsystencja jest dziwna, jak takie ścięte białko. W piątek byłam u gina i stwierdził, że wszystko ok, wtedy też był ten śluz ale nie aż taki gęsty. Czy macie podobnie?

Ja mam białawo-żółtawy,ale niezbyt dużo...zreszta z tą ilością jest bardzo różnie,ale nie są to wielkie ilości...

tak się zastanawiam czy to może mieć związek z tym, że w te dni zawsze przypadał mi okres. czy przez to może być jakoś więcej wydzieliny...
a co do tematu zwolnień, nie powinno być problemu z L4. Mój lekarz z góry mi powiedział, że kobieta w ciąży ma swoje przywileje. A w tej sytuacji najważniejsza jest fasolka. Jk źle się czujesz poproś o zwolnienie i wypoczywaj w domku ;)

witam się z rana po ciężkim dniu i ciężkiej nocy.... Wczoraj wybrałam się na zakupy z mamą i baaaaaaardzo intensywny dzień miałam... ponieważ ja prowadzę raczej domowy, spokojny tryb życia namęczyłam się nieźle, aż mnie brzuszek zaczął pobolewać.... Wieczorem odpoczęłam, ale brzuszek niestety nie dał za wygraną i pogniewał się na dobre i w nocy dał mi nieźle popalić. Rozważałam, czy nie pójść dziś do ginka, ale ponieważ jest lepiej - nie boli już i nie ma żadnych plamień itp wskazujących na zagrożenie postanowiłam, że dotrwam do jutra do umówionej wizyty.Jedyne, co jest dobre w tej sytuacji to to, że wczoraj nieźle się obłowiłam w szmatki i dzięki temu zapomniałam na trochę o mdłościach ;-):-D i dzisiaj też pod tym względem spokojnie póki co :blink:

reklama
Do góry