reklama
andzia1987
Fanka BB :)
będę.mamą poród w domku ? pierwsza dzidzia czy to już kolejny poród? napisz coś więcej jak zorganizowałaś poród w domu bardzo mnie to ciekawi. mieszkasz w PL ?
ha! właśnie byłam w łazience i odkryłam na wkładce kawałki czopa. kilka małych kawałków żółtawej glutogalaretki, jeden z takim skrzepem krwi. ale to chyba nie wszystko. nooo! w końcu coś się ruszyło! jestem dumna z mojej macicy
ha! właśnie byłam w łazience i odkryłam na wkładce kawałki czopa. kilka małych kawałków żółtawej glutogalaretki, jeden z takim skrzepem krwi. ale to chyba nie wszystko. nooo! w końcu coś się ruszyło! jestem dumna z mojej macicy
Ostatnia edycja:
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Hej Sierpniówki;] Zgłaszam się do was jako już rozpakowana. Urodziłam 4 sierpnia przez cc o 21:40.
Ps. Mam pytanie, kiedy mogę wyjść z moją mała na spacer?
mi połozna mówiła,ze po 4-5 dniach w domu można wybrać sie na półgodzinny spacer(latem i tak sa okna otwarte,wiec raczej sie nie weranduje,no chyba,że duża róznica temperatur).
R
RiSiA
Gość
Rozalka a jak tam u Ciebie rusza cos?/ czy cisza??
moja męża pojechała do reala po lody snickers mniam i po arbuzka
nervita
wszystkiego naj...... i może jeszcze zdążysz w swoje urodzinki ....... utulić kruszynkęHej My dzisiaj świętujemy moje urodzinki Zaraz przyjdą goście, ale za wesoło nie jest, bo skurcze bardziej regularne są i ból okropny.
andzia gratuluję łazienkowego odkrycia
Ostatnia edycja:
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Rozalka a jak tam u Ciebie rusza cos?/ czy cisza??
U mnie cały dzien skurcze,ale znośne i nieregularne,czop wylatuje,ale nic po za tym...
Posiedziałam na działce u rodziców i czuje,ze brzuch mi sie obnizył,no ale wiadomo,może byc dzis ,jutro,albo jeszcze sie pokulam.
andzia1987 to będzie mój pierwszy poród. Mieszkam w Madrycie Na drugiej wizycie kontrolnej lekarz zapytał jak chce rodzić. Z mężem postanowiliśmy, że będę rodzić w domu Od początku żadnych komplikacji nie było, więc lekarz powiedział, że powinno być bezpiecznie, a szpital mam praktycznie obok domu także zawsze zdążę
A Ty w którym tygodniu jesteś ?:-)
A Ty w którym tygodniu jesteś ?:-)
andzia1987
będę.mamą no jak widać na suwaczku końcówka. wg usg końcówka 40 tyg, a wg OM tydzień wcześniej. ja też zastanawiałam się nad porodem w domu, ale w PL nie ma na to warunków, poza tym trzeba sobie opłacić specjalną położną. W okolicy jest tylko jedna, która podejmuje się porodów domowych, a cały interes kosztuje ok 2000 zł ;] nie na moją kieszeń taka przyjemność. zresztą byłam odwiedzić szpital, w którym będę rodzić i jest po prostu rewelacja
W Polsce też bym się nie zgodziła na poród w domu.
Moja koleżanka (także mnieszka w Madrycie) zdecydowała się na taki poród i sobie chwaliła, poleciła mi tą samą położną, którą ona miała i naprawdę jest świetna
Płaci się niewiele, przeliczając na złotówki wychodzi niecałe 500zł.
To super, że szpital w porządku A u nas znowu skurcze się zaczynają, brzuch opadł już dawno i czop też odchodzi.
Moja koleżanka (także mnieszka w Madrycie) zdecydowała się na taki poród i sobie chwaliła, poleciła mi tą samą położną, którą ona miała i naprawdę jest świetna
Płaci się niewiele, przeliczając na złotówki wychodzi niecałe 500zł.
To super, że szpital w porządku A u nas znowu skurcze się zaczynają, brzuch opadł już dawno i czop też odchodzi.
reklama
AgaS-78
Ale cisza na forum- czyzby dziewczyny zaczely rodzic
Ja za chwile biore prysznic i zmykamy z mezem na urodzinki do dziciaczka naszych znajomych- oczywiscie po drodze jeszcze cos zaczepimy jakis sklepik.
Zycze wam milego wieczorku i owocnej w skurcze nocy. ran jak wstane mam nadziej zobaczyc wiele wiadomosci na goracej lini.
Ja za chwile biore prysznic i zmykamy z mezem na urodzinki do dziciaczka naszych znajomych- oczywiscie po drodze jeszcze cos zaczepimy jakis sklepik.
Zycze wam milego wieczorku i owocnej w skurcze nocy. ran jak wstane mam nadziej zobaczyc wiele wiadomosci na goracej lini.