reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ehtele teraz kolej na Ciebie ;) Na którego miałaś termin ?
Dziękuję Wam bardzo za życzenia:-)
Coś czuje, że dzisiaj już się zacznie. A rodzić będę w domu także do szpitala nie musimy jechać ;)

reklama
będę.mamą poród w domku ? pierwsza dzidzia czy to już kolejny poród? napisz coś więcej jak zorganizowałaś poród w domu :) bardzo mnie to ciekawi. mieszkasz w PL ?

ha! właśnie byłam w łazience i odkryłam na wkładce kawałki czopa. kilka małych kawałków żółtawej glutogalaretki, jeden z takim skrzepem krwi. ale to chyba nie wszystko. nooo! w końcu coś się ruszyło! jestem dumna z mojej macicy :p

Ostatnia edycja:
Hej Sierpniówki;] Zgłaszam się do was jako już rozpakowana. Urodziłam 4 sierpnia przez cc o 21:40.

Ps. Mam pytanie, kiedy mogę wyjść z moją mała na spacer?

mi połozna mówiła,ze po 4-5 dniach w domu można wybrać sie na półgodzinny spacer(latem i tak sa okna otwarte,wiec raczej sie nie weranduje,no chyba,że duża róznica temperatur).

Hej ;) My dzisiaj świętujemy moje urodzinki ;) Zaraz przyjdą goście, ale za wesoło nie jest, bo skurcze bardziej regularne są i ból okropny.
wszystkiego naj...... i może jeszcze zdążysz w swoje urodzinki ....... utulić kruszynkę ;)

andzia gratuluję łazienkowego odkrycia ;)

Ostatnia edycja:
Rozalka a jak tam u Ciebie rusza cos?/ czy cisza??

moja męża pojechała do reala po lody snickers :p mniam i po arbuzka:p

U mnie cały dzien skurcze,ale znośne i nieregularne,czop wylatuje,ale nic po za tym...
Posiedziałam na działce u rodziców i czuje,ze brzuch mi sie obnizył,no ale wiadomo,może byc dzis ,jutro,albo jeszcze sie pokulam.

andzia1987 to będzie mój pierwszy poród. Mieszkam w Madrycie ;) Na drugiej wizycie kontrolnej lekarz zapytał jak chce rodzić. Z mężem postanowiliśmy, że będę rodzić w domu :) Od początku żadnych komplikacji nie było, więc lekarz powiedział, że powinno być bezpiecznie, a szpital mam praktycznie obok domu także zawsze zdążę ;)
A Ty w którym tygodniu jesteś ?:-)

będę.mamą no jak widać na suwaczku końcówka. wg usg końcówka 40 tyg, a wg OM tydzień wcześniej. ja też zastanawiałam się nad porodem w domu, ale w PL nie ma na to warunków, poza tym trzeba sobie opłacić specjalną położną. W okolicy jest tylko jedna, która podejmuje się porodów domowych, a cały interes kosztuje ok 2000 zł ;] nie na moją kieszeń taka przyjemność. zresztą byłam odwiedzić szpital, w którym będę rodzić i jest po prostu rewelacja :)

W Polsce też bym się nie zgodziła na poród w domu. ;)
Moja koleżanka (także mnieszka w Madrycie) zdecydowała się na taki poród i sobie chwaliła, poleciła mi tą samą położną, którą ona miała i naprawdę jest świetna;)
Płaci się niewiele, przeliczając na złotówki wychodzi niecałe 500zł.
To super, że szpital w porządku :) A u nas znowu skurcze się zaczynają, brzuch opadł już dawno i czop też odchodzi.;)

reklama
Ale cisza na forum- czyzby dziewczyny zaczely rodzic:)
Ja za chwile biore prysznic i zmykamy z mezem na urodzinki do dziciaczka naszych znajomych- oczywiscie po drodze jeszcze cos zaczepimy:) jakis sklepik.
Zycze wam milego wieczorku i owocnej w skurcze nocy. ran jak wstane mam nadziej zobaczyc wiele wiadomosci na goracej lini.

Do góry