reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Nie nadrabiam , bo jakos narobilam sobie pracy przed tym poniedzialkiem- i chce sie ze wszystkim wyrobic.
W kazdym razie trzymam kciuki za Bombusie- a jednak u niej ruszylo jak to tutaj powtarzaja do 48 godz. wiekszosc kobiet po zdjeciu szwa rodzi- a gdzie ja - juz 3 tyg. chodze i prawie zero skurczy nawet po seksiku- echhh.
W kazdym razie powodzenia Bombusiu-:)

reklama
witam sie po wizycie i obiadku:)
Nektarynko juz pisałam waga jest orientacyjna i nie ma sie czym przejmować bo jest to stosunek obwodu główki do obwodu przuszka i kości udowej i wystarczy, ze maluszek przygniecie sobie brzus i pomiar jest zakłócony.
Ja tez tak miałam, ze przy jednej wizycie wysżło wiecej a miesiąc poźniej wyszło mniej i jak sie zapytałam lekarki to mi powiedziała, ze usg moze sie nawet mylic o pół kilograma!

Marulka u mnie to było tak, ze zaczęło się od bardzo delikatnej wysypki na stopach własnie a potem po dwóch tygodniach miałam juz wysypane całe stoby i ręce a potem przeszło na brzuch i pozostałe czesci ciała.
Jezeli mozesz zrób sobie badania : Alat , Aspat, Fosfataza alkaliczna i bilirubina. U mnie akurat miałam podwyższoną tą fosfataze. Mozesz sobie też zakupić w sklepie essentiale forte i jeść max dawke i zobaczysz czy bedzie Ci ta wysypka postępowała. Lek ten mozna jeść w ciąży :) mam nadzieje, ze nie masz tego co ja:(

u mnie już po wizycie i tak
- szyjka mega miękka i bardzo krótka z rozwarciem na 1 palec nadal
- mały waży 2753 g ale lekarka powiedziała, ze ma główkę w kanale i na pewno waży ze 3200, bo główkę napewno ma większą
- kazała przyjechać 13.08 na ktg jak nic się nie bedzie działo mam się pokazać u jej kolegi 17.08 (bo ona jest na urlopie) a jak wtedy nic się nie bedzie działo to mam jechać do szpitala na wywołanie:( ale powiedziała, ze wszystko wskazuje na to, ze cos zaczyna się tam dziać bo tydzień wczesniej szyjka była mega długa i twarda.
- a no i jak mnie badała lekarka to po wizycie miałam taki mega duży kawał śluzu czyżby kolejna czesc czopiku odpadła??

Bombusiu kciuki zaciśnięte:)
no to chyba wsio.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kutwa pięknie przez ten ból w biodrze zaliczyłabym upadek na schodach :baffled: jak mnie zgięło ehh. Na bank mała się obsunęła i uciska mi jakiś nerw

navijka - kabanasionara :-D z autem współczuje, ale to tak zawsze jest, że biednemu wiatr w oczy ehh. A co do kosmetyków etc też musiałam swojemu tłumaczyć co i po co - faceci :-p

Pajkaa no to super, że coś się rusza i u Ciebie :-) u mnie chyba też czop się odczopuję:-D bo mam sporo wydzieliny

Bombusia na bank rodzi :-p

Ciekawe jak ehtele :baffled:

Wybaczcie, że znowu pobieżnie odpisuję, ale sił wciąż brak...

Bombusiu - Ty wiesz, że po przeżyciach z początków zasługujesz na szybki, bezbolesny poród...zaczyna się obiecująco:) Życzę, żeby finał był tak samo dobry....kochana myślami jestem przy Tobie...

Marulko ojej - mam nadzieję, że to jednka nie cholestaza.... a nie ma co się nastawiać pij wapno pewnie to jakieś uczulenie...OBY:p

Pajeczko - gratulacje - i u Ciebie coś zaczyna się ruszać - świetne wieści - zazdraszczam:)

aha Odebrałam wyniki krwi na cholestaze niestety wyniki nie spadły ani sie nie podwyższyły wiec jest bez zmian nadal mam brać leki, których zapomniałam wykupić
smile.png
koszmar teraz bedziemy z Emkiem jeździć po aptekach .
Lekarka powiedziała, ze mam się na razie nie przejmować.

Ehtele powiem Ci, ze u mnie moze sie ruszyc dopiero za tydzień :) jak takim tempem pojdzie :)
ale moja mama mnie 3 dni przed terminem urodziła wiec moze i ja tak zaczne rodzic :)

Bombusia urodziła-zaraz info na gorącej!!!!

ALE JAZDA

tak a'propo-u mnie ok.. wpadnę, jutro.. dzisiaj mam dzień lenia a poza tym zdycham po lataniu po mieście!!!

jutro uzupełnie liste rozpakowanych:)

trzymam kciuki za resztę...:-) (ehtele, rozalka, i milusia przede wszystkim)

Ostatnia edycja:
no! dzielna babencja z naszej Bombusi :):):):) tak myślałam że to już konkretnie rozwinięta akcja, bo tak silne skurcze i tak częste - to musiał być poród :D

Pajka dzięki Ci wielkie!!!! czekałam na Ciebie jak na zbawienie :)... Uspokoiłaś mnie troszkę tym, że wysypka u Ciebie utrzymywała się troszkę czasu zanim zaczęto badać w kierunku cholestazy, bo ja dostałam jej dziś rano i jak pomyślałam sobie o Twoich doświadczeniach (szpital) + informacje z internetu to spanikowałam jak małolata.... M mnie uspokajał a ja normalnie panika w oczach.. lekarz też powiedział że się niepotrzebnie tak od razu zmartwiłam bo stres jeszcze może spotęgować dolegliwości, które nic nie muszą wcale złego znaczyć.. kazał mi pić wapno i smarować jakimśtam pudrem (z tych nerwów nawet nie zapamiętałam) i jak za dwa dni nie przejdzie lub się powiększy dopiero się odezwać. Kupię sobie faktycznie to essentiale i podjem - może ulży... Dzieki raz jeszcze.

reklama
Do góry